• Architecture & Design

    Αρχιτεκτονική: Αυτό το σπίτι στη Μύκονο ανήκει στα 8 κορυφαία του κόσμου (pics)

    • NewsRoom
    Μύκονος


    Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail πραγματοποιεί τακτικά διαγωνισμούς και αρέσκεται στο να παρουσιάζει διάφορων ειδών λίστες, κατατάξεις και θεματικά άρθρα. Πρόσφατα παρουσίασε μια λίστα με τα 8 κορυφαία σπίτια του κόσμου, μετά από τον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό  ULTIMATE HOUSE HANT, όπου συμμετέχουν μέλη των κτηματομεσιτικών εταιρειών Leading Real Estate Companies of the World και Luxury Portfolio International.

    Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει τεράστια απήχηση και πέρυσι συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ψήφους. Διενεργείται από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, ενώ διεξάγεται στο lifestyle site HGTV. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που στηρίζεται στις προτιμήσεις του κοινού, το οποίο καλείται να ψηφίσει τα αγαπημένα του σπίτια μεταξύ 64 κατοικιών που συμπεριλαμβάνονται σε 8 κατηγορίες.

    Μύκονος

    Οι καταναλωτές δίνουν την ψήφο τους και στην ουσία αποφασίζουν για το τελικό αποτέλεσμα. Οι επιλογές που τους δίνονται από την Daily Mail περιλαμβάνουν εντυπωσιακά σπίτια και εξωτικές βίλες σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Νότιο Αφρική, στην Κόστα Ρίκα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον Καναδά, τη Μαλαισία, την Ελβετία.

    Ανάμεσα στις χώρες αυτές έχει την τιμητική της θέση και η Ελλάδα! Συγκεκριμένα, τις εντυπώσεις κλέβει το αγαπημένο και πολύ δημοφιλές (σε Ελλάδα και εξωτερικό) νησί της Μυκόνου, με την πολυτελή κατοικία της εταιρείας JK Property & Yachting, η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία “Διεθνή Σπίτια” (International Homes).

    Μύκονος

    Πρόκειται για μια βίλα μεγάλων διαστάσεων και συγκεκριμένα 670 τ.μ., με ύφος σύγχρονης μεσογειακής αρχιτεκτονικής και αξία που υπολογίζεται στα €3,200,000. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι του νησιού και στην ουσία χωρίζεται σε δύο διαφορετικά τμήματα. Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του είναι η υπέροχη ιδιωτική πισίνα του και η αφοπλιστική θέα που κόβει την ανάσα.

    Μύκονος Μύκονος

    Μύκονος

    Ο διαγωνισμός και η λίστα που βγαίνουν κάθε χρόνο έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για τους διοργανωτές όσο και για το κοινό που ψηφίζει. Ο πρόεδρος του Luxury Portfolio International, Paul Boomsma, δήλωσε χαρακτηριστικά:

    “Κάθε χρόνο ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την HGTV. Φέτος, περιμένουμε να ανακαλύψουμε με ενθουσιασμό ποιες από τις ποθητές ιδιοκτησίες των μελών μας θα κλέψουν τις καρδιές και τα μυαλά του κοινού της HGTV”.

    Πηγή: www.athensmagazine.gr



    ΣΧΟΛΙΑ