• City Stories

    Θέλετε να γευτείτε δωρεάν τα κρασιά του Αιγαίου; Κάντε το αυτή την Κυριακή

    κρασί


    Αν είστε λάτρεις του κρασιού και θέλετε να δοκιμάσετε κρασιά από διάφορα νησιά του Αιγαίου, μπορείτε να το κάνετε, εντελώς δωρεάν, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο King George II στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

    Οι Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου και η Vinetum, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, προσκαλούν όλο το αθηναϊκό κοινό σε μία συναρπαστική εκδήλωση γευσιγνωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή.

    Στην ενδιαφέρουσα αυτή γευστική δοκιμή που διοργανώνεται, θα συμμετέχουν οινοποιεία από όλο το Αιγαίο, που έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν σε διάφορα νησιά με “όχημα” τον ουρανίσκο μας. Η εκδήλωση, το γευστικό αυτό ταξίδι που απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

    Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κρασιά από τα παρακάτω οινοποιεία:
    Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, A.Σ. Λήμνου, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινοποιητική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

    Κρασιά του Αιγαίου

    Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επίσης, κάποια από τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα κρασιά τους στην πρωτεύουσα. Οι λευκοί οίνοι υπερτερούν σε σχέση με τους ερυθρωπούς και ερυθρούς. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση στην παραγωγή των δύο τελευταίων και πως η περιοχή του Αιγαίου φημίζεται για τα γλυκά της κρασιά, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας εμβέλειας.

    Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτή την Κυριακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  7o THESSALONIKI FOOD FESTIVAL- Διήμερο Street Food στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πενθήμερο αφιέρωμα στο αμερικανικό ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ