• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Η «μαύρη» βασίλισσα της Disney και η ξεχωριστή Τζένιφερ Λόπεζ επιστρέφουν στις οθόνες μας

    Maleficent 2


    Με πολύ ενδιαφέρον ξεκινά αυτή η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, με όλες τις κινηματογραφικές εισαγωγές να παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού μια ταινία με Χρυσό Φοίνικα και μία ακόμη με Χρυσή Άρκτο θα κονταροχτυπηθούν με την κακιά βασίλισσα Μαλέφισεντ, που επιστρέφει, αλλά και με την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική επιστροφή της αγαπημένης Τζένιφερ Λόπεζ.

    «Maleficent: Η δύναμη του σκότους» («Maleficent: Mistress Of Evil»)

    Σκηνοθεσία: Χοακίμ Ρένινγκ

    Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ελ Φάνινγκ, Χάρις Ντίκινσον, Μισέλ Φάιφερ, Σαμ Ρίλεϊ

    Η σχέση της Maleficent (Μαλέφισεντ) και της βαφτιστήρας της Aurora (Ορόρα) δοκιμάζεται, όταν ο πρίγκιπας Φίλιπ από το γειτονικό βασίλειο Άλστεντ των ανθρώπων ζητάει την αγαπημένη του, Ορόρα, σε γάμο. Διστακτική να δώσει την ευλογία της σε μια ένωση των βασιλείων των ξωτικών και των ανθρώπων που σιχαίνεται, η Μαλέφισεντ θα υποχωρήσει για χάρη της ευτυχίας της αγαπημένης της βαφτισιμιάς, όμως το δείπνο γνωριμίας με τους βασιλείς γονείς του Φίλιπ θα αποκαλύψει τα σατανικά σχέδια της δολοπλόκας βασίλισσας Ίνγκριθ, μητέρας του Φίλιπ…

    «Επικίνδυνες κυρίες» («Hustlers»)

    Σκηνοθεσία: Λορίν Σκαφάρια

    Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo

    Σε ένα διάσημο στριπτιζάδικο του Μανχάταν όπου συχνάζουν όλα τα χρυσά αγόρια του χρηματιστηρίου της Γουόλ Στριτ και διάσημοι της σόουμπιζ, η άσημη στρίπερ Ντέστινι γνωρίζει τη βετεράνο λαμπερή στρίπερ, Ραμόνα, για να μάθει στο πλευρό της όλα τα κόλπα της δουλειάς. Όταν, όμως, το κραχ του χρηματιστηρίου του 2008 χτυπήσει την πόρτα τους και της βγάλει στην αφάνεια, οι δυο τους θα ηγηθούν ενός παράτολμου σχεδίου, σαγηνεύοντας με τις συνεργούς τους σε μπαρ, άντρες με παχυλό πορτοφόλι, το οποίο φροντίζουν να ξαφρίσουν με λίγη δόση ναρκωτικής ουσίας που επηρεάζει τη μνήμη και το μοίρασμα του ανώτατου ορίου των πιστωτικών τους καρτών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το διάσημο, πλην ξεπεσμένο, πια, νεοϋορκέζικο στριπτιζάδικο…

    Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, που εξιστόρησε σε άρθρο της στο «New York Magazine» το 2015 η δημοσιογράφος Τζέσικα Πρέσλερ και μεταφέρεται από τη σκηνοθέτιδα Λορίν Σκαφάρια και την ίδια την Πρέσλερ.

    «Παράσιτα» («Parasite»)

    Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο

    Παίζουν: Σονγκ Κανγκ-χο, Λι Σαν-Κιουν, Τσο Γέο-τζονγκ, Τσόι Γου-Σικ

    Οι Κιμ είναι μια αγαπημένη οικογένεια, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι. Ζουν σε ένα βρώμικο υπόγειο διαμέρισμα στη Σεούλ και προσπαθούν να βγάλουν χρήματα, κάνοντας περιστασιακές εργασίες μέσω Διαδικτύου…αν πιάσουν wi-fi. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν ένας φίλος του μικρότερου γιου της οικογένειας, του προτείνει να αναλάβει την αντικατάστασή του ως καθηγητή ιδιαιτέρων στη μεγαλύτερη κόρη του πλούσιου σπιτικού της τετραμελούς οικογένειας των Παρκ, ιδιοκτητών μιας διεθνούς εταιρείας πληροφορικής.

    Ο νεαρός Κι-γου, τότε, θα αρπάξει την ευκαιρία και θα επιδιώξει να συναντήσει την οικοδέσποινα του σπιτιού. Πλαστογραφεί το πτυχίο και το βιογραφικό του, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά και το εισόδημα από τα ιδιαίτερα. Αποκτώντας πρόσβαση στην πολυτελή μεγαλοαστική κατοικία, την οποία συντηρεί με μεγάλη προσήλωση η πιστή οικονόμος, η οικογένεια των μικροαπατεώνων θα σκαρφιστεί τρόπους για να αυξήσει το κέρδος της από αυτή την τυχαία ταξική συνάντηση.

    Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, που αποτελεί και τον πρώτο για την νοτιοκορεάτικη κινηματογραφία.

    «Συνώνυμα» («Synonymes»)

    Σκηνοθεσία: Ναντάβ Λαπίντ

    Παίζουν: Τομ Μερσιέ, Κουεντίν Ντολμέρ, Λουίζ Σεβιγιότ

    Ο Γιόαβ, ένας νεαρός πρώην στρατιώτης του ισραηλινού στρατού, μεταναστεύει στο Παρίσι, όπου θα πέσει θύμα κλοπής την πρώτη του νύχτα σε ένα άδειο διαμέρισμα. Για καλή του τύχη, ένα νεαρό ζευγάρι –εκείνος γιος πλούσιου εργοστασιάρχη και επίδοξος συγγραφέας, εκείνη μουσικός– θα τον σώσει από βέβαιο θάνατο και, παραχωρώντας του ένα πορτοκαλί παλτό και μια στέγη σε μισοκατεστραμμένη γκαρσονιέρα, θα τον βοηθήσει να κάνει μια νέα αρχή.

    Αποφασισμένος να αποκηρύξει την εθνικότητά του και να γίνει Γάλλος, ο Γιοάβ παίρνει ένα γαλλικό λεξικό, στις σελίδες του οποίου επιχειρεί να βρει συνώνυμα για τη νέα ταυτότητα που επιζητά, ενώ αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν του και βρίσκει δουλειά ως σεκιούριτι στην ισραηλινή πρεσβεία.

    Η ταινία βραβεύθηκε με τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου.



    ΣΧΟΛΙΑ