• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Τζόνι Ντεπ αναμετριέται με την «σκοτεινή» οικογένεια Άνταμς

    Τζόνι Ντεπ


    Αυτή τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά, θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες την πολυαναμενόμενη επιστροφή της πιο «σκοτεινής» και ιδιότυπης οικογένειας, της οικογένειας Άνταμς, ενώ επιστρέφει κινηματογραφικά και ο αγαπημένος σε πολλούς, Τζόνι Ντεπ, με ένα σενάριο που κάτι μας θυμίζει…

    Η οικογένεια Άνταμς (The Addams Family)

    Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον και Γκρεγκ Τίρναν

    Με τις φωνές των: Οσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Φιν Γούλφχαρντ, Νικ Κρολ, Μπέτι Μίντλερ, Αλισον Τζάνεϊ

    Η διάσημη μακάβρια οικογένεια των Ανταμς διαμένει…ήσυχα στην απομονωμένη έπαυλη ενός λόφου, που δεσπόζει σε ένα σύγχρονο, τακτοποιημένο αμερικανικό προάστιο, μέχρι που η εμμονή μιας διάσημης για τις επιτυχημένες ανακαινίσεις σπιτιών, τηλεπερσόνας, καθώς και η επιθυμία της μεγάλης κόρης των Ανταμς, Γουέστνεϊ, να πάει πρώτη φορά στο τοπικό γυμνάσιο, φέρνει τα πάνω-κάτω…

    Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά (Richard Says Goodbye)

    Σκηνοθεσία: Γουέιν Ρότζερς

    Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντάνι Χιούστον

    Όταν ο Ρίτσαρντ, καθηγητής πανεπιστημίου, διαγνωστεί με καρκίνο στο τελικό στάδιο, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Η ανατροπή του κόσμου του όπως τον ήξερε μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης του καρκίνου, του παρέχει την αφορμή να επαναπροσδιορίσει τον διαλυμένο γάμο του, ενώ πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»…Ή κάπως έτσι.

    Κλέφτης αλόγων (Out Stealing Horses)

    Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ

    Παίζουν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τομπάιας Σάντελμαν

    Τον Nοέμβριο του 1999, ο 67χρονος Τροντ, χήρος μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, ταξιδεύει σε έναν απομονωμένο οικισμό στα βουνά της Νορβηγίας, όπου σκοπεύει να περάσει την Πρωτοχρονιά μόνος του. Ενώ καταφτάνουν τα πρώτα χιόνια, ανακαλύπτει πως ο γείτονάς του είναι ένας άντρας που είχε γνωρίσει, όντας παιδί το ’48, όταν πέρασε κοντά στον ποταμό της περιοχής τις καλοκαιρινές διακοπές με τον πατέρα του, ο οποίος στη συνέχεια εγκατέλειψε την οικογένειά του.

    Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Νορβηγού Περ Πέτερσον μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Νορβηγό Χανς Πέτερ Μόλαντ. Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλλιτεχνικού επιτεύγματος για τη διεύθυνση φωτογραφίας του Ράσμους Βίντεμπεκ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, ενώ αποτελεί την επίσημη υποβολή της Νορβηγίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

    Δόκτωρ Ύπνος από τον Στίβεν Κινγκ (Steven King’s Doctor Sleep)

    Σκηνοθεσία: Μάικλ Φλάναγκαν

    Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κάιλι Κουράν, Καρλ Λάμπλι, Τζέικομπ Τρεμπλέι

    Χρόνια μετά την τρομακτική διαμονή του στο ξενοδοχείο Overlook, που τον κατέστησε μάρτυρα του φονικού παραληρήματος του πατέρα του, ο ενήλικας Ντάνι Τόρανς υποφέρει από φρικιαστικά οράματα, αλλά και από το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη. Εθισμένος στις ουσίες και το αλκοόλ, όπως και ο πατέρας του, ο Ντάνι διατηρεί το χάρισμα της επαφής με το μεταφυσικό, με την «άλλη πλευρά».

    Η προσπάθειά του ν’ ανακάμψει με νέα δουλειά σε μια πόλη του Νιου Χαμσάϊρ, τον φέρνει σε επαφή με την χαρισματική έφηβη Άμπρα, φορέα της «λάμψης», όπως κι αυτός, η οποία θ’ αρχίσει να επικοινωνεί μαζί του, όντας «μάρτυρας» μιας σειράς φόνων αγνοούμενων παιδιών, των οποίων τη δύναμη της λάμψης κυνηγά – προκειμένου να απομυζήσει για να διατηρήσει την αθανασία της – μια συμμορία δαιμόνιων δολοφόνων…

    Τριάντα εννέα χρόνια μετά την κινηματογραφική μεταφορά της Λάμψης του Στίβεν Κινγκ, που είχε εξοργίσει τον διάσημο συγγραφέα, καθώς είχε αποκλίσεις από το βιβλίο του, θεωρείται ωστόσο η επιτομή του αριστοτεχνικού θρίλερ τρόμου, έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες το σίκουελ, που ο ίδιος ο Κινγκ συνέχισε με το μπεστ σέλερ «Doctor Sleep»  των 530 σελίδων το 2013, από τον Μάικλ Φλάναγκαν.

    Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry We Missed You)

    Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

    Παίζουν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνιγουντ, Ρις Στόουν, Κέιτι Πρόκτορ

    Πρόκειται για την ιστορία μιας μαστιζόμενης από την οικονομική και εργασιακή πίεση οικογένειας στο Νιουκάστλ της Βόρειας Αγγλίας, η οποία ζει μια σειρά περιπετειών στην εποχή της αυτοαπασχολούμενης εργασίας και των νέων, νομοτελειακά δυσβάσταχτων για τις εργασιακές συμβάσεις.

    Ο Ρίκι, ένας επί χρόνια εργάτης οικοδομών αποφασίζει να κάνει το άλμα προς την αυτοπασχόληση με ένα καινούριο φορτηγάκι που τον καθιστά τελικά κούριερ επί ώρες στο τιμόνι και την υπηρεσία ενός φραντσάιζ με σκληρούς όρους εργασίας. Η σύζυγός του, Άμπι, κατ’ οίκον βοηθός που φροντίζει ηλικιωμένους και άτομα σε ανάγκη, πουλάει το αυτοκίνητο της για να τον βοηθήσει, ωστόσο η νέα εργασία του Ρίκι θα αποδειχτεί τρομερά ριψοκίνδυνη, ενώ το ζευγάρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κρίση του έφηβου γιου του που περνάει φάση αντιδραστικότητας.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ Καννών.

    Η δύναμη της αλήθειας (Donbass)

    Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λοζνίτσα

    Παίζουν: Ταμάρα Γιατσένκο, Λουντμίλα Σμοροντίνα, Μπόρις Καμόρζιν

    Στην εμπόλεμη ζώνη της Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία, όπου ο τακτικός ουκρανικός στρατός μάχεται τις ρωσικές αυτονομιστικές συμμορίες, μια σειρά από διαφορετικές ιστορίες διαφθοράς, παραβατικότητας και εγκληματικότητας αποτυπώνουν το ζοφερό σκηνικό ενός υβριδικού πολέμου σε καθημερινή βάση.

    Ο δημιουργός ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του 72ου Φεστιβάλ των Καννών.

    «Zombieland: Διπλή βολή» (Zombieland: Double Tap)

    Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ

    Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Aμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Eμα Στόουν

    Δέκα χρόνια μετά το πρωτότυπο, επιτυχημένο φιλμ, οι συντελεστές του Zombieland επανέρχονται με ένα σίκουελ που θέλει τους ηρωικούς Κολόμπους, Ταλαχάσι, Γουιτσιτά και Little Rock να βολοδέρνουν σε μια κατεστραμμένη, από τον ιό των ζόμπι, Αμερική, με τα ίδια τα ζόμπι να έχουν μεταλλαχθεί και εξελιχθεί σε…διαφορετικές κατηγορίες επικινδυνότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ