• City Stories

    Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ για αυτό το Σαββατοκύριακο, με ρούμι και ουίσκυ!

    Athens Rum & Whiskey Festival


    To 2o Athens Rum & Whiskey Festival είναι γεγονός!

    Πρόκειται για ένα φεστιβάλ διαφορετικό από όλα τα άλλα, για ένα διήμερο γεμάτο κόσμο, ενθουσιασμό, μυρωδιές και γεύσεις. Το Athens Rum & Whiskey Festival πραγματοποιείται φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο κέντρο της Αθήνας και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στους φιλόξενους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

    Πόσο πιο όμορφα να ξεκινήσει ο μήνας, αν όχι με ένα φθινοπωρινό φεστιβάλ γευσιγνωσίας;

    Το ρούμι και το ουίσκυ, δύο μεγάλα και πασίγνωστα αποστάγματα, θα έχουν την τιμητική τους στο εν λόγω φεστιβάλ. Καλούμαστε, όχι μόνο να τα γνωρίσουμε καλύτερα, δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο αξιόλογα προϊόντα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, αλλά και να επιμορφωθούμε για αυτά, μέσα από σεμινάρια, συγκριτικές γευσιγνωσίες και συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο.

    Γνωστοί επαγγελματίες της βιομηχανίας θα είναι εκεί και θα θα μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιστορία, την παραγωγή και την πορεία των αποσταγμάτων, ενώ διάφορα μπαρ της Αθήνας θα συμμετάσχουν δημιουργικά στο γιορτινό κλίμα, που θα έχει άρωμα από ρούμι και ουίσκυ! Όλα αυτά σας περιμένουν από τις 11.00 μέχρι τις 20.00 και τις δύο ημέρες, στο κέντρο της Αθήνας.

    Athens Rum & Whiskey Festival

    Ακολουθεί το πρόγραμμα:

    Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

    13:00 Artisanal Cachacas, Μια αυθεντική έκφραση του ζαχαροκάλαμου.

    Τοπικές ποικιλίες ζαχαροκάλαμου, άγριες ζύμες για ζύμωση, παλαιοί αποστακτήρες και Βραζιλιάνικα βαρέλια για παλαίωση.

    Ο Jimmy Bertazzoli είναι Ιταλός μπάρτεντερ που αγαπά το ζαχαροκάλαμο το ρούμι και την κασάσα, ιδιοκτήτης του AGUARDIENTE, Cocktails and Punches και ιδρυτής του Ιταλικού καλοκαιρινού Barshow, MI CASA ES TU CASA.

    14:00 Τα Μυστικά της Ιρλανδικής Κουλτούρας που λέγεται « Φτιάχνω Ουίσκι» από τον Hugh Mac Gabhann!

    Ο Hugh Mac Gabhann του Ιρλανδικού ουίσκι Teeling μας μιλά για τα μυστικά μιας όμορφης κουλτούρας.

    15.30 Μια γευστική διαδρομή στο εξαιρετικό Κολομβιανό Ρούμι DICTADOR & στα επίσης Θεϊκά bitter truth που απογειώνουν τα κοκτέιλ σας! Μιχολόγος Σ. Γαϊτανάρος.

    16:30 *Matthieu Gouze, Plantation Rums. Κατανοώντας τα Αρωματικά Στοιχεία του ρουμιού και τον ρόλο του Terroir

    O Matthieu Gouzie είναι ο export manager του Γαλλικού οίκου Ferrand γνωστός για το κονιάκ του αλλά και την περίφημη σειρά ρουμιών Plantation.

    17:30 Trailer Happiness bar. Tο θρυλικό ρούμι μπαρ που ξεκίνησε την Νέο-Τίκι κουλτούρα στο Λονδίνο! Best International High Volume Cocktail bar στα βραβεία Tales of the Cocktail, 2017!

    Ο Sly Agustin ιδιοκτήτης του μπαρ, μιλάει για την δουλεία που γίνεται σε αυτό το θρυλικό τίκι μπαρ του Λονδίνου. Μην χάσετε και το guest pop up των μπάρτεντερς του Trailer Happiness, με εξωτικά ρούμι cocktails την Κυριακή το βράδυ στο Baba Au Rum!

    Κυριακή 1 Οκτωβρίου

    14:00 Ένα ταξίδι γεύσεων των ποιοτικών και ποικίλων Malt Douglas Laing από την Σκωτία από διάφορες πηγές και τα ειδικά νερά Uisge από τις πηγές των highlands, speyside & island και που η σταγόνα τους κάνει την διαφορά!

    15:00 Bruichladdich Scotch Whisky. Παράδοση & μέθοδοι παραγωγής

    Η Joanne Brown είναι η brand ambassador του Ιnternational House of Bruichladdich. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σκοτία μαθαίνοντας το ντόπιο ουίσκι εκ των έσω.

    16:00 Allen Smith – Mount Gay Rums, Barbados. Γνωρίστε την πρώτη χρονικά μάρκα ρουμιού στον κόσμο, από το 1703 και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν.

    Ο Allen Smith είναι ο master blender του Mount Gay Rum. Επιβλέπει την παραγωγή, το blending και την παλαίωση των ρουμιών περισσότερο από είκοσι χρόνια! Μια τέλεια ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά των Bajan ρουμιών από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπo!

    17:30 Tο Άγιο Δισκοπότηρο της Martinique. Το Ρούμι Saint James. Tι είναι το ρούμι Agricole. Kωνσταντίνος Βασιλακόπουλος

    Ο Κων/νος αγαπάει να ταξιδεύει στον κόσμο ερευνώντας τα αγαπημένο του απόσταγμα που λέγεται ρούμι! Άλλωστε είναι ο νικητής του Eλληνικού τελικού Angostura Rum Global Cocktail Challenge και head bartender στο 9Bήτα Ηοme Bar στο Χαλάνδρι.

    Εισιτήρια:

    Με την αγορά κάθε εισιτήριου αξίας 18 ευρώ για μια μέρα θα παραλάβετε από την γραμματεία του φεστιβάλ 6 μάρκες που αντιστοιχούν σε 6 διαφορετικές γευσιγνωσίες. Πέραν αυτών των γευσιγνωσιών, το παραπάνω κόστος θα είναι 2 ευρώ για 1 μάρκα ή 5 ευρώ για 3 μάρκες. Θα μπορείτε να παραλάβετε έξτρα μάρκες από την γραμματεία του φεστιβάλ. Το εισιτήριο των δύο ημερών κοστίζει 30 ευρώ. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται οι γευσιγνωσίες και τα Masterclasses.

    Και όπως εύστοχα σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Athens Rum & Whiskey Festival:

    “Rum. It’s Just Water and Sunshine!”

    “Whiskey doesn’t ask silly questions. Whiskey understands”

    Facebook page

    Facebook event

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία μπαρ στο κέντρο με happy hour και cocktails από 5 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 3+1 μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σάββατο



    ΣΧΟΛΙΑ