• City Stories

    Οι εκδηλώσεις Μαΐου στα Public

    • NewsRoom
    Public Group

    Public


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό!

    Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα και την επαρχία, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95).

    Κώστας Κρομμύδας

    Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω, εκδόσεις Διόπτρα

    Παρασκευή 12/5 στις 19:00 | Public Βόλου

    Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Βόλου, τον  συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου της Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω.

    Τον συγγραφέα προλογίζει η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του Thenewspaper.gr, Εύα Ράπτη.

    Χαιρετισμό θα απευθύνουν και θα μιλήσουν για τις δράσεις τους οι:

    Νίκη Πρίντζου – Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φιλανθρωπικού Συλλόγου ΘΑΥΜΑ

    Βασιλική Μακρυγιάννη – Κοινωνική λειτουργός της Δομής Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου

    Στην εκδήλωση θα συμμετέχει, επίσης, η ψυχολόγος Φιλίτσα Κουλουμπάρδου και η κοινωνική λειτουργός Θεοδώρα Πεσσιάνη, οι οποίες είναι μέλη της Δομής Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ποτέ δεν έμαθα την ακριβή ημερομηνία που γεννήθηκα. Ήμουν απλώς ένα μωρό που κάποιος εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός ιδρύματος, όπως και τόσα άλλα.

    Οι γυναίκες που με ανέθρεψαν έλεγαν πάντα ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Ίσως γιατί μέσα από τις νότες μαλάκωνε κάπως η σκληρότητα του κόσμου, την οποία δυστυχώς γνώρισα από νωρίς. Κόντρα όμως σε κανόνες και εμπόδια, εγώ συνέχισα να τραγουδώ, να ονειρεύομαι και να γελάω… Μέχρι τη στιγμή που μου τα πήραν όλα καταδικάζοντάς με σε θανατερή σιωπή. Ίσως επειδή ήμουν γυναίκα… Ίσως επειδή δεν θέλησα να υποτάξω την ψυχή μου σε άγραφους νόμους.

    Με λένε Μενεξιά και το όνομά μου το πήρα από το χρώμα των ματιών μου…

    Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη

    Πάρε ανάσα, εκδόσεις Μεταίχμιο

    Δευτέρα 15/5 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Το μπλε ζαφείρι.

    Με τη συγγραφέα συζητούν:

    Νάνσυ Παραδεισανού, δημοσιογράφος

    Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι:

    Τίμος Καραδήμας, κιθάρα

    Σοφία Μαγαλιού, τραγούδι

    Από για το βιβλίο:

    Ο θάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση;

    Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια. Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια. Μπερδεμένηφοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της.

    Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.

    Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν πιεστεί πολύ; Τα πάντα.

    Δημήτρης Σίμος

    Πάρε ανάσα, εκδόσεις Μεταίχμιο

    Τρίτη 16/5 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Την Τρίτη 16 Μαΐου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, τον  συγγραφέα Δημήτρη Σίμο, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Πάρε ανάσα.

    Με τον συγγραφέα συζητούν:

    ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος και ο συγγραφέας και σεναριογράφος Βαγγέλης Μπέκας.

    Ο Δημήτρης Σίμος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

    Από για το βιβλίο:

    Η Σίλβια Κώτσου έχει επιστρέψει εδώ και 5 χρόνια στο μέρος που μεγάλωσε, στη Χαλάστρα, μαζί με τις δυο κόρες της (ηλικίας 15 και 17 ετών) και εργάζεται ως δύτρια, στο Δέλτα Αξιού στις τοπικές μυδοκαλλιέργειες. Η Σίλβια και οι κόρες της έχουν επιζήσει μιας δολοφονικής επίθεσης πριν 5 χρόνια στην Αθήνα, όπου πέθαναν ο άνδρας της και ο πατέρας της. Με αυτό το τραύμα εγκαταλείπει την παλιά της ζωή, προσπαθώντας να επιβιώσει στα νέα δεδομένα. Τα πράγματα όμως ξεκινούν να περιπλέκονται, όταν ο δικηγόρος της οικογένειάς της βρίσκεται νεκρός στη θάλασσα των μυδιών και βαμμένος με γυναικεία χαρακτηριστικά. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο αστυνόμος Λάζος. Γνώριμός της από το παρελθόν, καθώς ήταν εκείνος που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση δολοφονίας του άνδρα και του πατέρα της.

    Ένα ένα τα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, καθώς η Σίλβια Κώτσου κρύβει το πιο σημαντικό κλειδί της υπόθεσης που ακούει στο όνομα: Νυχτοβάτες.

    Chris Carter

    Ο γρίφος του κακού, εκδόσεις Bell

    Πέμπτη 18/5 στις 19:00 | Public Τσιμισκή

    Την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Τσιμισκή, τον  συγγραφέα Chris Carter, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Ο γρίφος του κακού.

    Με τον συγγραφέα συνομιλούν οι:

    Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφος-συγγραφέας,

    Αλέξανδρος Μυροφορίδης, καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και ο ίδιος ο συγγραφέας.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Κάθε ιστορία έχει μια αρχή… Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο, ως συγκάτοικοι. Δύο από τα πιο λαμπρά μυαλά που αποφοίτησαν ποτέ από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Συναντήθηκαν και πάλι, ως αντίπαλοι, στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. Ο Ρόμπερτ Χάντερ ήταν πια ο επικεφαλής της Μονάδας Υπερβίαιων Εγκλημάτων της Αστυνομίας του Λος Άντζελες. Ο Λούσιεν Φόλτερ ο πιο αιματοβαμμένος και επικίνδυνος σίριαλ κίλερ που είχε αντιμετωπίσει ποτέ το FBI.

    Τώρα, μετά από τριάμισι χρόνια στην απομόνωση, ο Λούσιεν κατάφερε να δραπετεύσει. Και είναι οργισμένος. Το μόνο που σκεφτόταν όλα αυτά τα χρόνια ήταν η εκδίκηση. Αυτός που ευθυνόταν για τη φυλάκισή του πρέπει να πληρώσει, πρέπει να υποφέρει. Αυτός… είναι ο Ρόμπερτ Χάντερ. Και τώρα έφτασε επιτέλους για τον Λούσιεν η στιγμή να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

    Γιατί κάθε ιστορία πρέπει να φτάνει σ’ ένα τέλος

    Διαβάστε επίσης:

    Εξωπραγματική Ταχύτητα Επισκευής Συσκευών μέσα στα καταστήματα Public

    Τα Audiobooks ήρθαν στα Public

     



    ΣΧΟΛΙΑ