• City Stories

    Offside Festival-Book Edition: Ένας διάλογος μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου


    Μέσα από προβολές ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτές συζητήσεις, το Offside Festival Book Edition, θα προσεγγίσει το διάλογο μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου, αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη. Το κοινό της Αθήνας θα έρθει σε επαφή με δυνατές ιστορίες για παίκτες και ομάδες που έγραψαν ιστορία αλλά και το μεγαλείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

    Το Offside Festival, έχοντας παρουσιάσει δύο επιτυχημένες εκδόσεις στη Θεσσαλονίκη, κατεβάζει την ενδεκάδα του στην Αθήνα ώστε να παρουσιάσει το φεστιβάλ στο Αθηναϊκό κοινό, αυτή τη φορά σε έκδοση pocket. Στο πλαίσιο του Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Parenthesis παρουσιάζει το διάλογο μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη, κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

    Για τρείς ημέρες, από τις 16 μέχρι και τις 17 Ιουνίου, η Τεχνόπολη υποδέχεται -για πρώτη φορά στην Αθήνα- το φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ και το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη ιστορίες για μεγάλους παίκτες και σπουδαίες ομάδες αλλά να έρθει σε επαφή και με το μεγαλείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

    Εκτός από τα ντοκιμαντέρ, το πρόγραμμα του OFFSIDE Festival Book Edition, θα περιλαμβάνει μία σειρά από παράλληλες δράσεις που θα προσεγγίσουν το διάλογο μεταξύ ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ και λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και τις ποικίλες προεκτάσεις που έχει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Παρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτών συζητήσεων θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει και να συνομιλήσει τόσο με τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με το ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική κουλτούρα όσο και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που περιγράφονται είτε στο χαρτί είτε στη μεγάλη οθόνη.

    Το OFF-SIDE Festival δεν είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ.
    Είναι ιστορίες για θριάμβους.
    Είναι ιστορίες για ομάδες που έγιναν τρόπος ζωής.
    Είναι ιστορίες για μορφές που άφησαν εποχή.
    Είναι ιστορίες γεμάτες ένταση και πάθος.
    Είναι ιστορίες για το ποδόσφαιρο.

    Πληροφορίες:

    Ημερομηνία: 16/06/2018 – 17/06/2018
    Έναρξη: 17:00
    Χώρος – Αίθουσα : Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων- Μηχανουργείο (Δ12), Πειραιώς 100
    Ελεύθερη Είσοδος

    Τεχνόπολις

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερις θερινές/υπαίθριες προβολές για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου» επιστρέφει με 4 δωρεάν προβολές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει τα έργα του με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ