• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις για έξοδο αυτό το Σάββατο (13 Ιανουαρίου 2018)

    akropoli


    Τι πιο όμορφο από μια έξοδο, όπου η μουσική θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο; Παρακάτω θα βρείτε έξι διαφορετικές προτάσεις με διάφορα είδη μουσικής, για να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει και να περάσετε ένα ενδιαφέρον βράδυ την Παραμονή των Φώτων, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Μουσικές προτάσεις για όλα τα γούστα: είτε σας αρέσει το έντεχνο, είτε η κέλτικη μουσική, είτε προτιμάτε μουσικές με ροκ χροιά, είτε με ηλεκτρονικές πινελιές. Διαβάστε και επιλέξτε!

    1. Μίλτος Πασχαλίδης στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου 

    Ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, έχοντας νέο υλικό μαζί με τα παλιά αγαπημένα τραγούδια στις αποσκευές του, εμφανίζεται κάθε Σάββατο στον Σταυρό του Νότου.

    Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα σκηνική παρουσία και την αμφίδρομη σύνδεσή του με τον κόσμο, συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο τη ροκ και παραδοσιακή μουσική.

    Στις εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού θα παρουσιάσει με μεγάλη χαρά ένα δείγμα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με ακυκλοφόρητα τραγούδια σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μάριου Τόκα.

    Δε θα λείψουν όμως και τα παλιότερα ​, μα πολύ αγαπημένα ​ τραγούδια​. Από το «Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος» ως το «Σ’ τα Είπα Όλα», από τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισμένες Άγκυρες» και με «οδηγό» τη διάθεση της στιγμής, ο Μίλτος Πασχαλίδης θα μας παρασύρει σε live με απρόβλεπτη πάντα εξέλιξη.

    Μαζί του επί σκηνής:
    Νίκη Γρανά: πιάνο, ακορντεόν, ερμηνεία
    Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά
    Δημήτρης Σινογιαννης: ηλεκτρική κιθάρα
    Πάρις Περυσινάκης: λύρα
    Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο
    Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα
    Hχοληψία: Πασχάλης Κολέντσης
    Φώτα: Μανώλης Μπράτσης.

    Ώρα:
    22.30

    Πού:
    Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
    Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

    Τιμή:
    Γενική είσοδος: 13€ με μπύρα ή κρασί

    Πληροφορίες

    Μίλτος Πασχαλίδης @ ΣΤΝ

    2. Στέφανος Κορκολής – «Η μουσική είναι μία» στο Half Note Jazz Club

    Οι συναυλίες του Στέφανου Κορκολή στο Half Note Jazz Club παρατείνονται λόγω μεγάλης ζήτησης. Η παράσταση “Η μουσική είναι μία” από τις 12/1 έως τις 15/1 έχει σχεδόν προπωληθεί, οπότε έπειτα από συνεχή αιτήματα ο αγαπημένος μας δημιουργός και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη θα εμφανιστούν για ακόμα δύο παραστάσεις στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2018.

    Γεμάτος ενέργεια και αστείρευτο πάθος, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στο μουσικό του σύμπαν με δικά του έργα, από τις πρώτες μουσικές του συνθέσεις και τα ορχηστρικά του, υπέροχα τραγούδια που ο ίδιος μας έκανε να αγαπήσουμε ως ερμηνευτής αλλά και διασκευές “κλασσικών” ελληνικών και ξένων τραγουδιών που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

    Η παράσταση “Η μουσική είναι μία” δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια συναρπαστική μουσική αναδρομή στην καριέρα του διακεκριμένου πιανίστα και συνθέτη όπου έχουμε συν τοις άλλοις να ανακαλύψουμε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ερμηνευτές δικά του τραγούδια που ίσως δεν γνωρίζουμε και έχουν ερμηνεύσει: Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Μαρινέλλα, Ασλανίδου, Ρουβάς, Ρέμος, Μουζουράκης, Νέγκα και πολλοί άλλοι. Τραγούδια, τα οποία ο Στέφανος και η Σοφία μας τα “φανερώνουν”. Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί: Βασίλης Δεφίγγος (Σαξόφωνο-Φλάουτο) Κωστής Πυρένης (Κιθάρες-Φωνή).

    Το ζητούμενο είναι να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, εκεί που οι αποστάσεις μεταξύ ακροατών και μουσικών ήταν ανύπαρκτες και να αποδείξουμε πως η μουσική είναι μία.

    Ώρα:
    22.30

    Πού:
    Half Note Jazz Club
    Τριβωνιανού 17, Μετς

    Τιμή:
    Γενική Είσοδος – Κανονικό: 15€

    Πληροφορίες

    Κορκολής - Μανουσάκη

    3. Κώστας Λειβαδάς & Υπνοβάτες στη Σφίγγα

    Ο Κώστας Λειβαδάς με τον Κώστα Καββαδία – έτερο υπνοβάτη – και το ιδρυτικό μέλος Μανώλη Ελισσαίο στην υποστήριξη, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια από το cd που μόλις κυκλοφόρησε “Χαμένη διαδρομή”,
    το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα!

    Οι Υπνοβάτες ήταν το πρώτο ηλεκτρικό γκαράζ γκρουπ που έφτιαξαν ο Κώστας Λειβαδάς κι ο Κώστας Καββαδίας. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν από την Panik Platinum, το cd τους με τίτλο “Χαμένη διαδρομή” με 4 τραγούδια που ήταν να κυκλοφορήσουν το χειμώνα του ’95 και 4 καινούργια που δείχνουν πώς θα εξελίσσονταν σαν γκρουπ σε ήχο και ύφος αν δεν είχαν διαλυθεί τόσο αναπάντεχα.

    Η παράσταση τους θα περιλαμβάνει πολλά ηλεκτρικά τραγούδια του Κώστα που έχουμε αγαπήσει όλοι, πειραγμένα, από το “Πιάσε με” μέχρι την “Επιμονή” καθώς και τραγούδια των αγαπημένων, ηλεκτρικών ηρώων τους, ελλήνων και ξένων, είτε μόνο με πιάνο είτε με όλη την μπάντα. Μαζί τους απρόβλεπτοι καλεσμένοι που θα μας εκπλήξουν με τις επιλογές τους!
    Μετά το live θα ακολουθήσει party με dj τον Ξενοφώντα Ραράκο με επιλεγμένη μουσική για όλους τους ρόκερς που χρειάζονται την πίστη και τη δύναμη που μας δίνει η αγαπημένη μας μουσική, από τους Stones μέχρι τον Tom Petty!

    Παίζουν οι Αιμίλιος Μπαριαμπάς στο μπάσο, Βαγγέλης Καλαμάρας στα τύμπανα, Βαγγέλης Τζάτσος στις κιθάρες και στο μπάσο, Kώστας Καββαδίας στις κιθάρες, Μανώλης Ελισαίος στην υποστήριξη και Κώστας Λειβαδάς στο πιάνο, στο hammond και στη φυσαρμόνικα.

    Ώρα:
    22.00

    Πού:
    Μουσική σκηνή Σφίγγα
    Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
    (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

    Τιμή:
    Γενική είσοδος: 15€ με μπύρα ή κρασί

    Πληροφορίες

    Λειβαδάς και Υπνοβάτες

    4. Wedding Singers στο Kremlino

    Όταν οι Black Eyed Peas, κυκλοφορούσαν το 2011 το “Party all the time”, ανεπιβεβαίωτες φήμες κάτι σαν αστικός μύθος, ανέφεραν πως εμπνεύστηκαν από ένα WedSin live show, το οποίο έτυχε να παρακολουθήσουν στο σύντομο πέρασμά τους από την Αθήνα. Κάπως, έτσι μπορεί κάποιος να περιγράψει ένα live των Wedding Singers. Μια επίθεση αγάπης, χορού, αστερόσκονης, χορευτικής διάθεσης με βάση τα 90s.

    Οι Wedding Singers, είναι μια μπάντα που δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στην ελληνική μουσική βιομηχανία, απέτυχαν να κατηγοριοποιήσουν, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν να χορεύουν. (!)

    Έχουν δημιουργήσει μια δυνατή βάση από fans, έχουν παρουσιαστεί δίπλα στην Άννα Βίσση, στο Rex, αλλά και στο Eject festival, “μοιραζόμενοι” τη σκηνή με τους Pet Shop Boys και τον James Blake. Έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα, παίζοντας σε χώρους από τρύπες μέχρι αρένες, και από γάμους μέχρι παραδοσιακά πανηγύρια, οι Wedding Singers, έχουν αποδείξει ένα πράγμα μόνο. Πως με το non-stop-mix τους από 90s διασκευές μπορούν να μετατρέψουν κάθε χώρο που παίζουν στο μεγαλύτερο πάρτυ, της εκάστοτε πόλης.

    Κυκλοφόρησαν πρόσφατα δυο digital singles (My super power και Lose my mind) με την ΕΜΙ και στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο τους ΕP.

    Ώρα:
    22.00

    Πού:
    Μουσική σκηνή Kremlino
    Καραΐσκου 119, Πειραιάς

    Τιμή:
    Γενική Είσοδος : 13 ευρώ

    Πληροφορίες

    the wedding singers

    5. Iernis στον Πολυχώρο πολιτισμού “διέλευσις”

    Οι Iernis είναι ένα Ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται και δημιουργεί μουσικές με βάση την παράδοση των Κελτών. Οι σκοποί και τα τραγούδια που παρουσιάζονται είναι μεν παραδοσιακά αλλά διασκευασμένα σύμφωνα με τη δική τους αισθητική και επιρροές. Σκοποί χορευτικοί, Reels, Jigs, Hornpipes ως τραγούδια από τον 16ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Επίσης πειραματίζονται με τα κοινά σημεία της Ελληνικής και Ιρλανδέζικης παράδοσης και επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα πάντρεμα των δυο μουσικών ιδιωμάτων.

    Ο πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τους Μανώλη Γαλιάτσο (Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Μπάντζο, Μαντολίνο), Ηλία Γυφτονικολό (Βιολί), Χρυσούλα Κεχαγιόγλου (Τραγούδι και Κουτάλια), Πάνο Πουλή (Βιολί, Φλάουτο, Concertina, Σκωτσέζικη Πίπιζα), Ηλία Πατρινό (Bodhran) και το Γιώργο Γαλιάτσο (Κιθάρα, Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Τραγούδι).

    Ώρα:
    21.30

    Πού:
    Πολυχώρος πολιτισμού “διέλευσις”
    Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

    Τιμή:
    Κανονικό: 8€

    Πληροφορίες

    iernis

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (13 Ιανουαρίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 11 Ιανουαρίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    160 χρόνια made in Greece: Μια μεγάλη ιστορική έκθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ