• City Stories

    Ευρωλίγκα: Έκανε εύκολα το πρώτο βήμα για την Πόλη ο Ολυμπιακός απέναντι στην Εφές (video)

    • NewsRoom
    Ολυμπιακός


    Παθιασμένος και διψασμένος για την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκα παρουσιάστηκε χθες ο Ολυμπιακός, που έκανε έυκολα το 1-0 απέναντι στην Αναντολού Εφές, επικρατώντας με 87-72 στο ΣΕΦ.

    Από την αρχή φάνηκαν οι διαθέσεις του Ολυμπιακού, που μπορεί στα πρώτα λεπτά του αγώνα να μην ήταν τρομερός επιθετικά, είχε όμως άμυνα που κυριολεκτικά τσάκιζε κόκκαλα. Στη συνέχεια, βρίσκοντας ρυθμό μέσα από την άμυνα και “τρέχοντας” πολλές φορές σε ανοιχτό γήπεδο, πρόσφερε πολύ όμορφο μπάσκετ και σίγουρα όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι από το φαληρικό γήπεδο, αποζημιώθηκαν.

    Βέβαια, από την πλευρά των “κόκκινων” δεν εφησυχάζεται κανένας, γιατί ξέρουν ότι ενδεχόμενη χαλάρωση, πληρώνεται ακριβά σε τέτοιο επίπεδο και η Εφές δεν είναι ομάδα που συγχωρεί και θέλει πολύ να βρεθεί… εντός έδρας στο Final-4 καθώς ως γνωστόν το τουρνουά θα λάβει μέρος στην Κωνσταντινούπολη στις 19-21 Μαΐου.

    Πολλοί παίκτες ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό, κορυφαίοι όμως ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με 11 πόντους και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με 14 πόντους. Πολύ κοντά σε απόδοση και ο Γιώργος Πρίντεζης που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης με 10 πόντους και 7 ασίστ και ο Έρικ Γκριν με 13 πόντους. Για την Εφές, καλό παιχνίδι έκαναν ο Χάνεικατ (17π.), ο Ερτέλ (14π.) και ο Γκρέιντζερ (12π.).

    Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο στις 21.00 και πάλι στο ΣΕΦ.

    Η αγωνιστική ημέρα όμως περιλάμβανε και δεύτερο παιχνίδι, το Ρεάλ-Νταρουσάφακα. Παρά το τρομερό ξεκίνημα της τούρκικης ομάδας και το γεγονός ότι ήταν ανταγωνιστική σχεδόν ως το τέλος, οι Μαδριλένοι έκαναν το 1-0 με το τελικό 83-75 και θα αγωνιστούν πάλι στη Μαδρίτη αύριο στις 22.00.

    Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των προημιτελικών:

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια: 98-90

    Παναθηναϊκός-Φενέρ: 58-71

    Ολυμπιακός-Εφές: 87-72

    Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα: 83-75

    Σήμερα, αναμένονται να διεξαχθεί ο δεύτερος προημιτελικός του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ να έχει στόχο την ισοφάριση απέναντι στη Φενέρ (21.00) και της Μόσχας, με την ΤΣΣΚΑ να θέλει να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση με την Μπασκόνια (20.00).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η δίαιτα αποτοξίνωσης 2 ημερών που θα κάνεις μετά το Πάσχα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν κόβεις το ψωμί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 10 «άγνωστα» νησιά που θα σας εντυπωσιάσουν -Τα λατρεύουν οι ντόπιοι, τα αγνοούν οι ξένοι τουρίστες



    ΣΧΟΛΙΑ