• City Stories

    Οι νέες ταινίες που προβάλλονται στον κινηματογράφο για την εβδομάδα 14/2 – 20/2 (video)

    • Νίκη Καξερή
    καπερναουμ-νεες-ταινιες


    Επτά νέες ταινίες έκαναν πρεμιέρα και προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους για την εβδομάδα 14 Φεβρουαρίου – 20 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την επιστροφή του παιδικού animation The Lego Movie, πέντε κοινωνικά δράματα και ένα φιλμ φαντασίας που θα μας χαλαρώσουν και θα γεμίσουν τα κρύα απογεύματά μας.

    Μια Προσωπική Ιστορία (Una Questione Privata)

    Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιττόριο Ταβιάνι

    Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Λορέντζο Ρικέλμι, Βαλεντίνα Μπελέ

    (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ)

    Ο νεαρός Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια, η οποία, όπως φαίνεται δεν τρέφει ανάλογα συναισθήματα και απλώς, της αρέσει το βάθος της σκέψης του και τα γράμματα που της γράφει. Ένα χρόνο μετά, ο Μίλτον έχει μπει στην Αντίσταση και πολεμά στο πλάι των ανταρτών ενάντια στους Ναζί. Όταν, τυχαία, μαθαίνει ότι η Φούλβια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον επίσης αντάρτη και κοινό τους φίλο, Τζόρτζιο, ο Μίλτον αποφασίζει να πάει και να τον βρει και να του μιλήσει.

    Δείτε το trailer:

    Καπερναούμ (Capernaum)

    Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπάκι

    Πρωταγωνιστούν: Ζάιν Αλ Ραφέα, Γιορντάνος Σιφερό, Καουσάρ Αλ Χαντάντ, Φαντί Γιουσέφ

    (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ)

    Η ιστορία ενός ατίθασου, χαρισματικού αγοριού, το οποίο επαναστατεί ενάντια στη, γεμάτη κακουχίες, ζωή του και παλεύει να βρει τρόπο να επιβιώσει στις παραγκουπόλεις του Λιβάνου, μετατρέπεται σε μια συγκλονιστική ταινία για τους ανθρώπους του περιθωρίου, αλλά και το ακατανίκητο ανθρώπινο πνεύμα.

    Δείτε το trailer:

    Η Νηπιαγωγός (The Kindergarten Teacher)

    Σκηνοθεσία: Σάρα Κολάντζελο

    Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ρόζα Σάλαζαρ

    (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ)

    H Lisa Spinelli είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Staten Island. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.

    Δείτε το trailer:

    Έρωτας Χωρίς Τέλος (Sin Fin)

    Σκηνοθεσία: Σεζάρ και Χοσέ Εστεμπάν Αλέντα

    Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Ρέι, Μαρία Λεόν

    (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ)

    Ποιος δεν θα ταξίδευε πίσω στο χρόνο για να αλλάξει τα πράγματα που τον στεναχωρούν; Όταν ένας ντροπαλός, κοινωνικά αμήχανος Χαβιέ συναντά τη Μαρία, ένα δραστήριο, εξωστρεφές και διασκεδαστικό κορίτσι, είναι η αρχή ενός πανέμορφου ρομάντζου. Δεκαπέντε χρόνια μετά και το τοπία δεν είναι πια ειδυλλιακό. Η εμμονή του Χαβιέ για τη δουλειά του και τα ανεκπλήρωτα όνειρα της Μαρίας εμφανίζονται στο προσκήνιο και ειδικά στη Μαρία. Η σχέση τους περνάει κρίση.

    Δείτε το trailer:

    Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης (Alita: Battle Angel)

    Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

    Πρωταγωνιστούν: Ρόζα Σάλαζαρ, Κριστόφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μαχερσάλα Αλί, Εντ Σκρέιν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Κίαν Τζόνσον

    (ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ)

    Όταν η Αλίτα (Ρόζα Σάλαζαρ) ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Αΐντο (Κριστόφ Βαλτς), ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο (Κίαν Τζόνσον) είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της.

    Δείτε το trailer:

    The Lego Movie 2

    Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ

    Στην ταινία ακούγονται: Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Κακούρης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φώτης Πετρίδης, Θάνος Λέκκας

    (ANIMATION/ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ)

    Η ταινία LEGO 2 βρίσκει τους αγαπημένους ήρωες του Μπρίκσμπουργκ αντιμέτωπους με διαγαλαξιακές απειλές και νέους αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες που διανθίζουν τη θεότρελη, σουρεαλιστική και απολαυστική αυτή εμπειρία κινουμένων σχεδίων. Το σενάριο υπογράφουν οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος Μάικ Μίτσελ (Trolls).

    Δείτε το trailer:

    Μνήμες Υπανάπτυξης (Memories of Underdevelopment)

    Σκηνοθεσία: Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα

    Πρωταγωνιστούν: Σέρτζιο Κοριέρι, Ντέιζι Γκρανάντος, Εσλίντα Νούνιεζ, Ομάρ Βαλντές, Ρενέ Ντε Λα Κρούζ, Ιολάντα Φαρ, Οφέλια Κονζάλες, Χοσέ Γκιλ Αμπάντ

    (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ)

    Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας καλλιεργημένος αστός που αρνήθηκε να ακολουθήσει τη γυναίκα του, τους γονείς του και τους φίλους του στην Αμερική κι έμεινε μόνος του στην Κούβα, παρατηρητής και σχολιαστής των μεταλλαγών που γίνεται στη χώρα του. Προτιμά να παραμείνει στην Αβάνα και μολονότι υποστηρίζει την επανάσταση, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει πλήρως τους στόχους της, δεν αποφασίζει να πάρει μέρος στο χτίσιμο της νέας κοινωνίας. Ζει χωρίς να δουλεύει. Ηρωας εξαιρετικά αντιφατικός, που μένει απελπιστικά αδρανής όταν ξεσπά η κρίση στον Κόλπο των Χοίρων κι όλη η χώρα κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει την αμερικανική εισβολή.

    Δείτε το trailer:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πιο πρωτότυπο φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ιαπωνία (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει: Έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Παρασκευοπούλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πολυβραβευμένη Hannah Kent έρχεται για 1η φορά στην Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ