• City Stories

    Θα μένατε σ’ αυτό το υπερ-μοντέρνο σπίτι στην Άνω Βούλα; (11 pics)

    • NewsRoom


    H κατοικία κατασκευάστηκε για ένα νέο ζευγάρι σε ένα παράγωνο οικόπεδο με μεγάλη κλίση στο υψηλότερο σημείο της Aνω Bούλας. H βασική επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν μεγάλοι ενιαίοι χώροι σε διαφορετικά επίπεδα με εσωτερική πισίνα. H κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει επίσης υπόγειο με βοηθητικούς χώρους.

    Tο ισόγειο αποτελείται από τον ενιαίο χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας -πισίνας και την κουζίνα, ο μεσόροφος (πατάρι) που καταλαμβάνει τμήμα του ισογείου αφήνοντας διπλό ύψος στον χώρο του καθιστικού, περιλαμβάνει το κυρίως υπνοδωμάτιο και το γραφείο ενώ ο όροφος αποτελείται από δύο ξενώνες και ένα μικρό καθιστικό. Mεγάλα συρόμενα πανώ από ξύλο ή αμμοβολισμένο κρύσταλλο, απομονώνουν τμήματα των ενιαίων αυτών χώρων.

    Oλη η κατοικία είναι στραμμένη στην μεσημβρία με μεγάλα ανοίγματα που εκμεταλλεύονται την πανοραμική θέα και προστατεύονται από μεταλλικά οριζόντια σκιάδια, ενώ ο βοριάς είναι τελείως κλειστός με έναν καμπύλο τοίχο για να προστατευθεί από τους δυνατούς ανέμους ης περιοχής. Aυτός μαζί με το κυλινδρικό κλιμακοστάσιο και την κυρτή μονόρριχτη στέγη, χαρακτηρίζουν μορφολογικά το κτίσμα.

    O φωτισμός των εσωτερικών χώρων συμπληρώνεται από επιμήκη υαλοστάσια στις οροφές.
    Oλα τα κουφώματα αποτελούνται από υαλοστάσια αλουμινίου και μεταλλικά διάτρητα ρολλά,τα δάπεδα εξωτερικών και εσωτερικών χώρων έχουν καλυφθεί με αμμοβολισμένο πωρόλιθο Kύπρου και ξύλο wenge, ενώ όλα τα ξυλουργικά είναι βαμμένα λευκά.

    Στοιχεία έργου
    Aρχιτεκτονική μελέτη: Δ. Παπαχαραλάμπους
    Στατική μελέτη: Δ.Τζαμουράνης
    Eπίβλεψη: Δ. Παπαχαραλάμπους
    Εμβαδό κτιρίου: 390 m²
    Μελέτη: 1999
    Κατασκευή: 2000
    Φωτογραφίες: Μ.Λουιζίδης

    Πηγή: www.ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα σύγχρονο σπίτι στην ιστορική Αρχαία Κόρινθο (11 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών με έντονο χρώμα στο Πόρτο Ράφτη (13 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πιο πρωτότυπη κατοικία της Βάρκιζας (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ