• City Stories

    Κι όμως, η Airbnb σε στέλνει εντελώς δωρεάν στην Ανταρκτική για ένα μήνα!

    • NewsRoom


    Η Airbnb αναζητά πέντε άτομα για ένα ταξίδι για ένα μήνα στην Ανταρκτική με πλήρως πληρωμένα όλα τα έξοδα, για να μελετήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν οι άνθρωποι στην απομονωμένη ήπειρο.

    Η πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών συνεργάστηκε με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Conservancy για το λεγόμενο “Antarctic Sabbatical”, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην περιοχή τον Δεκέμβριο και τη συμμετοχή στην ερευνητική αποστολή της επιστήμων Kirstie Jones-Williams.

    Η Airbnb περιέγραψε το ταξίδι ως “μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για πέντε άτομα με πάθος να ταξιδέψουν στην πιο απομακρυσμένη ήπειρο της Γης” σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

    Τα πέντε άτομα που θα επιλεγούν για να γίνουν “εθελοντές επιστήμονες” θα συλλέγουν δείγματα χιονιού και θα μελετήσουν το βαθμό στον οποίο τα πλαστικά έχουν φθάσει στην Ανταρκτική.

    Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα για τη θέση – αντί αυτού, η Airbnb αναζητά ανθρώπους με “περιπετειώδες πνεύμα, πάθος για το περιβάλλον και προθυμία να συμμετέχουν”.

    Ωστόσο, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι άνω των 18 ετών για να υποβάλουν αίτηση για το “Antarctic Sabbatical” και να μπορούν να ταξιδέψουν για ένα μήνα μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου φέτος. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι σε θέση να μιλούν Αγγλικά.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι εθελοντές θα έχουν χρόνο να επισκεφθούν τον Νότιο Πόλο και άλλες περιοχές της Ανταρκτικής.

    Ένα ταξίδι στην Ανταρκτική είναι γενικά πολύ ακριβό, καθώς ενδεικτικά πακέτα  10 ημερών κοστίζουν πάνω από 5.000 δολάρια και οι επιλογές πολυτελείας κοστίζουν πάνω από 50.000 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ