• Table for Two

    Νίκος Παπαθανάσης στο mononews: Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Ελλάδα με αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

    • Γαβριήλ Σερέτης

    Την ανάγκη η Ελλάδα να έχει αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση και μετά από τις εκλογές, υπογραμμίζει ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, συνδέοντας μάλιστα, το αποτέλεσμα της κάλπης και το είδος της κυβέρνησης που θα προκύψει, ακόμα και με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, εντός του 2023.

    Αποκαλύπτει δε, ότι το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας είναι το πρώτο το οποίο έθεσαν επενδυτές που επισκέφθηκαν προσφάτως τη χώρα.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews, χαρακτηρίζει αναπτυξιακή τόσο την πολιτική της πρώτης τετραετίας όσο και την προεκλογική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες, αναδεικνύοντας τη δυναμική δημιουργίας επιπλέον νέων θέσεων εργασίας, που θα βελτιώσουν το εισόδημα των πολιτών ώστε να φτάσουμε επιτέλους το μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στην ίδια παρέμβαση ο κ. Παπαθανάσης υπογραμμίζει την ανάγκη διεύρυνσης της περιμέτρου των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου αυτές να μπορέσουν να επωφεληθούν από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δηλώνει ότι το ελληνικό χρέος είναι κλειδωμένο με σταθερά επιτόκια και εκτιμά ότι με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται, η χώρα είναι σίγουρη ότι δεν θα υποστεί αλλαγές από τους κλυδωνισμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

    Αναφερθείς στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι το συνολικό κόστος των προϊόντων που περιλαμβάνονται σε αυτό, έχει μειωθεί κατά 17% , από τότε που ξεκίνησε έως σήμερα, προαναγγέλλει και άλλα συμπληρωματικά καλάθια και προβλέπει ότι οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι το Πάσχα θα είναι φθηνότερες από τις περσινές

    Αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με δημοσίευμα σε βάρος του, ο κ. Παπαθανάσης, σε ξεχωριστή δήλωσή του προς το mononews, τονίζει: Πρόκειται για παντελώς ψευδείς ισχυρισμούς από το κατεξοχήν εργαλείο δολοφονίας χαρακτήρων του ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται Documento. Ήδη από την πρώτη στιγμή απάντησα, δεν υπάρχει κούρεμα, δεν χρωστάω στο Δημόσιο, δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκή μεταχείριση. Γεγονός που αποδείχτηκε και από την ανακοίνωση της Τράπεζας. Γι’ αυτό άλλωστε προσφεύγω και στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλενα Χουλιάρα (AstraZeneca): Ως το 2030 έρχονται 20 νέα φάρμακα και αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα