• City Stories

    Σαββατοκύριακο στην πόλη: Οι 17 προτάσεις δωρεάν διασκέδασης

    • NewsRoom

    4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»


    Τι κι αν ο καιρός φθινοπωριάζει; Η διάθεση παραμένει ανεβασμένη και αυτό το Σαββατοκύριακο, με πλήθος εκδηλώσεων να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Για ακόμη μια φορά, το διήμερο που έρχεται είναι διανθισμένο με δράσεις για όλα τα κέφια και, φυσικά το πιο σημαντικό…είναι δωρεάν!

    4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

    Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, εμπνέονται από την «ιδιωτική» ατμόσφαιρα του New Wagon και τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) και δημιουργούν τις προσωπικές τους performances, σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών. Παράλληλα, οικειοποιούνται και αναδεικνύουν κάθε βαγόνι και κάθε γωνιά της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, δημιουργώντας απρόβλεπτους παραστασιακούς χώρους και πρωτότυπες κινησιολογικές και χορευτικές συμμείξεις.

    Καθημερινά, 19:30 – 23:00
    Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
    *Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου.

    4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

    «Επιστροφή μετά τον πόλεμο», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το μιούζικαλ «Homecoming after the war – Επιστροφή από τον πόλεμο», ένα έργο εμπνευσμένο από το κλασσικό Κινεζικό έπος «Το βιβλίο των Ωδών» για τρεις μοναδικές βραδιές. Από το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    Παρασκευή 20/9, Σάββατο 21/9, Κυριακή 22/9, 20:00
    Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    «Επιστροφή μετά τον πόλεμο», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    «Αλλαγή – Change»

    Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Fabrica Athens και ο γερμανικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Mostar Friedensprojekt πραγματοποιούν το Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων, «In and Out». Οι δύο οργανισμοί φέτος έθεσαν ως κοινή θεματική της Ανταλλαγής την έννοια της «Αλλαγής-Change» και προσκάλεσαν 20 νέους από τις δύο χώρες να συμμετάσχουν στα εργαστήρια, να γνωρίσουν τον πολιτισμικό πλούτο κάθε χώρας και να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Τα εργαστήρια του 4ου Θεατρικού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων θα καταλήξουν σε μία κοινή παράσταση, που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο στις 20 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.
    Παρασκευή 20/9, 21:00
    Τεχνοχώρος Φάμπρικα
    *Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 6944767716

    «Αλλαγή – Change»

    «Οι πέτρες μιλούν» στην Αρχαία Αγορά

    Μία συρραφή από θεατρικά δρώμενα, που λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική αλλά και βυζαντινή Γραμματεία μέσα από σπουδαία κείμενα φιλοσόφων, τραγικών ποιητών, πολιτικών. Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.
    Παρασκευή 20/9, Σάββατο 21/9, Κυριακή 22/9, 11:00 – 13:00
    Στοά Αττάλου, Αδριανού 24

    «Οι πέτρες μιλούν» στην Αρχαία Αγορά

    Blues Wires & Sixteen Strings

    Οι Blues Wires και Sixteen Strings συναντιόνται επί σκηνής σε ρυθμούς Blues Rock για να ξεσηκώσουν την σκηνή του Φεστιβάλ της Γλυφάδας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019.
    Παρασκευή 20/9, 20:30
    3η Μαρίνα Γλυφάδας
    *Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

    The Last Drive στο ΚΠΙΣΝ

    Με το όνομά τους να παραπέμπει στο αγαπημένο τους κοκτέιλ και με όχημα το rock’n’roll, και garage punk καταβολές, το εμβληματικότερο, κατά πολλούς, γκρουπ της ελληνικής αγγλόφωνης εναλλακτικής σκηνής, οι The Last Drive, έρχονται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, για ένα εκρηκτικό live, όπου θα ακουστούν παλαιότερες επιτυχίες, αλλά και πιο πρόσφατα κομμάτια από το ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2018. Τη συναυλία των The Last Drive ανοίγουν οι ΚΡΑΑΚ.
    Σάββατο 21/9, 20:15
    Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Blues Wires & Sixteen Strings

    «Νότες με άρωμα Ελλάδος»

    Η Φιλαρμονική του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες και ερμηνευτές, πραγματοποιεί συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2019. Μαζί και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή. Στο πιάνο, η Πόπη Μάλφα.
    Σάββατο 21/9, 20:00
    Κηποθέατρο Παπάγου

    «Νότες με άρωμα Ελλάδος»

    Giant steps – Τα παιδιά παίζουν Coltrane

    Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης ρίχνει την αυλαία με ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στη μουσική του κορυφαίου σαξοφωνίστα της τζαζ, John Coltrane, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. 60 μουσικοί παρελεύνουν στους δρόμους της Ηλιούπολης με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 20.00 και γεμίζουν τη γειτονιά με τις μελωδίες του ευρηματικού καλλιτέχνη. Η δράση ολοκληρώνεται με συναυλία στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο.
    Σάββατο 21/9, 20:00, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
    Σάββατο 21/9, 21:00, Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής

    Giant steps – Τα παιδιά παίζουν Coltrane

    Χρήστος Γεωργαλής : «Ο σκύλος μου είναι έντεχνος»

    Ο Χρήστος Γεωργαλής, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν, έπειτα από την sold out εμφάνισή του στη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus, έρχεται στη σκηνή του Άλσους της Νέας Σμύρνης για να παρουσιάσει ένα live που δίνει μία άλλη διάσταση στο καλλιτεχνικό ρεύμα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή και ονομάζεται «έντεχνο». Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης.
    Παρασκευή 20/9, 20:30
    Άλσος Νέας Σμύρνης
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Χρήστος Γεωργαλής

    Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββιέρα Μαργιολά

    Ο τραγουδοποιός τραγουδιστής Θοδωρής Κοτονιάς και η ερμηνεύτρια Σαββιέρα Μαριολά παρέα με την πολυμελή μουσική παρέα τους, κάνουν στάση στον Ασύρματο, παρουσιάζοντας ένα μελωδικό ταξίδι στο συναίσθημα από τραγούδια δικά τους, καθώς και τραγούδια διαλεγμένα. Μουσικές με διαφορετικές «καταγωγές», νησιώτικα και παραδοσιακά ηπειρώτικα εμπλουτισμένα με ροκ στοιχεία. Στο πλαίσιο των «Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2019» του Αγίου Δημητρίου.
    Κυριακή 21/9, 21:00
    Ασύρματος (Πάρκος Ελ. Βενιζέλου), Αγ. Δημήτριος
    *Προαιρετική συνεισφορά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

    Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββιέρα Μαργιολά

    Η Ελένη Βιτάλη στο Ελληνικό

    Μια παράσταση – πρόταση, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Βιτάλη. Η ερμηνεύτρια έχει επιλέξει να τραγουδήσει μερικές από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές της επιτυχίες αλλά και πολλά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών (Τόκας, Μητροπάνος, Μάλαμας, Περίδης, Παπάζογλου, Ρασούλης, Σούκας, Καζαντζίδης, Παπαιωάνου κλπ). Στο κλαρίνο, ο μεγάλος σολίστας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος.
    Κυριακή 21/9, 21:00
    Πλατεία Σουρμένων, Ελληνικό
    *Αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν κατά την είσοδο τους φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και τρόφιμα.

    Ελένη Βιτάλη

    Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

    Σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Ένα φεστιβάλ γεμάτο μουσική, με κορυφαίες μελωδίες διαχρονικών συνθέσεων, που πιστοποιούν τη διαχρονικότητα της κλασικής μουσικής.
    Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
    Παρασκευή 20/9, Σάββατο 21/9, 20:30
    Αίθουσα Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι
    *Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας.

    Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

    Αφροβραζιλιάνικος Χορός στο ΚΠΙΣΝ

    Ένα εκρηκτικό εργαστήριο χορού έρχεται στο ΚΠΙΣΝ, για να σας αναζωογονήσει μέσα από το πνεύμα της βραζιλιάνικης παράδοσης. Το μάθημα αποτελεί μια γνωριμία με τις βασικές τεχνικές και χορογραφίες της βραζιλιάνικης παράδοσης (Orixas, Samba Batucada, Samba Reggae, Maracatu κ.α.), αλλά και με πιο σύνθετους συνδυασμούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι άξονες του σώματος και οι κινήσεις στο χώρο, σύμφωνα με το πνεύμα της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας.
    Έως 40 συμμετοχές..
    Παρασκευή 20/9, 19:00 – 20:30
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

    Αφροβραζιλιάνικος Χορός στο ΚΠΙΣΝ

    Γλυπτική και Χορός: Από το υλικό στην κίνηση

    Το εργαστήριο διερευνά τη σχέση γλυπτικής και χορού μέσα από το διάλογο οικείων υλικών όπως το χαρτί, το ξύλο, το σύρμα και τον γύψο, συνδέοντας παράλληλα τους/τις συμμετέχοντες/ουσες με την ιστορία της τέχνης. Αυτή τη φορά θα πειραματιστούμε με κατασκευές από γύψο, σύρμα και ξύλο, συνδυάζοντάς τις με τα μέσα που χρησιμοποίησαμε σε προηγούμενες συναντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα προσεγγίσουμε τη μεταπολεμική γλυπτική του μινιμαλισμού, την Arte Povera και την conceptual art, ενώ θα σταθούμε στο έργο του R. Serra, του J.Kouneli, του Taki και του Susumu Shingu, γλυπτά του οποίου κοσμούν το ΚΠΙΣΝ.
    Έως 20 συμμετοχές
    Παρασκευή 20/9, 18.30-21.30
    Μεσογειακός κήπος, ΚΠΙΣΝ
    *Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

    Γλυπτική και Χορός: Από το υλικό στην κίνηση

    «Stock Images» του Πάνου Κοκκινιά

    O Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ (NEON) διοργανώνει την έκθεση «Stock Images» του Πάνου Κοκκινιά, που φιλοξενείται σ’ ένα ερημωμένο κτίριο, κοντά στο παλιό Χρηματιστήριο.
    Μέσα από τη ματιά του φωτογράφου, βλέπουμε πώς αποτυπώνεται σε πρόσωπα αλλά και σημεία της πόλης η δεκαετία της κρίσης.

    Παρασκευή 20/9, 12:00–20:00
    Σάββατο 21/9, 11:00–20:00
    Κυριακή 22/9, 10:00–18:00
    Στοά Αθηνών, Σοφοκλέους 4, Αθήνα

    «Stock Images» του Πάνου Κοκκινιά

    «Περπατώντας πέρα από την Αθήνα»: Φωτογραφική περιήγηση στο Κέντρο Τεχνών Μετς

    Με αφορμή τα βιβλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου με τίτλο «Περπατώντας στην Αθήνα» και «Μικροί δρόμοι της Αθήνας» πέντε φωτογράφοι – Ένη Κούκουλα, Κλεοπάτρα Κουρλαμπά, Κώστας Μασσέρας, Ηλίας Τσαουσάκης, Ναυσικά Χαραλαμπίδου, με τον φακό τους, παρουσιάζουν την αθέατη/αφανή/υπαινικτική Αθήνα εμπνευσμένοι από την αστική ματιά του Νίκου Βατόπουλου και των βιβλίων του.
    Δείτε περισσότερα εδώ.
    Παρασκευή 20/9, 18:00 – 21:00
    Σάββατο21/9, 11:00 – 15:00
    Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Αθήνα

    «Περπατώντας πέρα από την Αθήνα»: Φωτογραφική περιήγηση στο Κέντρο Τεχνών Μετς

    1ο Αστικό Πανηγύρι στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

    Μία μοναδική γιορτή για τη γειτονιά της Κυψέλης λίγο πριν την επίσημη λήξη του καλοκαιριού, με μουσική, χορό, καλό φαγητό και μπύρα.
    Σάββατο 21/9, 19:00
    Δημοτική Αγορά Κυψέλης

    1ο Αστικό Πανηγύρι στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης



    ΣΧΟΛΙΑ