• City Stories

    Μια κομψή κατοικία που λειτουργεί σαν κορνίζα για τη μαγευτική θέα στο Ιόνιο (14 pics)

    • NewsRoom


    Το «Ασημένιο Σπίτι» του Βέλγου Αρχιτέκτονα Olivier Dwek βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου, και ξεχωρίζει για τα κάτασπρα χρώματά του και την καταπληκτική θέα που προσφέρει προς το Ιόνιο Πέλαγος. Απέναντί από το σπίτι η Κεφαλλονιά, το νησί που έγινε διάσημο μέσα από τους μύθους του Ομήρου, στέκει σε υψόμετρο 1628 μέτρων. Βλέποντάς την από την άλλη όχθη, ξεπροβάλλει από τα κύματα, το βαθύ μπλε και το έντονο φως, συχνά καλυπτόμενο από ένα πέπλο νεφών.

    Έτσι, όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της κατασκευής ενός σπιτιού, μέσα σε αυτό το θέαμα, η επιλογή ήταν προφανής: όλα τα επιμέρους στοιχεία του σχεδιασμού διαμορφώθηκαν με βάση την θέα. Η βεράντα, το καθιστικό, η τραπεζαρία και τα δωμάτια είναι προσανατολισμένα προς τη θάλασσα, με έναν τρόπο ιδιαίτερα θεατρικό.

    Το σπίτι έπρεπε επίσης να προστατευτεί από τον θαλασσινό αέρα, ιδιαίτερα λόγω και της τοποθεσίας του επί της πλαγιάς. Οι συρόμενες πόρτες του καθιστικού και της τραπεζαρίας ανοίγουν προς τη βεράντα, δημιουργώντας έτσι έναν ενοποιημένο χώρο χωρίς σαφή όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Έχοντας απέναντι το μπλε της θάλασσας που παραπέμπει στους πίνακες του Yves Klein, τα λευκά επιχρίσματα μοιάζουν με τον αναδυόμενο αφρό των κυμάτων – μια αντίθεση που λειτουργεί και ως παραπομπή στην Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

     

     

     

    ΠΗΓΗ: The Greek Foundation 



    ΣΧΟΛΙΑ