• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: «Fast and Furious», «Μητρικό Ένστικτο» και «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2»

    • NewsRoom


    Νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκίνησε με μοναδικές ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας, αλλά και κορυφαίες ταινίες σε επανέκδοση.

    Μετά από οκτώ ταινίες και σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το Fast & Furious παρουσιάζει το πρώτο του παιδί και οι Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ ξαναμπαίνουν στους ρόλους τους ως Λουκ Χόμπς και Ντέκαρτ Σο αντίστοιχα, στη νέα ταινία «Fast & Furious: Hobbs & Shaw».

    Ο Ολιβιέ Μασέ-Ντεπασέ σκηνοθετεί την ήδη βραβευμένη ιστορία μυστηρίου «Μητρικό Ένστικτο», ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2» μας αποκαλύπτει τις ζωές των αγαπημένων μας κατοικιδίων και τι κάνουν όταν εμείς πηγαίνουμε καθημερινά στις δουλειές ή στο σχολείο μας.

    Για τους σινεφίλ προβάλλεται σε επιλεγμένους κινηματογράφους το αριστούργημα του Φεντερίκο Φελίνι «Γλυκιά ζωή» που αποτελεί μία καυστική σάτιρα της υψηλής κοινωνίας της Ρώμης, με τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι αφοπλιστικά γοητευτικό και την Ανίτα Έκμπεργκ αφοπλιστικά προκλητική.

    Επίσης, προβάλλεται σε επανέκδοση και η κλασική ταινία «Κλεμμένα φιλιά» του Φρανσουά Τριφό, όπου ένας νεαρός αντιμετωπίζει αισθηματικά διλήμματα όταν ξεκινά μία κρυφή σχέση με τη μεσήλικα σύζυγο του αφεντικού του.

    Fast & Furious: Hobbs & Shaw

    Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

    Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού. Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

    Δείτε το trailer:

    Μητρικό Ένστικτο

    Σκηνοθεσία: Olivier Masset – Depasse

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Alice και η Céline ζουν με τις οικογένειές τους σε προάστιο των Βρυξελλών. Είναι αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή που ένα τραγικό γεγονός κλονίζει την καθημερινότητά τους. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

    Δείτε το trailer:

    Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2

    Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Illumination Κρις Μελεντάντρι και η μόνιμη συνεργάτης του Τζάνετ Χέλι δημιούργησαν το sequel της αγαπημένης μας κωμωδίας κινουμένων σχεδίων! Τα πράγματα αλλάζουν στη ζωή του Μαξ όταν η ιδιοκτήτριά του παντρεύεται και κάνει παιδί. Σε ένα οικογενειακό ταξίδι, ο Μαξ γνωρίζει έναν σκύλο φάρμας και μαζί προσπαθούν να ξεπεράσουν τις φοβίες τους.

    Δείτε το trailer:

    Κλεμμένα Φιλιά

    Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τρυφό

    Ο Αντουάν Ντουανέλ (Ζαν-Πιερ Λεό) απολύεται από το στρατό. Χάρη σε γνωριμίες του πατέρα της φιλενάδας του Κριστίν, πιάνει δουλειά ως θυρωρός σε ένα φθηνό ξενοδοχείο της Μονμάρτης, όπου μετά την επαφή του με έναν ντεντέκτιβ καταλήγει μισθωτός ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών και στη συνέχεια δήθεν υπάλληλος δοκιμάζει και ταλαντεύεται συναισθηματικά ανάμεσα στη νεαρή φίλη του Κριστίν (Κλοντ Ζαντ) και την ώριμη κυρία Ταμπάρ.

    Γλυκιά ζωή

    Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

    Ο Μαρτσέλο είναι δημοσιογράφος στη Ρώμη της δεκαετίας του 1950. Με τα ρεπορτάζ του καλύπτει τις κοινωνικές ειδήσεις: σταρ του κινηματογράφου, θαύματα και σκάνδαλα της αριστοκρατίας. Η ταινία καλύπτει επτά ημέρες της ζωής του Μαρτσέλο. Ο Μαρτσέλο, παρόλη την επαγγελματική και κοινωνική του επιτυχία ζητάει ένα βαθύτερο νόημα στην ζωή και νομίζει ότι το μυστικό της ζωής βρίσκεται στον πλούτο, ο οποίος κατά την γνώμη του απελευθερώνει τον άνθρωπο από την συμβατότητα της ζωής. Όταν όμως χάνει τον καλύτερό του φίλο, καταλαβαίνει ότι αλλού είναι το νόημα της ζωής.

    Δείτε το trailer:

    Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών

    Σκηνοθεσία: Τζορτζ Ρομέρο

    Η νύχτα των ζωντανών νεκρών θεωρείται συχνά η απαρχή της δημοσιότητας των ζόμπι στον σύγχρονο πολιτισμό. Οι νεκροί ανασταίνονται και επιτίθενται στους ζωντανούς. Μία νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν τη μανία των σαρκοφάγων νεκροζώντανων.

    Δείτε το trailer:

    Οκτώβρης

    Σκηνοθεσία: Σεργκέι Αϊζενστάιν και Γκριγκόρι Αλεξαντροφ

    Η ταινία Οκτώβρης είναι βωβό δράμα παραγωγής 1928 σε σκηνοθεσία Σεργκέι Αϊζενστάιν και Γκριγκόρι Αλεξαντροφ που εξιστορεί τα γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης. Η ταινία σε μορφή ντοκιμαντέρ πραγματεύεται το χρονικό της Οκτωβριανής Επανάστασης μεταφέροντάς μας στο Φεβρουάριο του 1917 στην Αγία Πετρούπολη με τις διαδηλώσεις που προκάλεσαν την κάθοδο του τσάρου Νικόλαου Β’ και την εγκαθίδρυση της προσωρινής κυβέρνησης από τον πρίγκιπα Λβοφ.

    Δείτε το trailer:



    ΣΧΟΛΙΑ