• City Stories

    Νέες ταινίες: Άγρια εγκλήματα και κυνήγι δολοφόνων στις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας

    • NewsRoom

    Από την ταινία «Στα μαχαίρια»


    Πλούσιο σε ποσότητα και αστυνομικό ενδιαφέρον το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας

    Κυνήγι δολοφόνων, μυστηριώδεις φόνους και ειδεχθή εγκλήματα περιλαμβάνουν οι κινηματογραφικές παραγωγές που κάνουν σήμερα πρεμιέρα στις αίθουσες. Το τιμόνι των νέων κινηματογραφικών προτάσεων κρατά ο «Τζέιμς Μποντ» Ντάνιελ Κρεγκ, ενώ ακολουθεί η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν και πολλές ακόμη, ενδιαφέρουσες προτάσεις.

    Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις κινηματογραφικές πρεμιέρες εδώ.

    «Στα μαχαίρια» (Knives Out)

    Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον

    Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ελάι Ροθ

    Ο Χάρλαν Θρόμπι, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και πάμπλουτος ιδιοκτήτης μιας μικρής αυτοκρατορίας στον χώρο των εκδόσεων, βρίσκεται νεκρός από την οικονόμο του μετά τα 85α γενέθλιά του. Να είναι, άραγε, αυτοκτονία ή δολοφονία ο θάνατός του; Δύο αστυνομικοί επιθεωρητές κι ένας διάσημος, όσο και εκκεντρικός ντετέκτιβ με το όνομα Μπενουά Μπλανκ, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν τι συνέβη τη νύχτα μετά τον εορτασμό των γενεθλίων του πατριάρχη της οικογένειας, καθώς η πιστή Λατινοαμερικάνα νοσοκόμα του, Μάρτα και οι Θρόμπι μαζεύονται στην παραδοσιακή έπαυλη του αποθανόντος μετά την κηδεία του…

    Το χρυσό γάντι (The Golden Glove)

    Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν

    Παίζουν: Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίσελ, Κατιά Σταντ, Αδάμ Μπουσδούκος

    Στο Αμβούργο της δεκαετίας του ’70, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα, ανειδίκευτος εργάτης με παραμορφωμένο πρόσωπο, περνά τις μέρες και τις νύχτες του πίνοντας χωρίς σταματημό στο μπαρ Χρυσό Γάντι της συνοικίας Σανκτ Πάουλι, όπου συχνάζουν οι ξεχασμένοι του περιθωρίου, γερασμένες πόρνες της περιοχής και εξαθλιωμένοι μπεκρήδες.

    Ο άσχημος Χόνκα περιμαζεύει μεγαλύτερές του γυναίκες στο βρωμερό μικρό διαμέρισμά του, στη σοφίτα μιας πολυκατοικίας κι αφού κάνει ό,τι έχει να κάνει μαζί τους, τις σκοτώνει και τις διαμελίζει, στοιβάζοντας τα μέλη τους σε έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο μέσα στην κουζίνα, από όπου διαχέεται μια αποπνικτική δυσωδία. Μία από αυτές τις γυναίκες θα επιβιώσει, δείχνοντάς του αναπάντεχα στοργή και θα τον παθιάσει, διηγούμενη την ιστορία της όμορφης κόρης της, την οποία ο Χόνκα ταυτίζει με ένα όμορφο ξανθό κορίτσι που έχει μόλις τυχαία συναντήσει…

    Ο Μπουνιουέλ στον λαβύρινθο με τις χελώνες (Buñuel en el Laberinto de las Tortugas)

    Σκηνοθεσία: Σαλβαδόρ Σιμό

    Με τις φωνές των: Χόρχε Ουσόν, Φερνάντο Ράμος, Πέπα Γκράθια, Ρέιτσελ Λασκάρ

    Στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30, ο Λουίς Μπουνιουέλ και ο Σαλβαδόρ Νταλί έχουν αναδειχθεί σε ηγετικές μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος στις τέχνες, αν και οι δυο τους βρίσκονται σε αντιπαλότητα, μια παράμετρος της σχέσης τους που υπονοείται, χωρίς να εξηγείται επαρκώς. Όμως ο Μπουνιουέλ αδυνατεί να βρει χρηματοδότηση μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του, «Χρυσή Εποχή». Έχοντας βάλει στόχο να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την απομονωμένη περιοχή της Λας Ούρδες, όπου η φτώχεια και η εγκατάλειψη των κατοίκων αποτελούν σοκαριστικό γεγονός, θα ζητήσει την οικονομική βοήθεια του επιστήθιου φίλου του, ποιητή Ραμόν Ασίν και, με λίγη τύχη, θα ξεκινήσουν για την υλοποίηση του γυρίσματος μαζί με δύο ακόμα κινηματογραφιστές…

    Η ταινία είναι υποψήφια για το βραβείο της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κινουμένων Σχεδίων του Ανσί.

    «Η βασίλισσα της καρδιάς» (Queen Of Hearts)

    Σκηνοθεσία: Μέι ελ-Τούκι

    Παίζουν: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντ, Μάγκνους Κρέπερ

    Η Αν, επιτυχημένη μεσήλικας δικηγόρος, με σοβαρό έργο στην προάσπιση κακοποιημένων ανήλικων κοριτσιών, ζει μια ιδανική οικογενειακή ζωή με τον σύζυγο της, Πίτερ και τις δυο τους κόρες, η οποία θα παρουσιάσει την πρώτη ρωγμή και, στη συνέχεια, ένα ανυπολόγιστων συνεπειών ρήγμα, καθώς εκείνη έλκεται και συνάπτει ερωτική σχέση με τον Γκούσταβ, τον προβληματικό έφηβο γιο του Πίτερ από τον πρώτο του γάμο, που θα μείνει μαζί τους για το καλοκαίρι…

    Η ταινία είναι η επίσημη υποβολή της Δανίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

    «Τα άγρια αγόρια» (Les Garcons Sauvages)

    Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μαντικό

    Παίζουν: Πολίν Λοριλάρντ, Βιμάλα Πονς, Νταιάν Ρουξέλ

    Στις αρχές του 20ού αιώνα, στο μικρό νησί Reunion του Ινδικού Ωκεανού, πέντε έφηβοι καλών οικογενειών, γοητευμένοι από τον αποκρυφισμό, διαπράττουν ένα άγριο έγκλημα. Ένας Ολλανδός καπετάνιος αναλαμβάνει τη συμμόρφωσή τους και τους παίρνει ως πλήρωμα στο στοιχειωμένο σαπιοκάραβό του. Οι μέθοδοι σωφρονισμού του ναυτικού σοκάρουν τα πέντε αγόρια, που ετοιμάζονται για ανταρσία. Προορισμός του ταξιδιού είναι ένα μαγικό νησί με οργιώδη βλάστηση.

    «Η αντιπροσωπεία» (Delegacioni)

    Σκηνοθεσία: Μπουγιάρ Αλιμάνι

    Παίζουν: Βίκτορ Ζούστι, Ρίτσαρντ Σάμελ, Τρίσταν Χαλιλάτζ

    Το φθινόπωρο του 1990, μια ομάδα διπλωματών από τη Δύση καταφθάνουν στην Αλβανία για να διερευνήσουν τυχόν καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα. Ο Λέο, ένας πολιτικός κρατούμενος, που βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και 16 χρόνια, επιλέγεται για να συναντήσει τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δυτικών, προκειμένου να επιβεβαιώσει πως όλα «βαίνουν καλώς».

    Όμως, στον δρόµο για τα Τίρανα, ο Λεό δεν θα παίξει το παιχνίδι των καθεστωτικών.

    Λίλιαν (Lillian)

    Σκηνοθεσία: Αντρέας Χόρβαθ

    Παίζουν: Πατρίσια Πλάνικ, Κρις Σο, Αλμπερτ Λι

    Η Λίλιαν, νεαρή Ρωσίδα, που έχει ξεμείνει στη Νέα Υόρκη με ληγμένη βίζα, προσπαθώντας να κάνει μια καριέρα σαν μοντέλο, αποφασίζει να διασχίσει, με τα πόδια, τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να γυρίσει πίσω στην Ρωσία, όταν η προσπάθειά της να βρει εργασία πέφτει στο κενό. Τουλάχιστον αυτό την παρακινεί να πράξει ο «παραγωγός» ταινιών πορνό, που απορρίπτει τις επαγγελματικές φωτογραφίες της.

    Και η Λίλιαν θα το κάνει, ξεκινώντας ένα μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο, με ελάχιστα ταξιδιωτικά εφόδια και μέσα επιβίωσης ό,τι βρίσκεται στον δρόμο της…

    Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας μετανάστριας από την Ανατολική Ευρώπη, που, στα τέλη της δεκαετίας του ’20, αποφάσισε να πάρει με τα πόδια τον δρόμο για τη Ρωσία από τη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τύχη της γυναίκας παραμένει άγνωστη.

    «Δίκτυο κατασκόπων» (Spider In The Web)

    Σκηνοθεσία: Έραν Ρίκλις

    Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μόνικα Μπελούτσι, Ιτάι Τιράν

    Ένας κάποτε κορυφαίος μυστικός πράκτορας αρπάζει την ευκαιρία να δώσει πνοή στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας μία αποστολή που έχει να κάνει με πώληση χημικών όπλων στην Μέση Ανατολή. Όμως, η Μοσάντ έχει βάλει τον δικό της πράκτορα στο κατόπι του και ο στόχος της αποστολής είναι μία αινιγματική γυναίκα με θολές προθέσεις.

    Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τα δεινά της εμπόλεμης Συρίας.

    «21 γέφυρες» (21 Bridges)

    Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ

    Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζ. Κ. Σίμονς

    Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης έχει την ευκαιρία να επανέλθει στον ίσιο δρόμο όταν, στην προσπάθειά του να συλλάβει ένα δολοφόνο, ανακαλύπτει μια συνωμοσία, που εμπλέκει συναδέλφους του με το οργανωμένο έγκλημα. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

    «Παίζοντας με τη φωτιά» (Playing With Fire)

    Σκηνοθεσία: Άντι Φίκμαν

    Παίζουν: Τζον Σένα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζιάμο

    Ο πυροσβέστης Τζέικ Κάρσον και η ελίτ ομάδα του ειδικών πυροσβεστών διασώζουν τρία αδέρφια από μια καταστροφική πυρκαγιά, όμως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση δεν τους έχει προετοιμάσει για τη δύσκολη δουλειά τους, αυτή του μπεϊμπισίτινγκ. Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και, ενώ συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά -όπως οι πυρκαγιές- είναι άγρια και απρόβλεπτα.



    ΣΧΟΛΙΑ