• City Stories

    Υπέροχο κοτόπουλο ψητό με πικάντικη μαρινάδα

    • NewsRoom


    Μια συνταγή αλλιώτικη για να δοκιμάσετε στο κοτόπουλό σας, αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει την παρακάτω συνταγή, με μια καταπληκτική μαρινάδα που έχει ιδιαίτερη γεύση.

    Δείτε παρακάτω:

    Συστατικά:

    Για τη μαρινάδα

    18 λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι)
    1-2 καυτερές πιπεριές, κομμένες στη μέση
    300 γρ. καυτό νερό
    300 γρ. κόκκινο κρασί
    ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.σ. χυμό λάιμ
    3 σκ. σκόρδου
    ½ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

    Για το κοτόπουλο

    4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
    αλάτι
    πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
    2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
    2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    • Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καυτό νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για μισή ώρα.
    • Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ¼ από το ζουμί σε ένα μπολ.
    • Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από τα σπόρια), τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και το υγρό που έχουμε κρατήσει και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφού φυλάξουμε χωριστά περίπου μία κουταλιά της σούπας.
    • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
    • Βάζουμε στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες, σκεπασμένο. Καλό θα ήταν να τα γυρίσουμε μία φορά όσο θα βρίσκονται στο ψυγείο.
    • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου και βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, αφού το αλείψουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στην άκρη (όχι αυτή στην οποία μαρινάραμε το κρέας).
    • Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς το συχνά.
    • Στα μισά του ψησίματος (σε περίπου 10 λεπτά), με ένα πινέλο το αλείφουμε πάλι με τη μαρινάδα που έχουμε φυλάξει.
    • Γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο τσίλι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

    Tip:

    Το κοτόπουλο αυτής της συνταγής μπορεί να ψηθεί και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά. Καλό θα ήταν να το γυρίσουμε μία με δύο φορές και την πρώτη φορά να το αλείψουμε με τη μαρινάδα.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εύκολος μουσακάς (ψευτομουσακάς) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατάτες φούρνου τσακιστές: Τραγανές και πανεύκολες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τρούφες σοκολάτας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ