• City Stories

    Νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή: Μακαρονάδα λεμονάτη με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη


    Αυτή η συνταγή θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς στο τραπέζι, καθώς πρόκειται για ένα πιάτο νόστιμο, απόλυτα καλοκαιρινό και…ψαγμένο! Τα αγαπημένα μας μακαρόνια αναμειγνύονται με τις γαρίδες και δημιουργούν ένα φαγητό που ξεχειλίζει θάλασσα και αλμύρα…Δείτε παρακάτω τη συνταγή που ανάρτησε ο Άκης Πετρετζίκης στο www.akispetretzikis.com.

    Συστατικά:

    250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
    50 γρ. ελαιόλαδο
    100 γρ. βούτυρο
    3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
    ½ κ.γ. μπούκοβο
    600 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)
    ½ κ.γ. αλάτι
    ½ κ.γ. πιπέρι
    ¼ κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
    ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
    100 γρ. baby σπανάκι
    100 γρ. παρμεζάνα ή κάποια καλή κεφαλογραβιέρα, ψιλοτριμμένη
    3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
    1 κ.γ. ξύσμα λάιμ (ή λεμονιού), ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.
    • Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.
    • Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Ρίχνουμε προσεκτικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα 50 γρ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους.
    • Σοτάρουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
    • Αδειάζουμε προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).
    • Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρουμε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνουμε την τελευταία στιγμή.
    • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε αμέσως.

    Πηγή: www.akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι με φρούτα σε ξυλάκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή συνταγή – Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από τον Άκη Πετρετζίκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ