• City Stories

    Τέσσερις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή (26 Οκτωβρίου 2018)

    The Parthenon in Athens


    Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα αυτή την περίοδο, ενώ πολλές από αυτές είναι με ελεύθερη είσοδο.

    Για αυτή την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, συγκεντρώσαμε τέσσερις εκδηλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρευρεθείτε δωρεάν και να κάνετε τη βόλτα σας, να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας και να δείτε ή να γευτείτε ενδιαφέροντα πράγματα.

    Πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Αθήνας, από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ.

    1. Ημερίδα “Αρχαιολογία και Πολιτική του Πολιτισμού στην Εποχή της Βαρβαρότητας (1940-1944)” στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οργανώνοντας επιστημονική συνάντηση με θέμα “Αρχαιολογία και Πολιτική του Πολιτισμού στην Εποχή της Βαρβαρότητας (1940-1944)”, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 26 Οκτωβρίου 2018.

    Πολιτική του πολιτισμού στην εποχή της μοντέρνας βαρβαρότητας, δηλαδή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της ναζιστικής κατοχής; Ακούγεται παράδοξο, αλλά αξίζει να διερευνήσουμε ποια ήταν η αρχαιολογική πολιτική των δυνάμεων κατοχής, οι οποίες είχαν ανασκαφική παρουσία στην Ελλάδα και πριν από τον πόλεμο, ποια ήταν τα πολιτισμικά πρότυπα που διαμόρφωσαν βάρβαρες συμπεριφορές στην περίπτωση των γερμανικών στρατευμάτων, αλλά και πώς φανταζόταν μια πολιτική του πολιτισμού η Αντίσταση.

    Την εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ. Για τα συμπεράσματα της ημερίδας θα μιλήσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

    Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα του Βωμού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44) και ώρα 13:00-18:00.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα.

    Πότε:
    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
    13.00

    Πού:
    Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
    Πατησίων 44, Νεάπολη

    Πληροφορίες

    Η είσοδος για την ημερίδα είναι ελεύθερη. Τις ώρες της εκδήλωσης, δεν θα είναι προσβάσιμα στο κοινό ο πάνω όροφος του Μουσείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132144800.​

    2. Συζήτηση “Ευρώπη και Νεολαία” στο Public Συντάγματος

    Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλούν σε διάλογο όπου θα ενημερωθείτε για τις ευκαιρίες που σας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των προγραμμάτων ERASMUS, MEDIA & HORIZON 2020, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος.

    Τον διάλογο θα συντονίσει ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μοσχόβης.

    Οι ομιλητές που θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για την εμπειρία τους στα τρία ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS, MEDIA, HORIZON 2020 είναι:

    1. Κωνσταντίνος Μαραγκός – Εκπρόσωπος Ελλάδος, Erasmus Mundus Association
    2. Αχιλλέας Κόκκινος – Φοιτητής Νομικής Αθηνών
    3. Βασίλης Καραμητσάνης – Πρόεδρος, Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων
    4. Ζωή Κούρνια – Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

    Πότε:
    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
    18.00

    Πού:
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Εικαστική διαδραστική εγκατάσταση “Kill fears – MaRiK” στο Ρομάντσο

    Το Killfears® είναι μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που θα στηθεί στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο και καλεί τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά και να συμπληρώσουν τα “κενά”. Η ιδέα είναι να εμπνευστεί το κοινό και να συμμετάσχει, ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους σε τεράστια λευκά χαρτιά τους φόβους του, με διάθεση χιούμορ και αυτοσαρκασμού.

    Το Killfears® αποτελεί μέρος ενός έργου της Μαρίας Κοντογιώργου (MaRiK) που προσπαθεί να αντικατοπτρίσει τις συνέπειες ενός τραύματος, καθώς και την ανάγκη του ατόμου να αναπτύξει αυτογνωσία.

    Πότε:
    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
    18.30

    Πού:
    Ρομάντσο
    Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Ομαδική έκθεση “Abandoned Buildings” στη Blank Wall Gallery

    Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση Abandoned Buildings στο χώρο της από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των φωτογράφων είναι η φωτογράφιση παλιών, εγκατελειμμένων κτιρίων. Όλοι έχουν φωτογραφίσει ένα παλιό, ακατοίκητο κτίριο που είδαν τυχαία κάποια στιγμή. Αυτά τα κτίρια ασκούν σε όλους μία γοητεία, ίσως επειδή φέρουν κάποια κατάλοιπα του παρελθόντος που όλοι θα θέλαμε να είχαμε δει. Υπάρχει διάχυτη μία ατμόσφαιρα μελαγχολίας και ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας που πια δε βρίσκεται εκεί για να δώσει ζωή στο άψυχο κτίριο. Γεγονότα σημαντικά ή ασήμαντα, όμορφες ή δυσάρεστες στιγμές που εκτυλίχθηκαν σε αυτούς τους χώρους έχουν αφήσει το στίγμα τους παρόλο που οι άνθρωποι δε βρίσκονται πια εκεί. Χώροι που κάποτε έσφυζαν από ζωή τώρα στέκονται έρημοι και μελαγχολικοί να μας θυμίζουν ότι η ζωή εξελίσσεται και όλα αλλάζουν.

    Όλοι όσοι έλκονται από τα παλιά εγκατελελειμμένα κτίρια και θα ήθελαν να δουν την άποψη των φωτογράφων από διάφορες χώρες, θα μπορούν να το κάνουν από τις 26 Οκτωβρίου και μέχρι τις 7 Νοεμβρίου στη Blank Wall Gallery.

    Πότε:
    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Blank Wall Gallery
    Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: To Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 25 Οκτωβρίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαχρονικό ταξίδι στη jazz: Μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 32ος Γύρος της Αθήνας: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές!



    ΣΧΟΛΙΑ