• City Stories

    Netflix: 10 σειρές που πρέπει να δεις αυτό το φθινόπωρο

    • Μαργαρίτα Οικονόμου


    Το Netflix φέρνει καινούργιες σειρές και νέες σεζόν επιτυχημένων παραγωγών για το φθινόπωρο με αρκετό δράμα, ίντριγκα, σκάνδαλα και ιστορίες γεμάτες γέλιο και μυστήριο. Όπως, επίσης, και διαχρονικές σειρές που κράτησαν συντροφιά σε πολλούς τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου ή τις νύχτες της εβδομάδας, αποκτώντας τελικά μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους.

    ELITE

    Το σκανδαλώδες ισπανικό teen show επιστρέφει με τη δεύτερη σεζόν του. Το περσινό χορταστικό, glam και… παλαβό show εκτυλίσσεται στο «Las Encinas», ένα φανταστικό ελίτ σχολείο της Ισπανίας όπου φοιτούν οι γόνοι επιφανών οικογενειών της χώρας. Όταν το σχολείο υποδέχεται τρεις μαθητές της εργατικής τάξης, που γίνονται δεκτοί μετά την καταστροφή του δικού τους σχολείου, δημιουργείται μια δυναμική «Μοντέγων και Καπουλέτων» που διαταράσσει την «ιεραρχία» με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

    The Politician

    Ο πολυπράγμων Ryan Murphy των «American Horror Story», «American Crime Story»,  «Glee», «Nip/Tuck» και άλλων διάσημων σειρών, κάνει πρεμιέρα στην πρώτη από τις σειρές αποκλειστικής συμφωνίας που εξασφάλισε με το Netflix, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Και μάλιστα παίζει σε… γνώριμο γήπεδο. Το «Politician» αναφέρεται σε  έναν φιλόδοξο μαθητή που θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρώτα όμως πρέπει να μπει στο Harvard. Όταν βάζει υποψηφιότητα για το συμβούλιο του σχολείου του, η οικογένειά του θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό για να τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του. Στη σειρά συμμετέχουν σημαντικοί και επιτυχημένοι ηθοποιοί όπως ο Murphy, η Jessica Lange, η Gwyneth Paltrow, η Judith Light και ο Bette Midler.

    Peaky Blinders

    Η αναμενόμενη πέμπτη σεζόν της σειράς που απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές επιστρέφει αυτό τον Οκτώβριο. Ο Τόμας Σέλμπι αναλαμβάνει νέα αρμοδιότητα ως βουλευτής στην νέα σεζόν του Peaky Blinders. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με έναν φαινομενικά επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά και μια συμμορία ανδρών εκτός Βουλής που απειλούν εκείνον και τους ανθρώπους γύρω του. Πρόκειται για μια «σκοτεινή» σεζόν γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, βία και στιγμές αγωνίας.

    Insatiable

    Η δεύτερη σεζόν της ξεκαρδιστικής και σίγουρα «αλλόκοτης» σειράς επιστρέφει στο Netflix. Το «Αχόρταγο Δίδυμο» (Insatiable, 10/8) είναι μια σκοτεινή κωμική σειρά για έναν σύμβουλο καλλιστείων και έναν ξεπεσμένο δικηγόρο που αναλαμβάνει μια ταπεινωμένη και διψασμένη για εκδίκηση έφηβη. Εμπλέκονται σε διάφορες ανεξήγητες περιπέτειες που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Στην σειρά μάλιστα συμμετέχει και η διάσημη ηθοποιός από την σειρά «Charmed», Αλίσα Μιλάνο.

    Riverdale

    Το Riverdale είναι μια αμερικανική τηλεοπτική εφηβική δραματική σειρά, βασισμένη στους χαρακτήρες του κόμικ «Archie». Η πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν έρχεται αυτό τον Οκτώβρη στο Netflix. Μάλιστα το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σειράς είχε αφήσει έντρομους τους θεατές. Η καινούργια σεζόν προετοιμάζει το κοινό της για συνταρακτικές αλλαγές, μυστήρια, θανάτους αλλά και καρδιοχτύπια.  Άραγε, σε τι μπελάδες θα μπλέξουν αυτό το φθινόπωρο ο Άρτσι, η Βερόνικα, η Μπέτι, ο Τζάκχεντ και η Σέριλ;

    The Crown

    H τρίτη σεζόν του «The Crown», θα εκτυλίσσεται την ακριβώς επόμενη δεκαετία (1964-1977) από την δεύτερη σεζόν (1957-1964). Και ενώ οι δύο πρώτες σεζόν εστίασαν περισσότερο στο χαρακτήρα της βασίλισσας και πώς εκείνη αντιμετώπισε την προσαρμογή της στην βασιλεία, φαίνεται πως η τρίτη θα δώσει περισσότερο χώρο και χρόνο στα νεώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δηλαδή στα παιδιά του βασιλικού ζεύγους. Η καινούργια σεζόν μας επιφυλάσσει την αλλαγή σκυτάλης των ηθοποιών και την εμφάνιση του πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Δράμα και ίντριγκα συνοδεύουν τις περιπέτειες της βασιλικής οικογένειας που θα σας κρατήσει συντροφιά αυτό το φθινόπωρο.

    Dynasty

    Η τρίτη σεζόν του Dynasty έρχεται για να σοκάρει. Το remake της εμβληματικής σειράς της δεκαετίας του 1980 επιστρέφει δυνατά με την χαρισματική και φιλόδοξη Φάλον Κάρινγκτον να μπλέκεται σε καινούργια προβλήματα και να δημιουργεί περισσότερες ίντριγκες. Ταυτόχρονα οι δύο οικογένειες, οι ορκισμένοι ανταγωνιστές Κάρινγκτον και Κόλμπι, μάχονται για την οικονομική και κοινωνική υπεροχή.

    All Time Classics

    Friends

    Η σειρά που κράτησε συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους επί 10 χρόνια (1994-2004), έρχεται τώρα  στο Netflix. Η ξεκαρδιστική και πολυαγαπημένη παρέα των Τσάντλερ, Φοίβη, Μόνικα, Ρέιτσελ,  Ρος και Τζόι μπλέκονται σε κωμικές περιπέτειες, ενώ οι σχέσεις μεταξύ τους δοκιμάζονται και σταδιακά αλλάζουν αλλά πάντα μένουν μια παρέα. Δεν είναι τυχαίο που το Netflix πλήρωσε στο τέλος του 2018 εκατό εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής της σειράς «Friends» (Τα φιλαράκια) για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η σειρά παραμένει διαχρονική και αξεπέραστη.

    The Fresh Prince of Bell Air

    Η κωμική σειρά του 1990 που άφησε εποχή είναι έτοιμη για το Netflix.  Το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Γουίλ Σμιθ, o « Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ», τον οποίο ενσαρκώνει ο ίδιος ως μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του. Ο Πρίγκηπας του Μπελ Αιρ είναι ένας έφηβος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δυτική Φιλαδέλφεια. Καθώς ο Γουίλ παίζει μπάσκετ στο δρόμο, η μπάλα χτυπά μια ομάδα ανθρώπων και δημιουργείται σύρραξη η οποία τρομάζει την μητέρα του. Έτσι επιλέγει να τον στείλει να ζήσει με τους πλούσιους θείους του στο Μπελ Αιρ, την πλούσια γειτονία του Λος Άντζελες. Εκεί η εργατικής τάξεως καταγωγή του Γουίλ θα συγκρουστεί με την ανώτερη τάξη των θείων του μέσα από διάφορους χιουμοριστικούς τρόπους.

    Gilmore Girls

    Η σειρά του 2000 έμεινε στις μνήμες όλων των τηλεθεατών για τους χαρακτήρες, το σκηνικό, τις ποπ αναφορές, την ταχύτητα ομιλίας και τις εμμονές, δημιουργώντας μια νοσταλγία στις γενιές που την παρακολουθούσαν κατ’ επανάληψη σε γνωστό τηλεοπτικό δέκτη. Τώρα, χάρις στο Netflix, η δημιουργός της σειράς είχε την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσει να φτάσει την ιστορία της ως το τέλος που πάντα επιθυμούσε. Το Netflix έδωσε μια μίνι σειρά  4 επεισοδίων, διάρκειας 90 λεπτών το καθένα. Κάθε ένα από αυτά εκπροσωπεί μια άλλη εποχή για την οικογένεια Gilmore. Ένας έξυπνος τρόπος να καλύψει η Παλαντίνο την ιστορία ενός χρόνου μέσα σε 4 μόλις επεισόδια. Μια σεζόν, ουσιαστικά, συμπτυγμένη, μετά το τέλος της έβδομης σεζόν που άφησε πολλά κενά, ερωτήματα και μια πικρή γεύση.



    ΣΧΟΛΙΑ