• City Stories

    Μια φωτεινή μεζονέτα με σύγχρονη αισθητική και μοντέρνο σχεδιασμό στη Γλυφάδα (10 pics)

    • NewsRoom


    Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Γλυφάδα. Πρόκειται για μεζονέτα που καταλαμβάνει τους τελευταίους δύο ορόφους μιας πολυκατοικίας, χτισμένης στις αρχές του 2000.

    Η βασική ιδέα εστιάζει στο να φέρει περισσότερο φως εσωτερικά του διαμερίσματος, καθώς ο κύριος προσανατολισμός του είναι βορινός. Επίσης τα δομικά του στοιχεία έχουν καλυφθεί με ξύλινες περσίδες που διαμορφώνουν τους χώρους μέσα στο διαμέρισμα.

    Ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις. Στο επίπεδο του δώματος χρησιμοποιούνται υλικά  υψηλής τεχνολογίας όπως το συνθετικό ξύλο που βοηθούν στην δημιουργία ιδιωτικότητας, σκίασης, αερισμού και ενσωματώνουν το πράσινο στο αστικό περιβάλλον, με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

    Ο εξωτερικός χώρος του δώματος διαμορφώνεται έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στην υπέροχη θέα προς στη θάλασσα. Οι περιμετρικές ζαρντινιέρες που λειτουργούσαν ως στηθαίο, αφαιρούνται και αντικαθίστανται με κρύσταλλα με πλήρη διαφάνεια στο φυσικό φως και τη θέα.

    Οι διαφορετικές ποιότητες δαπέδων δημιουργούν επιμέρους χώρους καθιστικού και παιχνιδιού. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής, όπως το συνθετικό ξύλο που βοηθούν στην δημιουργία ιδιωτικότητας, σκίασης, αερισμού και ενσωματώνουν το πράσινο στο αστικό περιβάλλον.

    ΠΗΓΗ: schema architecture & engineering



    ΣΧΟΛΙΑ