• Κοινωνία

    Νέος, πρωτότυπος και εύκολος τρόπος μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom


    Ένα νέο και πρωτότυπο τρόπο μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας προτείνει εδώ και δύο μέρες η εταιρεία Lime, η οποία προσφέρει στους πολίτες τα έξυπνα, πράσινα πατίνια. Τα πατίνια βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πόλης και κυριότερα στο κέντρο της Αθήνας, τις ιστορικές οδούς, ενώ μπορούν να εξυπηρετήσουν, τόσο τους πολίτες όσο και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

    Η διάθεσή τους ξεκινά από τις 8 το πρωί και λήγει στις 9 το βράδυ και υπόσχονται να προσφέρουν γρήγορες, οικονομικές και κυρίως φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

    Τα πράσινα πατίνια λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και διαθέτουν ενσωματωμένη σύγχρονη τεχνολογία, που περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα.

    Η χρήση τους; Πολύ απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου την ειδική εφαρμογή που έχει προετοιμάσει η εταιρεία. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κανείς να εντοπίσει και το κοντινότερο διαθέσιμο πατίνι, από τη θέση στην οποία βρίσκεται, να διαβάσει τις οδηγίες χρήσης και να το ξεκλειδώσει. Το κόστος χρήσης του είναι 1 ευρώ για το ξεκλείδωμα και για κάθε λεπτό που διαρκεί η διαδρομή χρεώνεται επιπλέον 0,15 ευρώ.

    Στη λειτουργική χρήση του μέσου συμβάλλει και το γεγονός ότι ο χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να αφήσει το πατίνι σε συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης, αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του. Μπορεί να το αφήσει σε οποιοδήποτε σημείο επιτρέπεται από τον ΚΟΚ.

    Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως τα πατίνια είναι εύκολα στη χρήση και ασφαλή, φτάνοντας ως μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας, Νικόλας Χατζηδάκης, τονίζει ότι τα πράσινα πατίνια είναι κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους, ενώ παραθέτει και τις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση τους.

    «Ήδη αυτές τις δυο μέρες οι Αθηναίοι φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί και αρχίζουν δειλά δειλά να το χρησιμοποιούν. Κυρίως οι νέοι είναι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη εξοικείωση, αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα έλεγα ότι τολμούν», λέει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Cosco: Ο Πειραιάς σε ένα χρόνο θα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με «ένα κλικ» όρους δόμησης και χρήσεις γης υπόσχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο «μάτι του κυκλώνα» η Jumbo για τα εργασιακά – Πάγωσε η εφαρμογή των νέων συμβάσεων



    ΣΧΟΛΙΑ