• City Stories

    Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» επιστρέφει!

    • NewsRoom

    «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»


    Ένα καταπληκτικό νέο ανακοίνωσε η αμερικανική κολοσσιαία εταιρεία Amazon για τους θαυμαστές του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», καθώς, όπως αποκάλυψε, ξεκινούν τα γυρίσματα για την τηλεοπτική μεταφορά της πολύ επιτυχημένης σειράς κινηματογραφικών ταινιών.

    Όπως γνωστοποίησε, πιο αναλυτικά, η Amazon, τα γυρίσματα για τη νέα τηλεοπτική σειρά, που θα αποτελεί την μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στη μικρή οθόνη θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ ο χώρος που επιλέχθηκε για τα τηλεοπτικά γυρίσματα είναι η Νέα Ζηλανδία.

    Μάλιστα, η σειρά που ετοιμάζει πυρετωδώς η αμερικανική εταιρεία εκτιμάται ότι θα είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή, το κόστος της οποίας υπολογίζεται περίπου στο 1 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με την Amazon Studios, η προπαραγωγή της σειράς έχει ήδη ξεκινήσει και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Όκλαντ «μέσα στους επόμενους μήνες». Ήδη, η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι η σειρά θα προβάλλεται για αρκετές σεζόν και η δράση της θα τοποθετείται πολύ καιρό πριν από τα γεγονότα που καταγράφονται στις ομότιτλες ταινίες του Πίτερ Τζάκσον.

    Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, ο Τζάκσον δεν έχει άμεση ανάμειξη στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος φαντασίας του Βρετανού συγγραφέα Τόλκιν. Είναι, ωστόσο, ενήμερος για το εγχείρημα και μάλιστα, κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, ευχήθηκε στους δημιουργούς της τα καλύτερα και δήλωσε διαθέσιμος, σε περίπτωση που χρειαστούν συμβουλές.

    Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Amazon έχει επιβεβαιώσει πως τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς θα σκηνοθετήσει ο δημιουργός του «Τζουράσικ Παρκ 2: Χαμένος Κόσμος», Χουάν Μπαγιόνα.

    Στόχος της Amazon είναι να επιτύχει μια επανάληψη της τεράστιας κινηματογραφικής επιτυχίας που σημείωσε η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», η οποία μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα να καταγραφεί σημαντική βελτίωση στον εγχώριο τουρισμό, αλλά και την απασχόληση. Η εταιρεία φιλοδοξεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, γι’ αυτό και βάζει ένα γενναιόδωρο budget σε μια ιστορία που έχει αγαπηθεί όσο λίγες από το παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό.



    ΣΧΟΛΙΑ