• AUTO

    Τι σχεδιάζει η DS για τα επόμενα χρόνια

    DS Citroen

    Το DS 7 Crossback E-Tense


    Η DS, η πολυτελής φίρμα της Citroen ανακοίνωσε πρόσφατα πως κάθε χρόνο σκοπεύει να λανσάρει από ένα νέο μοντέλο με ορίζοντα πενταετίας, το οποίο πρόκειται να είναι είτε ηλεκτρικό είτε υβριδικό. Το πρώτο μοντέλο σε αυτή τη νέα και ενδιαφέρουσα εποχή θα είναι το ηλεκτρικό DS 7 Crossback.

    DS Citroen
    Το DS 7 Crossback E-Tense

    Το DS 7 Crossback E-Tense φορά έναν κινητήρα βενζίνης που συνεργάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων του ομίλου. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 13 KWh, βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς, ενώ η ισχύς προσεγγίζει τους 200 ίππους.

    Από επίσημα χείλη προέκυψε πως μέχρι το 2025, πάνω από το 1/3 της γκάμας της DS θα αποτελείται από ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Ο όμιλος PSA, έχει εναποθέσει στη DS τον ρόλο του πλοηγού στις τεχνολογίες του μέλλοντος, έτσι αυτή θα είναι η πρώτη εταιρία μέσα στο γαλλικό Group όπου θα υιοθετήσει τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Η εταιρία έχει δηλώσει πως μέσα σε τρία χρόνια θα έχει έτοιμο το απαιτητικό στάδιο 3 της αυτόνομης οδήγησης, το οποίο επίσης ενδέχεται να δούμε σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα της.

    DS Citroen
    Το DS 7 Crossback E-Tense

    Η αυτονομία όπως όλα δείχνουν, θα ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ η απαράμιλλη πολυτέλεια στην προσεγμένη καμπίνα αλλά και ο πλούσιος εξοπλισμός θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Οι Γάλλοι ποντάρουν πολλά στη premium φίρμα, αφού οι περισσότερες έρευνες αγοράς αποδεικνύουν τη στροφή των καταναλωτών σε αναβαθμισμένες ποιοτικά προτάσεις ακόμη και στις μικρές κατηγορίες αυτοκινήτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Rolls-Royce Phantom: Ραντεβού στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Οι «κρυφές παγίδες» – Τι πρέπει να προσέξετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 καλύτερα “οικογενειακά” αυτοκίνητα του 2017



    ΣΧΟΛΙΑ