• City Stories

    Ένα ζεστό και οικείο διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα (pics)

    • NewsRoom


    Το οροφοδιαμέρισμα, συνολικού εμβαδού 250 m², βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας και σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι με το νεογέννητο παιδί τους.

    Πρόθεση των αρχιτεκτόνων ήταν να αποδοθεί η έντονη προσωπικότητα και ενέργεια του ζευγαριού καθώς και το ενδιαφέρον τους για το design. Παράλληλα, ο χώρος θα έπρεπε να είναι ζεστός, οικείος και να παρέχει μια αίσθηση χαλαρότητας.

    Η ανάπλαση έγινε στο μεγαλύτερο μέρος του διαμερίσματος. Τα μοναδικά αρχικά στοιχεία που διατηρήθηκαν ήταν το μαρμάρινο δάπεδο του καθιστικού και τα ξύλινα δάπεδα των υπνοδωματίων. O χώρος της εισόδου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της κάτοψης, χωρίζει το πιο ιδιωτικό τμήμα του διαμερίσματος –όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια– από το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα.

    Το χρώμα που κυριαρχεί στους περισσότερους χώρους του διαμερίσματος είναι το άσπρο, το οποίο αποτελεί ένα ήπιο φόντο ώστε να αναδεικνύονται τα διάφορα αντικείμενα design. Σε μεμονωμένους τοίχους έχουν τοποθετηθεί ταπετσαρίες, των οποίων τα σχέδια και η υφή προσδίδουν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα στους χώρους.

    Το καθιστικό μαζί με την τραπεζαρία, την κουζίνα και την είσοδο, είναι ουσιαστικά ένας ενιαίος χώρος γύρω από τον τοίχο της βιβλιοθήκης, με τα έπιπλα να διατάσσονται ελεύθερα.
    Οι βεράντες του καθιστικού, αποτελούν φυσική συνέχεια του εσωτερικού χώρου, αφού διαχωρίζονται από αυτόν με μεγάλα συρόμενα κουφώματα. Έτσι, έχουν αντιμετωπιστεί ως ιδιαίτεροι χώροι με διαφορετική φιλοσοφία ο καθένας, διευρύνοντας τις επιλογές για διημέρευση.

    Στοιχεία έργου:
    Αρχιτεκτονική μελέτη: GFRA architecture (Αναστάσιος Γούσης, Joost Frijda, Έντουαρντ Ρόμπερτς)
    H/M μελέτη: Xάρης Μηλιώνης
    Επίβλεψη – κατασκευή: GFRA architecture
    Εμβαδό: 250 m²
    Χρόνος μελέτης: 2007
    Χρόνος κατασκευής: 2007
    Φωτογραφίες: Κώστας Πηκαδάς
    Περιφέρεια: Αττική

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η κατοικία που μοιάζει με βυζαντινή εκκλησία στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης (15 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα όμορφο σπίτι σε βουνοπλαγιά στην Αιγιαλεία, με θέα τον βορρά (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Urban stripes: Η μοντέρνα πολυκατοικία του Κουκακίου που ξεχωρίζει (7 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ