• City Stories

    Tengah: Αυτή είναι η πόλη του μέλλοντος – Αυτοματοποίηση και βιωσιμότητα στο επίκεντρο(pics)

    • NewsRoom


    Tην πρώτη “έξυπνη” πόλη με εικόνες… από το μέλλον, φιλική στο περιβάλλον και με έξυπνη τεχνολογία θα δημιουργήσει η Σιγκαπούρη…

    Το όνομα αυτής…Tengah και θα αποτελέσει τον 24ο νέο οικισμός που θα χτιστεί από κυβέρνηση της Σιγκαπούρης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στην ιστορία, κεντρική ψύξη, αυτοματοποιημένη συλλογή απορριμμάτων και ένα κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητα, με στόχο τη μείωση εκπομπής ρύπων.

    Συνολικά 42.000 κατοικίες θα εκτείνονται σε 700 εκτάρια και μέσω ενός “οικολογικού” διαδρόμου θα παρέχεται ασφαλής πρόσβασης στην άγρια φύση.

    «Η Tengah είναι μια καθαρή πλάκα», δήλωσε ο Chong Fook Loong, διευθυντής του ομίλου για την έρευνα και τον προγραμματισμό στο Συμβούλιο Στέγασης και Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης , εξηγώντας ότι οι δρόμοι, οι χώροι στάθμευσης και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ωθούνται κάτω από το κέντρο της πόλης.

    «Πηγαίνουμε για την ιδανική ιδέα του διαχωρισμού της κυκλοφορίας, με τα πάντα υπόγεια και το επίπεδο του εδάφους να απελευθερώνεται εντελώς για τους πεζούς -για τους ανθρώπους. Έτσι, είναι ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον για όλους. Θέλουμε μια πόλη που επιτρέπει το περπάτημα και την ποδηλασία με πολύ φιλικό προς τον χρήστη τρόπο», είπε. Φυσικά από το project δεν λείπουν και οι φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

    Για την αυτοματοποίηση στη διαδικασία συγκομιδής απορριμμάτων είπε:

    «Αντί να χρησιμοποιήσουμε ένα φορτηγό για να συλλέξουμε σκουπίδια από κάθε οικοδομικό τετράγωνο, θα απορροφήσουμε όλα τα σκουπίδια μέσω του συστήματος με πεπιεσμένο αέρα σε έναν θάλαμο που εξυπηρετεί αρκετά τετράγωνα. Κατά καιρούς, το σκουπιδιάρικο θα πρέπει απλώς να τα μαζεύει από τον θάλαμο».

    Από τα 42.000 σπίτια που χτίζονται στην Tengah, περισσότερο από το 70% θα διατεθούν μέσω του HDB με μακροχρόνιες μισθώσεις. Οι τιμές για διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων ξεκινούν σήμερα από μόλις 108.000 δολάρια Σιγκαπούρης (82.000 δολάρια), με τα πρώτα διαμερίσματα να ολοκληρώνονται το 2023.

    Όλοι οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή που τους επιτρέπει να παρακολουθούν τη χρήση ενέργειας και νερού. Οι ψηφιακές οθόνες σε κάθε τετράγωνο εν τω μεταξύ θα ενημερώνουν τους κατοίκους για τις συλλογικές περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν ακόμη και να ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ οικιστικών μπλοκ, σύμφωνα με την SG Group.

    Aπό την πλευρά της, η Περίν Χάμελ, βοηθός καθηγήτρια στην Ασιατική Σχολή Περιβάλλοντος του Nanyang Technological University δήλωσε:

    «Το να σκεφτόμαστε την κατανάλωση τροφίμων και να σκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον κλιματισμό είναι όλα μέρος της επίτευξης κλιματικών στόχων. Η αλλαγή συμπεριφοράς θα είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής και, φυσικά, ο αστικός σχεδιασμός είναι ο πρώτος τρόπος για να επηρεάσει και να αλλάξει τη συμπεριφορά».

    Kαι πρόσθεσε:

     «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, από όλο τον κόσμο, που δείχνουν ότι η αλλαγή της σχέσης μας με τη φύση μέσω καθημερινών συναντήσεων βοηθά τους ανθρώπους να αναλάβουν περιβαλλοντική δράση», είπε. «Σε αυτό το μέτωπο νομίζω ότι το βιοφιλικό σχέδιο και το γενικό σχέδιο (της Tengah) κάνει πραγματικά καλή δουλειά».

    Διαβάστε ακόμα:

    Kάρτερ Γούο: Ο 11χρονος νέος επιχειρηματίας συγκέντρωσε ήδη 40.000 δολάρια χάρη στα παπούτσια που σχεδίασε

    Πλωτή γειτονιά στο Άμστερνταμ παράγει εξ ολοκλήρου την ενέργεια που χρησιμοποιεί

    Μπαμπέτ Ντέιβις: Η vegan επιχειρηματίας που αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός



    ΣΧΟΛΙΑ