• City Stories

    Ξεκινήστε την εβδομάδα σας νόστιμα: Super Veggie Burgers του Α. Πετρετζίκη


    Τι καλύτερο από το ξεκίνημα εβδομάδας για να φτιάξετε- και να απολαύσετε- veggie burgers υγιεινά και πεντανόστιμα με υπογραφή του Α. Πετρετζίκη!

    Συστατικά
    ​Για τα burgers

    350 γρ. φακές βρασμένες
    350 γρ. πλιγούρι βρασμένο
    1 πρέζα ζάχαρη
    160 γρ. ψωμί του τόστ
    ελαιόλαδο για τηγάνισμα
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένo
    1 πράσο, ψιλοκομμένο
    2 κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα
    2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
    500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
    140 γρ. κάσιους
    αλάτι
    πιπέρι
    θυμάρι αρκετό
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    1 ώριμο αβοκάντο
    Για τη σως αβοκάντο

    1 αβοκάντο
    50 ml ελαιόλαδο
    χυμό από 1 λάιμ
    ¼ σκ. σκόρδο
    αλάτι
    πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για τα burgers

    Για να φτιάξουμε τα burgers μας πρέπει να ετοιμάσουμε τις φακές και το πλιγούρι μας.
    Δείτε ΕΔΩ πως βράζουμε τις φακές.
    Δείτε ΕΔΩ πως προετοιμάζουμε το πλιγούρι μας.
    Σε τηγανάκι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερυ και το σκόρδο, προσθέτουμε 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας.
    Αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
    Στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι για 7-10 λεπτά. Τοποθετούμε στο ίδιο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
    Στο μπλέντερ μας, αρχικά προσθέτουμε το ψωμί του τόστ και τα κάσιους και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν. Ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
    Προσθέτουμε τις φακές, το πλιγούρι, τη σάρκα από το αβοκάντο, μπόλικο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
    Σε αυτό το σημείο αν το μπλέντερ μας είναι μικρό θα σπάσουμε το μείγμα σε δύο δόσεις ή και περισσότερες.
    Δεν χτυπάμε πολύ ώρα το μείγμα. Δε θέλουμε να γίνει πουρές. Συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια. Φτιάχνουμε τα burgers μας (120-150 γρ).
    Ψήνουμε σε δόσεις στο αντικολλητικό τηγανάκι μας με ελάχιστο λαδάκι για 4 λεπτά απο κάθε πλευρά.
    Για τη σως αβοκάντο

    Κόβουμε το αβοκάντο μας στη μέση και προσθέτουμε τη σάρκα του σε ένα μικρό μπλέντερ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από λαίμ, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
    Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο, ωραίο μείγμα. Η σως μας είναι έτοιμη!
    Σερβίρουμε τα veggie burger μας σε μαλακά ψωμάκια, με την σως από αβοκάντο, φέτες ντομάτας και μαρούλι.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος «πέταξε» εκτός Eurovision τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Γουλανδρή – Φ. Λαιμός: Ο «πριγκιπικός» γάμος και οι δύο γαμήλιες δεξιώσεις (pics – video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γιώργος Μαυρίδης μάζεψε 11.986 ευρώ για άρρωστα παιδιά «χτυπώντας» τατουάζ



    ΣΧΟΛΙΑ