• City Stories

    Οι εκδηλώσεις του Νοεμβρίου στο Public!

    • NewsRoom

    Μάγια Λούντε


    Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, υποδέχεται και τον μήνα Νοέμβριο Έλληνες και ξένους συγγραφείς, σεμινάρια για τους γονείς, λογοτεχνικούς περίπατους, γευστικά ταξίδια και συζητήσεις που θα συναρπάσουν.

    «Μια νύχτα ακόμα»

    Κώστας Κρομμύδας (Εκδόσεις Διόπτρα)

    @14/11 και ώρα 18.00 | Public Συντάγματος αντίστοιχα (στο τμήμα βιβλιοπωλείου 3ος όροφος), Είσοδος Ελεύθερη 

    Ο αγαπημένος συγγραφέας των best sellers Κώστας Κρομμύδας έρχεται στο Public Συντάγματος να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου καθώς και παλιότερων αγαπημένων τίτλων.

    Κώστας Κρομμύδας

    «Η ιστορία των μελισσών»

    Μάγια Λούντε (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

    @ 14/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, η Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και το βιβλιοπωλείο Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία των μελισσών» της βραβευμένης Νορβηγίδας συγγραφέως Maja Lunde. Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων. Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών. Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες;

    Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο καθηγητής Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης Γεωπόνος, Εντομολόγος, Καθηγητής του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών). Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, κ. Frode Overland Andersen και η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου,  Καθηγήτρια Jorunn Økland.

    Μάγια Λούντε

    ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

    «Ανακαλύπτοντας το χάρισμά μας»

    Σε συνεργασία με το infokids.gr

    @ 16/11 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής στο  infokids.gr

    Η Μάνια Ζηρίδη, Μ.Sc, MBPsS, MBA, Διευθύντρια Προσχολικής Εκπαίδευσης στη “Νέα Γενιά Ζηρίδη”, καλεί τους μικρούς φίλους του infokids μαζί με τους γονείς τους να ανακαλύψουν τα χαρίσματά τους. Στην ομιλία της με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το χάρισμά μας» η κυρία Ζηρίδη θα μιλήσει για το παιδί και τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης του.

    Η θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης (Multiple Intelligence) στοχεύει στην ανίχνευση, καλλιέργεια και ανάδειξη των ιδιαίτερων κλίσεων σε συγκεκριμένους τομείς ικανοτήτων.

    Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν 8 βασικές νοημοσύνες με βάση τις οποίες οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και κατανοούν τον κόσμο γύρω τους. Την πολύ χρήσιμη ομιλία για τους γονείς, θα ακολουθήσουν βιωματικά τεστ και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

    «Η Φιλοσοφία επιστρέφει»

    Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

    @ 18/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO για 7η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Leonardo da Vinci, ένας φιλόσοφος της  Αναγέννησης».

    Η θεματική «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», αφορά  στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή:  η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει “κλειδιά” για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή κι εφαρμογή στην πράξη, διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή.

    Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

    Για το 2019, επιλέγουμε να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε τη σημασία του Leonardo da Vinci ως φιλόσοφο και σύμβολο αναγέννησης: 500 χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει σύμβολο ευφυίας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και αναγέννησης.

    Αναζήτησε την αλήθεια μέσα από την επιστήμη και την τέχνη και επιβεβαίωσε, με τα έργα του, την υπεροχή του αθάνατου πνεύματος έναντι της θνητής ύλης.

    Για το θέμα “Leonardo da Vinci, ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης”, θα μιλήσουν οι:

    • Κ. Θεοδώρα Μαρτζούκου, Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα
    • Κ. Γεώργιος Λυκαργύρης, Ψυχολόγος

    Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

    Leonardo Da Vinci

    «Βραδιά Αστυνομικής Λογοτεχνίας»

    @ 19/11 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Ένα τρομερό μυστικό κρύβεται στο Public και οι περισσότεροι από τους αγαπημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας αναμένεται να συναντηθούν για να το ξεδιαλύνουν για το Μήνα Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Νοέμβριος 2019. Εκεί θα ξεδιπλωθούν νέες ιστορίες – στιγμές αστυνομικού μυστηρίου.

    Η αρχή γίνεται στο Public Σερρών, η συνέχεια δίνεται στα Public Βόλου και Public Τσιμισκή και τελευταία στάση θα αποτελέσει το Public Café Συντάγματος, στις 19 Νοεμβρίου, στις 19:00, όπου αγαπημένοι Έλληνες εκπρόσωποι της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μοιραστούν με το κοινό μια στιγμή αγωνίας με μόλις 100 λέξεις.

    Συντονιστής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα είναι ο δημοσιογράφος, Γιάννης Μπασκόζος, ενώ η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΛΣΑΛ, το περιοδικό ΠΟΛΑΡ και τον «Αναγνώστη», που υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και φυσικά μπόλικο μυστήριο.

    «Ροκ σταρ: Από τον Σάλιντζερ στην Αθήνα του 2019»

    Στέφανος Τσιτσόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

    @ 20/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Το βιβλίο του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Στέφανου Τσιτσόπουλου (Athens Voice, Athens Voice Radio 102.5) είναι τέρμα ροκενρόλ: μια μητροπολιτική ιστορία με ήρωες πουοδηγούν γρήγορα αμάξια, ακούνε δυνατές γκαζάτες μουσικές, κυνηγάνε τις συναυλίες, ερωτεύονται κορίτσια στα εξώφυλλα των δίσκων, απεγνωσμένα ψάχνουν τη μία και μοναδική αγάπη. Χαλιούνται από καψούρες που τους ρίχνουν στα πατώματα, μελαγχολούν πού και πού, αλλά δεν τους παίρνει κάτω και ξαναβουτάνε στο πάρτι και τη χαρά.

    Ένα ημερολόγιο από μίλια τρελών νυχτερινών πτήσεων που ξεκινούν από τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη του συγγραφέα-μυστήριο Τζέι Ντι Σάλιντζερ. Μια ζετέμ ιστορία όπου ζόρικα αγόρια και μοιραία κορίτσια διαβάζουν ζόρικα βιβλία.

    Κινούμενα σπαραχτικά, αστεία και τρυφερά, παλεύουν να κατακτήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα, γράφοντας το δικό τους μυθιστόρημα, όπως ο Μεγάλος Τζέι Ντι.

    Για το δικαίωμα στην ευτυχία, την απόδραση στον μεγάλο κόσμο, τον έρωτα και τη μουσική. Μια autofiction μαρτυρία, ένα βιβλίο που διαβάζεται δυνατά, μια ιστορία που διαβάζεται και ακούγεται, αφού αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ροκενρόλ, είτε σε μορφή λογοτεχνίας είτε σε φορμάτ τραγουδιού: η αφήγηση της δικής μας ιστορίας μεγαλόκαρδα και μεγαλόψυχα, κόντρα στη μοναξιά και τη μιζέρια ή τη μισαλλοδοξία των καιρών.

    Στέφανος Τσιτσόπουλος

    «Ο μεγάλος υπηρέτης»

    Δημήτρης Σωτάκης (Εκδόσεις Κέδρος)

    @ 21/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Ένας επιχειρηματίας προσλαμβάνει στο σπίτι του έναν βοηθό, προκειμένου να βάλει τη χαοτική καθημερινότητά του σε μια τάξη. Από τη στιγμή όμως που θα ξεκινήσει αυτή η συγκατοίκηση, μια σειρά από παράξενα γεγονότα οδηγούν αυτή την ιστορία σε απρόβλεπτα και σκοτεινά μονοπάτια. Ένα μυθιστόρημα για τη μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του· για την ψευδαίσθηση που δημιουργεί η δύναμη της εξουσίας.

    Δημήτρης Σωτάκης

    Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Νίκο Καββαδία

    @ 23/11 και ώρα 10:30 | Public Πειραιά , Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.Public.gr

    Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στον Πειραιά, λογοτεχνικό περίπατο, αφιερωμένο στον αγαπημένο ποιητή Νίκο Καββαδία που κατόρθωσε να συνταιριάσει στο έργο του, με τρόπο ανυπέρβλητο, τη σκληρή καθημερινότητα της ναυτικής ζωής με τον εξωτισμό και τη μαγεία του ταξιδιού και των ανοιχτών οριζόντων.

    Στη συνέχεια, στο Public Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον μελετητή του, Μιχάλη Γελασάκη, που έχει επιμεληθεί το εξαιρετικό βιβλίο «Νίκος Καββαδίας, Ο αρμενιστής ποιητής», που φέρνει στην επιφάνεια νέα σημαντικά στοιχεία για τον Νίκο Καββαδία.

    Οι νικητές θα ενημερωθούν με email και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στο blog.

    Νίκος Καββαδίας

    «Χτίζοντας ταυτότητα»

    Αθανάσιος Αλεξανδρίδης (Εκδόσεις Ίκαρος)

    @ 23/11 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της σειράς «Σχολή ανήσυχων γονέων» του ψυχίατρου-παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, «Χτίζοντας ταυτότητα».

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι, Ευαγγελία Γαλανάκη, καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών,  Ιλειάνα Δημάδη θεατρολόγος, υπεύθυνη Δραματουργίας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ψυχαναλυτής παιδιών, διδάσκων αναλυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και ο συγγραφέας.

    Αθανάσιος Αλεξανδρίδης



    ΣΧΟΛΙΑ