• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Κωμικοτραγικές καταστάσεις και μια βιογραφία στο νέο μενού

    σινεμά


    Με έξι νέες εισαγωγές ξεκινά αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα και φέρνει μαζί της αέρα καλοκαιριού, μέσα από μια οικογενειακή κωμωδία, τον Σιλβέστερ Σταλόνε σε «πατημένα» χωράφια, αλλά και μια σπουδαία βιογραφία, για τον πρώτο μαύρο χορευτή μπαλέτου, που ενσάρκωσε τον Ρομέο.

    «Ο χορός της ζωής μου» («Yuli»)

    Σκηνοθεσία: Ισίαρ Μπογιαϊν
    Παίζουν: Κάρλος Ακόστα, Σαντιάγκο Αλφόνσο

    Ένα αγόρι μιγάς, γιος μαύρου οδηγού φορτηγού στην Κούβα, με το παρατσούκλι «Γιούλι», μαθαίνει μπαλέτο στο Εθνικό Σχολείο Χορού της Κούβας και, χάρη στο μοναδικό ταλέντο του, γνωρίζει την καταξίωση, μεταναστεύοντας στο εξωτερικό, όπου γίνεται ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης, που ενσαρκώνει τον Ρομέο, στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου. Πρόκειται για την εξιστόρηση της ζωής και της καριέρας του διάσημου χορευτή Κάρλος Ακόστα, σε ένα ιδιότυπο κράμα δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ και τυπικής βιογραφίας, που παρακολουθεί την ανέλιξη του ήρωα, από τη φτώχεια στην καταξίωση.

    «Δεσμοί αίματος» («Common Blood»)

    Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Κόαν
    Παίζουν: Οσκαρ Μαρτίνεζ, Παουλίνα Γκαρσία, Ντολόρες Φόνζι

    Ο Ελίας αντιμετωπίζει την οικονομική καταστροφή, αλλά η σύζυγός του δεν θέλει να τον βοηθήσει. Ένα ατύχημα, που θα επιφέρει τον τραγικό θάνατο εκείνης, μετά από τσακωμό, ενώ θα γεννήσει και πολλά ερωτηματικά ως προς την σχέση του ζευγαριού και τον ρόλο εκείνου σε τούτο το θρίλερ μυστηρίου, πολλαπλών ανατροπών και επιρροών, με τη σφραγίδα του Netflix στη διανομή.

    «Η πτώση της αμερικανικής αυτοκρατορίας» («The Fall Of The American Empire»)

    Σκηνοθεσία: Ντενί Αρκάν
    Παίζουν: Αλεξάντρ Λαντρί, Μαξίμ Ρόι, Μαριπέ Μοράν, Ερίκ Μπρουνό

    Ένας 36άρης ταχυμεταφορέας στο Μόντρεαλ, με διδακτορικό στη φιλοσοφία, πέφτει, κατά τη διάρκεια της διαδρομής των παραδόσεών του, πάνω σε αιματηρή ληστεία με δύο νεκρούς και, με τον έναν ληστή να έχει διαφύγει, αποφασίζει να κρατήσει τις γεμάτες, με τα κλεμμένα εκατομμύρια δολάρια, σακούλες σκουπιδιών. Παραπλανώντας τις αρχές, που, όμως, θα αρχίσουν να τον παρακολουθούν, επιχειρεί να «επενδύσει» τα χρήματά του, ζητώντας τη βοήθεια ενός απατεώνα, που μόλις αποφυλακίστηκε, έχοντας σπουδάσει οικονομικά στη φυλακή, ενώ ερωτεύεται μια συνοδό πολυτελείας, που διαθέτει αποσπάσματα του Ρακίνα στην ιστοσελίδα της, καθώς και υψηλές διασυνδέσεις σε νευραλγικό οικονομικό πόστο.

    «Τα παράπονά σας στον έφορο» («New Biz In the Hood»)

    Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Χαμιντί
    Παίζουν: Ζιλ Λελούς, Μαλίκ Μπενταλά

    Ο ιδιοκτήτης μιας στιλάτης διαφημιστικής επιχείρησης αναγκάζεται να μετακομίσει αστραπιαία την έδρα του και τους υπαλλήλους του, σε υποβαθμισμένη συνοικία του Παρισιού, μετά από έλεγχο της εφορίας, μαθαίνοντας για πρώτη φορά τι θα πει να ζεις στην κακόφημη πλευρά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η ταινία κινείται στα πρότυπα του εμπορικού σουξέ «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», με τον Παριζιάνο μεγαλοαστό να βρίσκει το νόημα της ζωής στη συναναστροφή του με τους Άραβες μετανάστες.

    «Όταν λείπει η μαμά» («When Mom is Away»)

    Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Τζενοβέζι
    Παίζουν: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι

    Τι μπορεί να συμβεί, όταν μια μπουχτισμένη, από την καθημερινότητα, μητέρα αφήνει τον συνήθως άφαντο, από το σπίτι, σύζυγό της και τα τρία παιδιά της, για να πάει δεκαήμερες διακοπές, αναρωτιέται τούτη η οικογενειακή κωμωδία, που έσπασε ταμεία στην Ιταλία.

    «Σχέδιο απόδρασης: Προσωπική υπόθεση» («Escape Plan: The Extractors»)

    Σκηνοθεσία: Τζον Χέρζφελντ
    Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, 50 Cent

    Ο εξπέρ των νίντζα-αποδράσεων και των συστημάτων ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών, Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του καλούνται να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της κόρης διεφθαρμένου Κινέζου κροίσου των νέων τεχνολογιών, που κρατείται όμηρος από τον γιο του πρώην συνεργάτη της ομάδας, Μπρέσλιν, σε φρικώδη φυλακή- φρούριο της Λετονίας.



    ΣΧΟΛΙΑ