• City Stories

    Μετά τους BTS, η υφήλιος περιμένει το girlband-φαινόμενο της K-pop

    • NewsRoom

    Το boyband της k-pop, BTS


    Μετά το παγκόσμιο φαινόμενο που ακούει στο όνομα BTS, η Big Hit Entertainment, η εταιρεία πίσω από το κορεάτικο boyband, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει παγκόσμιες ακροάσεις για τη δημιουργία ενός girlband, που θα γίνουν η «επόμενης γενιάς» σταρ της K-pop.

    Το γυναικείο συγκρότημα, που προγραμματίζεται να κάνει ντεμπούτο το 2021, θα είναι το δεύτερο της Big Hit: Τον Ιούλιο, η εταιρεία ψυχαγωγίας απέκτησε τη Source Music, η οποία είναι έδρα της εξαμελούς μπάντας Gfriend.

    Οι παγκόσμιες ακροάσεις Plus Global Audition θα πραγματοποιηθούν σε 16 πόλεις σε τρεις ηπείρους. Οι οντισιόν ξεκινούν στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη στις 5 Οκτωβρίου, θα συνεχιστούν στην Αυστραλία και την Ασία – τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

    Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται πολλές γυναίκες που διαβάζουν ένα μυστηριώδες ποίημα, το οποίο ανακαλύπτουν σε ένα μικρό μπουκάλι. «Αυτό είναι ένα ποίημα για όλες τις μυστικές σας δυνάμεις» αναφέρουν.

    Σε κοινή δήλωση, η Big Hit και η Source Music γνωστοποιούν ότι «σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους για να ξεκινήσουν το συγκρότημα κοριτσιών επόμενης γενιάς με τη στήριξη των εμπειριών από γκρουπ του εξωτερικού και της Νότιας Κορέας».

    Η νοτιοκορεατική εταιρία ψυχαγωγίας είχε αγοράσει την Source Music τον Ιούλιο, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη γκάμα καλλιτεχνών της με «δεξαμενή εκπαιδευομένων με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης στην κατηγορία γυναικείων συγκροτημάτων».

    H Big Hit δημιούργησε το πενταμελές γυναικείο συγκρότημα της K-pop Glam, το οποίο διαλύθηκε στις αρχές του 2015, 2,5 χρόνια μετά την ίδρυσή του.

    Πρόσφατα, σύμφωνα με το NME, η Big Hit ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια νέα δραματική σειρά βασισμένη στο σύμπαν των BTS. Η εταιρεία προωθεί επίσης μια νέα πλατφόρμα συνεχούς ροής μουσικής σε συνεργασία με την εταιρία παιχνιδιών Netmarble της Νότιας Κορέας, η οποία βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι για κινητά «BTS World».



    ΣΧΟΛΙΑ