• City Stories

    Ο ουρανός της Αθήνας γέμισε με φαναράκια στη χριστουγεννιάτικη «νύχτα των ευχών» (pics)

    • NewsRoom


    Εκατοντάδες ήταν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι που επέλεξαν να περάσουν την φετινή παραμονή Χριστουγέννων στην πλατεία Κοτζιά συμμετέχοντας στο έθιμο της «νύχτας των ευχών» που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

    Μικροί και μεγάλοι, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, πήραν χάρτινα φαναράκια και τα άφησαν να πετάξουν αναμμένα στον αθηναϊκό ουρανό μαζί με τις ευχές τους και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

    Το μοναδικό αυτό θέαμα συμπληρώθηκε αρμονικά με ένα καθηλωτικό projection mapping από το Athens Digital Arts Festival, με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας. Ο ρυθμός, οι αρχιτεκτονικές γεωμετρίες και επιβλητική μουσική δημιούργησαν μια εικόνα ανεπανάληπτη για όσες και όσους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, ενώ το ρεβεγιόν συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος σε ένα ξέφρενο πάρτι που έστησαν οι Onirama.

    Παράλληλα, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με το Athens Digital Lab παρουσίασε μια ονειρεμένη ψηφιακή έκθεση παιδικών χριστουγεννιάτικων έργων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ