• City Stories

    Δείτε τα μυστικά που έχουν 8 αντρικά cocktails – Διαβάστε και θα εκπλαγείτε

    κοκτειλ


    Σου δίνουμε 10 ιδέες για να έχεις πολλές επιλογές στα ποτά σου αυτό το καλοκαίρι!

    Πρόκειται για cocktails χωρίς πολλά φρούτα, χωρίς αναμεμειγμένα υλικά ή ένα σωρό αρώματα και πολυχρωμίες. Είναι πιο κλασικά, σοβαρά και άκρως αντρικά. Πέρα από γευστικά και δροσιστικά, πάντως τα παρακάτω cocktails είναι και εύκολα στην παρασκευή τους. Οπότε, αν δεν σου αρέσουν πολύ οι έξοδοι και είσαι περισσότερο σπιτόγατος, τότε μπορείς να καλέσεις φίλους στο σπίτι σου, να φτιάξεις μερικά παγωμένα cocktails και να περάσεις ακόμη καλύτερα από ότι θα περνούσες αν έβγαινες σε κάποιο μπαρ της πόλης.

    Εφοδιάσου με τα συστατικά που θα σου χρειαστούν, μπες στην κουζίνα και ξεκίνα.

    1. Cuba Libre
    Έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του Αμερικανο-Ισπανικού πολέμου. Tο Cuba Libre είναι ένα απλό και παράλληλα κλασικό cocktail και χρειάζεσαι μόνο ρούμι, κόκα-κόλα και lime.

    cuba libre

    2. Death In The Afternoon
    Η συνταγή αυτού του cocktail έρχεται από τον Ernest Hemingway κατά το 1935. Χρειάζονται μερικές σταγόνες αψέντι σε ένα ποτήρι και παγωμένη σαμπάνια.

    κοκτειλ

    3. Summerlin
    Γλυκό, με όμορφο όνομα και θύμησες καλοκαιριού. Χρειάζεσαι 2 μεζούρες ρούμι, μισή μεζούρα φρέσκο χυμό λεμονιού, 2 μεζούρες χυμό από καρπούζι και λίγο σιρόπι.

    κοκτειλ

    4. Beer Margarita
    Για τους λάτρεις της μπύρας. Μια μεζούρα τεκίλα, 2 μεζούρες ελαφριάς μπύρας και μια μεζούρα από χυμό λεμονιού στο shaker.

    κοκτειλ

    5. Agave Martini
    Άλλη μια διαφορετική εκδοχή της margarita. Βάζεις στο shaker 1 μεζούρα τεκίλα, 1 μεζούρα Triple Sec, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης.

    κοκτειλ

    6. Vesper
    Το ποτό του James Bond, αν και θα αντικαταστήσεις το σπάνιο λικέρ του με κάτι άλλο. Τρεις μεζούρες gin, 1 μεζούρα βότκα, μισή Cocchi Americano στο shakerκαι τέλος μια φλούδα λεμονιού.

    κοκτειλ

    7. Blood and Sand
    Πρωτότυπο όνομα, με μια δόση μυστηρίου και σασπένς. Χρειάζεσαι 1 μεζούρα Johnnie Walker Red, μισή Martini Rosso, μισή cherry brandy και μισή χυμό πορτοκαλιού στο shaker.

    κοκτειλ

    8. Presbyterian
    Πρόκειται για ένα πολύ light cocktail με παράξενη ονομασία. Με 2 μεζούρες σκοτσέζικο ουίσκι, ginger ale σόδα και 3-4 παγάκια είσαι έτοιμος.

    κοκτειλ



    ΣΧΟΛΙΑ