• City Stories

    Μια υπέροχη κατοικία με μοναδικά χαρακτηριστικά στη Μεσσηνία (pics)


    Το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects μας εντυπωσιάζει πάντοτε με τις δημιουργίες του και τα εντυπωσιακά κτιριακά τους έργα, είτε πρόκειται για κατοικία, είτε για επαγγελματικό ή εμπορικό χώρο.

    Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία του ISV βασίζεται στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ενώ τα έργα τους διακρίνονται από υψηλή αισθητική και μοντέρνες τεχνικές σχεδίασης. Η έμπνευση του είναι αστείρευτη και τα αποτελέσματά του εξαιρετικά.

    Ανάμεσα στις πολλές και ποικίλες αρχιτεκτονικές τους δημιουργίες, υπάρχει μία που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Πρόκειται για μια ιδιωτική κατοικία στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην όμορφη Μεσσηνία.

    Η κατοικία αυτή, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, εντυπωσιάζει. Συνδυάζει τη φιλικότητα προς τους κατοίκους της με τις μοντέρνες και σύγχρονες αναφορές της και τη ζεστασιά και την οικειότητα που αποπνέει, με τα επιβλητικά χαρακτηριστικά της.

    Ως προς το εξωτερικό της μέρος, η πέτρα που “ντύνει” την κατοικία της προσφέρει μια αρχοντική εμφάνιση και μια αριστοκρατική διάθεση. Το πράσινο που την πλαισιώνει, ταιριάζει απόλυτη με τη το ύφος και την όψη της κατοικίας, κάνοντάς την ακόμη πιο φιλική.

    Η πισίνα προσδίδει στην κατοικία στοιχεία πολυτέλειας, ενώ, παράλληλα, μοιάζει να ενώνει μερικά από τα στοιχεία της φύσης. Η πέτρα, τα δέντρα, το νερό στο κάτω μέρος και ο ουρανός από πάνω, δημιουργεί το πιο όμορφο κράμα της φύσης.

    Στο εσωτερικό μέρος της κατοικίας κυριαρχεί η πέτρα, σε μια πιο σκουρόχρωμη μορφή, και το ξύλο. Ο συνδυασμός αυτός κάνει το περιβάλλον οικείο και αποπνέει ζεστασιά, ασφάλεια, θαλπωρή, ενώ δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.


    Από τις μεγάλες τζαμαρίες μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση, η οποία “δένει” άψογα με το εσωτερικό του σπιτιού. Από την αρχιτεκτονική φιλοσοφία της κατοικίας δεν λείπουν οι μοντέρνες πινελιές και το αρμονικό συμβάδισμά της με τον σύγχρονο κόσμο.

    Οι σύγχρονες αναφορές της κατοικίας συναντώνται στον χώρο του μπάνιου, στα σημεία όπου το μάρμαρο καλύπτει κάποιες επιφάνειες σε μεγαλύτερο βαθμό, όπως για παράδειγμα στο σαλόνι, και φυσικά στο ηλεκτρικό τζάκι που υπάρχει στον εν λόγω χώρο.

    Η κουζίνα, όπως και το υπνοδωμάτιο, συγκεράζει το ξύλο και την πέτρα με μοντέρνα φωτιστικά, που εντείνουν τη φιλικότητα της ατμόσφαιρας. Τέλος, είναι αξιοσημείωτη η χρωματική αρμονία που χαρακτηρίζει την κατοικία ολόκληρη, μέσα και έξω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το αρχοντικό που μετατράπηκε σε μουσείο μετάξης στο Σουφλί Έβρου (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα εντυπωσιακό κτίριο γραφείων από γυαλί στην Αττική (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα σύγχρονο και προσεγμένο οροφοδιαμέρισμα στην Αμαλιάδα (16 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ