• City Stories

    Marc Jacobs: Αισθάνομαι ότι είμαι σε επεισόδιο του Black Mirror…

    • NewsRoom


    «Είμαι σε μια διαδικασία πένθους τώρα, για το πώς συνήθιζα να λειτουργώ, για τη διαδικασία που ήξερα» δήλωσε ο σχεδιαστής μόδας Marc Jacobs στον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ στην πρώτη από τις συνεντεύξεις Global Conversations μέσω Zoom για το μέλλον της μόδας και της δημιουργικότητας.

    Παραμένοντας σε καραντίνα, σε μια σουίτα στο Mercer Hotel του Μανχάταν, ο Marc Jacobs παραδέχτηκε ότι το μέλλον τον φοβίζει, ότι η αναβίωση του παρελθόντος σίγουρα δεν είναι η απάντηση και ότι αγωνίζεται να συνδεθεί με το παρόν.

    «Αυτό δεν είναι ένας χώρος δημιουργικότητας για μένα. Δουλεύω μαζί μια ομάδα. Αισθάνομαι ότι είμαι σε ένα τρομερό επεισόδιο του Black Mirror» τόνισε.

    H καθημερινή μας αλληλεπίδραση και η ζωή μάς εμπνέει και είναι ο καταλύτης για αυτό που εγώ και η ομάδα μου δημιουργούμε κάθε σεζόν, υπογράμμισε.

    Μέσα στην εταιρεία του, όλη η δημιουργία είναι σε στασιμότητα. Προς το παρόν δεν σχεδιάζει μια συλλογή επειδή βασίζεται στη δυναμική των συνεργατών του και των Ιταλών προμηθευτών. Τα πιο ενεργά μέλη του brand Marc Jacobs είναι εκείνα που διευθετούν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, ανέφερε.

    Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας δεν είναι επίσης σίγουρος αν θα υπάρξει συλλογή για την άνοιξη του 2021.

    Σε μια κανονική σεζόν αυτό το διάστημα θα ήταν βαθιά μέσα στη φάση έρευνας και ανάπτυξης του κύκλου δημιουργίας.

    Επίσης, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την παραγωγή της συλλογής για το φθινόπωρο 2020, την οποία παρουσίασε νωρίτερα φέτος στο Παρίσι και συγκέντρωσε υπερενθουσιώδεις κριτικές.

    Όλα τα υφάσματα εκτός από δύο αυτής της συλλογής προέρχονταν από την Ιταλία και καθώς ήταν μια από τις πρώτες χώρες, στην οποία επιβλήθηκε αποκλεισμός, κανένας αγοραστής δεν είδε τη συλλογή, δεν έγιναν παραγγελίες υφασμάτων, δεν άρχισε η παραγωγή.

    «Δεν μπορέσαμε να αντλήσουμε την ενέργεια αυτής της συλλογής. Όλα σταμάτησαν. Πότε θα ξαναρχίσουμε, δεν ξέρω» ανέφερε ο Jacobs. «Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κανείς την απάντηση».

    «Μέχρι να ανακαλύψουμε έναν νέο τρόπο εργασίας, έως ότου δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο εργασίας ή έναν νέο τελικό στόχο για τον οποίο θα εργαστούμε, δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε» είπε, τονίζοντας τη σημασία της εύρεσης νέων μεθόδων στον σχεδιασμό και την παραγωγή μόδας, και πώς ο ίδιος και οι ομάδες του αναθεωρούν το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούσαν στο παρελθόν.

    «Το να συνεχίσουμε το παρελθόν πιθανότατα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε» είπε. «Αυτό που κάνω και τα ρούχα που φτιάχνω και ο τρόπος που τα παρουσιάζουμε μια επίδειξη, ο τρόπος με τον οποίο κάναμε όλα αυτά, φαίνεται ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά όπως τον ξέρουμε» εκτίμησε.



    ΣΧΟΛΙΑ