• AUTO

    Peugeot 308 R: Η αυτοκινητοβιομηχανία περνά στην αντεπίθεση με 400 ίππους

    • NewsRoom


    Το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της ετoιμάζει η Peugeot, με τον νέο σπορ Peugeot 308 R να διαθέτει πάνω από τους 400 ίππους. Συγκεκριμένα, στο μοντέλο παραγωγής, αναμένεται εάν τελικά υιοθετηθεί υβριδικό σύστημα κίνησης όπως του πρωτότυπου (1,6 λίτρων turbo βενζινοκινητήρας + 2 ηλεκτροκινητήρες), η ισχύς του να βρίσκεται λίγο πάνω από τους 400 ίππους. Υπενθυμίζεται δε ότι το 308 GTI έχει απόδοση 270 ίππων.

    Όταν τελικά ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο project, η  Mercedes-AMG A 45 των 381 ίππων και το νέο Audi RS3 με τα επίσης 400 άλογα….θα έχουν έναν ισχυρό αντίπαλο!

    Σε συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Peugeot κ. Jean Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται το νέο σπορ μοντέλο, το οποίο θα πάρει ουσιαστικά τη θέση του κουπέ RCZ, που έχει τελειώσει την παραγωγή του. Σαν βάση αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το εικονιζόμενο πρωτότυπο Peugeot 308 R Hybrid που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη το 2015 και το οποίο έφερε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με 500 άλογα και είχε 0-100 σε μόλις 4,0 δλ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volkswagen: Η Κομισιόν κατηγορεί τώρα και την Ελλάδα για το πολύκροτο σκάνδαλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χρυσή» επένδυση στη ναυτιλία – Οι Έλληνες επένδυσαν 2,2 δισ. ευρώ για 198 πλοία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μίλτος Καμπουρίδης: Ταχύτατες εξελίξεις στην Dolphin. Ήδη πουλήθηκε ένα ακίνητο



    ΣΧΟΛΙΑ