• City Stories

    Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν προτάσεις διασκέδασης για το τριήμερο

    • NewsRoom

    Μουσείο Ακρόπολης


    Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και, συνδυαστικά με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το τριήμερο προσφέρεται για πλήθος εκδηλώσεων, τόσο αναφορικά με την εθνική επέτειο, όσο και, φυσικά, εκτός αυτής. Ένα ενδιαφέρον μενού από πολιτιστικές προτάσεις μας περιμένει τις επόμενες ημέρες και το καλύτερο; Είναι όλες δωρεάν.

    Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία την 28η Οκτωβρίου

    Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής.​

    Δευτέρα 28/10, 08:00 – 20:00

    Μουσείο Ακρόπολης

    «Τρεις φόνοι…καμιά κηδεία» των Ron Clark & Sam Bobrick

    Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών -Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά- το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους. Μια κωμωδία που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).

    Δευτέρα 28/10, 20:00
    Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη)
    *Αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν κατά την είσοδο τους φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αργυρούπολης και τρόφιμα.

    3 φόνοι και μια κηδεία

    «Η»: Μία σόλο performance σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας

    Η σόλο performance «Η» είναι μια σωματική θεατρική δράση ανοιχτού χώρου, για την έμφυλη βία στον κόσμο της πατριαρχίας. Ένα ζωντανό γυναικείο έκθεμα στέκεται ανάμεσα στο πλήθος, μια βίαια παραμορφωμένη σύζυγος, κόρη, αδελφή, εγγονή, ανιψιά, ξαδέλφη, μητέρα, θεία, γιαγιά. Μια σωματική θεατρική δράση, που σκοπό έχει να προ(σ)καλέσει το θεατή να πλησιάσει, να σταθεί και να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

    Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, Λεωφόρος Αμαλίας), Πέμπτη 24/10, 20:00
    Κυψέλη (Πλατεία Αγ. Γεωργίου), Παρασκευή 25/10, 20:00
    Ερμού (Πλατεία Καπνικαρέα), Σάββατο 26/10, 12:00
    Θησείο (Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, Ηρακλειδών & Αποστόλου Παύλου), Κυριακή 27/10, 20:00

    H παράσταση Η

    1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Καλλιθέα

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ταινίες, όπως κωμωδίες, αισθηματικές, περιπέτειες, αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας προβάλλονται και ντοκιμαντέρ, καθώς και πειραματικές.

    Παρασκευή 25/10, Σάββατο 26/10, Κυριακή 27/10, 17.00 – 23.00
    Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς

    The Hour Of Greece – Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η ανταπόκριση των Αμερικανών

    Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, με σύνολο εκθεμάτων που ξεπερνά τα 300, η «Ώρα της Ελλάδας» επιχειρεί να αναδείξει την απήχηση στις ΗΠΑ της νίκης της Ελλάδας στην αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, φωτίζοντας, παράλληλα, τη σημαντική συνδρομή των Αμερικανών στην επούλωση των δεινών του πολέμου. Η ιδιωτική συλλογή του ομογενούς Gregory Pappas, η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απαρτίζεται από εκατοντάδες αντικείμενα (εφημερίδες, περιοδικά, γελοιογραφίες, φωτογραφίες, αφίσες κ.ά.) αποτελεί προϊόν πολυετούς και εκτενούς προσωπικής έρευνάς του, στην οποία τον παρακίνησε η οικογενειακή του ιστορία.

    Παρασκευή 25/10, 12:00 – 21:00
    Σάββατο 26/10, 10:30 – 14:30
    Ελληνοαμερικανική Ένωση, (Μασσαλίας 22)

    The Hour of Greece

    Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου «ζωντανεύει» στο Μουσείο Ακρόπολης

    Τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου «ζωντανεύει» στο Μουσείο Ακρόπολης το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα. Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες του σε έναν περίπατο γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, για τους μύθους και τις αλληγορίες του, για την ακτινοβολία του και τις περιπέτειές του.

    Δευτέρα 28/10, 08:00 – 18:00
    Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

    Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου «ζωντανεύει» στο Μουσείο Ακρόπολης

    «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά!» – Αφιέρωμα στο έπος του ’40

    Μια συναυλία αφιερωμένη στο έπος του ’40, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με τους τραγουδιστές Σπύρο & Μάκη Καραβιώτη και την ορχήστρα τους. Πρόκειται για μια επετειακή συναυλία με διαχρονικά τραγούδια, που γράφτηκαν με αφορμή το έπος του ’40 και που υμνήθηκαν μέσα από την εμβληματική φωνή της Σοφίας Βέμπο και άλλων αγαπημένων ερμηνευτών.

    Κυριακή 27/10, 19:00
    Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη δωρεάν δελτίων εισόδου, από το εκδοτήριο ticketservices, (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Δευ-Παρ: 9:00 – 17:00, Σάβ: 10:00 – 14:00).

    Southern Alliance: Γιάννης Κασέτας & Menanto Chamberlain

    Μετά τις πρώτες επιτυχημένες live εμφανίσεις του σε Νότιο Αφρική και Αθήνα, το σχήμα των Southern Alliance έρχεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για να μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο jazz μελωδίες και κλασική μουσική. Μαζί τους ο σαξοφωνίστας, Γιάννης Κασέτας και η Νοτιοαφρικανή πιανίστα, Menanto Chamberlain θα παρουσιάσουν έργα των Mozart, Beethoven, Debussy, Satie, Gershwin και άλλων συνθετών, σε νέες εναρμονίσεις, βασισμένες στον αυτοσχεδιασμό αλλά με σεβασμό στην πρωτότυπη μελωδική ανάπτυξη των έργων.

    Κυριακή 27/10, 21:00
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Southern Alliance: Γιάννης Κασέτας & Menanto Chamberlain

    Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

    Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Αριστείδη Γ. Διαμαντή, Πλοίαρχο (ΥΙ) Π.Ν., Κυτταρολόγο, ιστορικό της ιατρικής, συγγραφέα, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Οι Υγειονομικοί στην εποποιία του Σαράντα. Οι αφανείς ήρωες του πολέμου».

    Παρασκευή 25/10, 19.30
    Αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη», (Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου)

    «Παρατήρηση και Προσωπικότητα, Βιρτζίνια Γουλφ, Πήτερ Ουσπένσκι και Γκουρτζίεφ»

    Έπειτα από την επιτυχημένη προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο Κέντρο του Κύκλου», στον κινηματογράφο Τριανόν, του σκηνοθέτη Ορφέα Περετζή, θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Γκουρτζίεφ, ένας κύκλος ομιλιών με συμμετοχική συζήτηση και θέμα: «Παρατήρηση και Προσωπικότητα, Βιρτζίνια Γουλφ, Πήτερ Ουσπένσκι και Γκουρτζίεφ».

    Πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή στις 20:30 στην Αίθουσα 3Α.

    Παρασκευή 25/10, 20:30
    Ίδρυμα Γκουρτζίεφ – «Αίθουσα 3Α» (Λεωφόρος Καποδιστρίου 116 και Ελευθερίας)

    Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

    Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός μας προσκαλεί στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικό κτηρίου του Συλλόγου. Τον επετειακό λόγο θα εκφωνήσει ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος Φ.Σ.Π., με θέμα: «Το διπλωματικό παρασκήνιο του πολέμου με βάση τα αρχεία της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών».

    Παρασκευή 25/10, 19:00
    Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8)

    Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

    «Οι Έλληνες Ρομά σήμερα»

    Μία εκδήλωση και συζήτηση με το κοινό στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

    Παρασκευή 25/10, 18:00 – 19:00
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Οι Έλληνες Ρομά σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ