• Mononews TV

    Αυτό είναι το πιο γρήγορο σπορ αυτοκίνητο της McLaren


    Η McLaren 600LT είναι η νέα κορυφή της σπορ σειράς της McLaren και το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί την πιο σκληρή, έντονη και γρήγορη έκδοση της σειράς 570S: Είναι ελαφρύτερο κατά 96kg, περιέχει κατά 23% νέα εξαρτήματα και γενικότερα αποτελεί ένα αυτοκίνητο που ακολουθεί επάξια τα βήματα του υπέροχου 675LT.

    Αυτό είναι το τέταρτο στην σειρά «Longtail» της McLaren, μετά τις εκδόσεις coupe και Spider του 675 και το αυτοκίνητο που ξεκίνησε το 1997, το F1 GTR Longtail. Από αυτή τη σειρά, δημιουργήθηκαν μόνο εννέα κομμάτια. Αναμένεται, βέβαια, να κατασκευαστούν κι άλλα, αν και η McLaren δεν έχει θέσει όρια στους ακριβείς αριθμούς, λέγοντας απλώς ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και όλα θα κατασκευαστούν τους επόμενους 12 μήνες.

    Προκειμένου να διατηρηθεί ο διαχωρισμός μεταξύ μοντέλων Sport Series (570S κ.ά.) και Super Series (720S), το 600LT δημιουργείται χωρίς κινητές αεροδυναμικές συσκευές και υδραυλικούς διασταυρωμένους αποσβεστήρες – αυτά τα χαρακτηριστικά εξακολουθούν να προορίζονται για τα ακόμη πιο ακριβά μοντέλα.

    Εκτός από αυτό, σχεδόν όλα έχουν κατασκευαστεί με ιδιαίτερη μέριμνα σε αυτή την έκδοση. Ο κινητήρας αποκτά νέους εκκεντροφόρους και επανεκτιμημένο ECU για επιπλέον 30bhp, έχουν αφαιρεθεί πάνω από 30kg από τους τροχούς, τα ελαστικά, τα φρένα και την σφυρηλατημένη αλουμινένια ανάρτηση (όλα τα σημαντικά περιστροφικά και μη σκυροδέματα), οι αποσβεστήρες έχουν αναβαθμιστεί, οι ορθοστάτες είναι 720S, η διαδρομή είναι ευρύτερη, το ύψος βόλτας χαμηλότερο.

    Είναι 74 χιλιοστά πιο μακρύ συνολικά, καθώς ο μπροστινός διαχωριστής και ο οπίσθιος διαχύτης έχουν διευρυνθεί, για να ενισχύσουν την προς τα κάτω δύναμη. Μαζί με τη νέα πίσω πτέρυγα, το 600LT αναπτύσσει 100kg κάτω δύναμης στα 155 μίλια / ώρα. Δεδομένου ότι η Senna αναπτύσσει 800 κιλά με την ίδια ταχύτητα, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όμως, το 600LT δεν αφορά στην πτωτική δύναμη, αλλά στο χειρισμό.

    Φυσικά, η νέα έκδοση διαθέτει και ταχύτητα. Τα αρχικά χαρακτηριστικά είναι 62 μίλια/ώρα σε 2.9 δευτερόλεπτα, 124 μίλια/ώρα σε 8.2 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0.1 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τα 911 GT2 RS και 0.6 δευτερόλεπτα πιο αργά από τα 488 Pista.



    ΣΧΟΛΙΑ