• City Stories

    Δυο καλά κρυμμένα καφέ μουσείων σε κατάφυτους κήπους

    • NewsRoom
    καφέ


    Δυο καφέ μουσείων που δε διακρίνονται όταν διασχίζουμε βιαστικά την Αθήνα. Μέσα σε κατάφυτους κήπους μια όαση μέσα στην καθημερινότητα. Ανακαλύψτε τα!

    Café – bistrot «Ilissia», Βυζαντινό Μουσείο

     Στη σκιά του μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας, μέσα στον κήπο του Βυζαντινού μουσείου, λειτουργεί το café – bistrot «ILISSIA», μέσα στο οποίο, κοιτάζοντας τους κήπους στην πίσω πλευρά του μουσείου και το Λύκειο του Αριστοτέλη μπορεί να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε ένα πολύβουο σημείο της Αθήνας.  Καφές, γλυκό ή κάποιο ελαφρύ πιάτο σ’ ένα πραγματικά ήρεμο περιβάλλον, με την κορυφογραμμή του Υμηττού στο βάθος. Επίσης, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνσή του αλλά και με το Γραφείο Επικοινωνίας του Μουσείου στον χώρο του μπορούν να φιλοξενηθούν ειδικές εκδηλώσεις.

    Καφέ Νομισματικού Μουσείου

    Είναι το πιο καλοκρυμμένο μυστικό σημείο της οδού Πανεπιστημίου. Στον καταπράσινο  και πανέμορφο κήπο του Ιλίου Μελάθρου βρίσκεται το αναψυκτήριο του Νομισματικού μουσείου, στο οποίο μπορείτε να κάνετε μια στάση είτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο μουσείο, είτε για να κάνετε ένα διάλειμμα από τις δουλειές στο κέντρο. Τα βράδια είναι εξίσου απολαυστικά, αφού εκεί μπορείτε να ακούσετε τζαζ ή να κάνετε ένα ελαφρύ γεύμα.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μελίσσια: 10+1 must στάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ