• City Stories

    Οι εκδηλώσεις Ιανουαρίου στα Public

    • NewsRoom


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό!

    Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στο κατάστημα Public Συντάγματος, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Μάκης Ανδρονόπουλος
    Sapiens 3 απέναντι στον μετάνθρωπο, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

    Δευτέρα 23/01 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος φιλοξενούμε τον συγγραφέα Μάκη Ανδρονόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου του Sapiens 3 απέναντι στο μετάνθρωπο. 

    Με τον συγγραφέα συζητούν οι:

    Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

    Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας, πολιτικός

    Κώστας Θεολόγου, αναπληρωτής καθηγητής, Τομέας  ΑΚΕΔ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

    Ενώ ο κόσμος μας ταλανίζεται από τις σύγχρονες «Δέκα πληγές του Φαραώ» που απειλούν να αλλάξουν τον κόσμο μας, μια αλληλουχία νέων γεγονότων -από την τεχνητή νοημοσύνη έως την ιατρική επανάσταση- επιταχύνουν την Ιστορία προς μια «άλλη Εποχή» τόσο ριζικών αλλαγών που ακουμπάνε την ίδια την υπόσταση του ανθρώπου. Οι δυναμικές της μετάβασης στηρίζονται από τη μια στην κουλτούρα του τέλους της ανθρωπότητας κι από την άλλη στον θάνατο σαν βάση της ιδεολογίας της τεχνολογίας. Η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται ένα «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» και ο νέος Φρανκενστάιν μια Μηχανή με «πρόσωπο».

    Η ιατρική, οι νευροεπιστήμες, η συνθετική βιολογία και άλλες επιστήμες αιχμής δουλεύουν για την αντιστροφή της γήρανσης και τις γονιδιακές τροποποιήσεις. Άλλωστε όλα τα λεφτά για τις έρευνες πάνε στο κυνήγι της αθανασίας. Οι στρατηγοί παραγγέλνουν cyborg υπερστρατιώτες και οι οραματιστές ευαγγελίζονται το biohacking και μια νέα ευγονική. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον φύονται οι κουλτούρες και οι σέχτες του μετανθρωπισμού. Απέναντι στην την εκμηχάνιση του ανθρώπου, η νέα γνώση για τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, τις νευρωνικές δομές των έντεκα διαστάσεων και τις κβαντικές εμπειρίες του μυαλού, ανοίγει νέους δρόμους προς τη διαστολή της συνείδησης, την ενσωμάτωση του υπερβατικού στο υλο-ενεργειακό πεδίο, τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού του DNA και την απελευθέρωση δυνάμεων που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του ανθρώπου στο επίπεδο του Sapiens 3… 

    Ο κανόνας του Bitcoin
    Εκδόσεις Κέδρος

    Τρίτη 24/01 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 19:00 πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου Ο κανόνας του Bitcoin.

    Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο οικονομικός αναλυτής, συγγραφέας, υπεύθυνος της στήλης Blockchain & Crypto στο οικονομικό portal Euro2day.gr Βασίλης Παζόπουλος.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ BITCOIN

    Ο οικονομολόγος Σαϊφεντίν Αμούς κάνει μια αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία του χρήματος, από τα πρωτόγονα συστήματα λίθων και κοχυλιών ως μέσων συναλλαγής μέχρι τα μέταλλα, τα νομίσματα, τον χρυσό και το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ρίχνει φως στα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά οφέλη του υγιούς χρήματος, και προχωρά σε μία εις βάθος εξέταση του πρώτου ψηφιακού νομίσματος, του bitcoin, και του ρόλου του στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος.  Υποστηρίζει ότι το bitcoin δεν είναι κατάλληλο για μικροπληρωμές καταναλωτικής φύσης· αντίθετα, αναδεικνύεται σε μια αποκεντρωμένη, πολιτικά ουδέτερη, εναλλακτική της ελεύθερης αγοράς έναντι των εθνικών κεντρικών τραπεζών, με τεράστια σημασία για την ατομική ελευθερία και την ευημερία.

    Ο κανόνας του bitcoin αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το ψηφιακό νόμισμα που κυριαρχεί στην αγορά.

    Μάιρα Παπαθανασοπούλου
    Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής, εκδόσεις Πατάκη

    Τετάρτη 25/01 στις 20:30 | Public café Συντάγματος

    Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public café Συντάγματος την συγγραφέα Μάιρα Παπαθανασοπούλου στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής

    Με τη συγγραφέα συνομιλούν οι:

    Κώστας Καλφόπουλος, συγγραφέας

    Γιάννης Ξανθούλης, συγγραφέας

    Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ανατολική Γερµανία, αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο Σταύρος, γεννημένος στη σκληρή ελληνική επαρχία ανήμερα της γερμανικής εισβολής το 1941, έχει εκπατριστεί την περίοδο του Εμφυλίου και, μαζί µε εκατοντάδες άλλα παιδιά, γνωστά ως «παιδιά του Μάρκου», έχει εγκατασταθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου φοιτά στο δημοτικό σχολείο Ελεύθερη Ελλάδα στο Ράντεµποϊλ της Δρέσδης. Ο δάσκαλος Πέτρος Νικολάου, πολιτικός πρόσφυγας του οποίου η δράση στον ΕΛΑΣ ανακόπηκε από τη φυματίωση, θέτει τον χαρισματικό, εκ γενετής µονόχειρα, Σταύρο υπό την προστασία του.

    Στη Δρέσδη ζει και ο θείος του παιδιού Γιάννης Παπαδάκος, γιος του ιδρυτή της περίφημης καπνοβιομηχανίας Πάπαλαντ, που άλλαξε χέρια την περίοδο του ναζισμού. Όταν ο Σταύρος θα τον συναντήσει το 1964, θα ξεκινήσει και η αισθηματική αγωγή του. Θα νιώσει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα για τη Σιµόνε, την Εβραία γυναίκα του Παπαδάκου. Η γνωριμία του, όμως, µε τη Μάρτα, ένα από τα «παιδιά του Χίµλερ», θα είναι η αρχή μιας παθιασμένης ερωτικής ιστορίας που θα εξελιχθεί σε ένα ψυχροπολεμικό κατασκοπευτικό θρίλερ υπό το άγρυπνο µάτι της Στάζι. 

    Μια ιστορία για τα παιδιά που βρέθηκαν, ερήμην τους, στην «άλλη πλευρά», ένα µμυθιστόρημα για τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων, για την ταυτότητα των ξεριζωμένων, για τα τραύματα του Ψυχρού Πολέµου. 

    Άρης Ξυπολιτόπουλος
    Business Basics, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

    Τετάρτη 25/01 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος τον συγγραφέα Άρη Ξυπολιτόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου του Business Basics. 

    Για το βιβλίο θα μιλήσει η  Μαρία Βυτινίδου, Σχεδιάστρια Βιώσιμης Μόδας / Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας Athens Fashion Club και ο Λευτέρης Κοντός, Founder In4Capital.com / Co-Founder Wealth Avenue PLC

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Το βιβλίο αυτό βάζει σε μια τάξη το χάος της «επιχειρηματικής πληροφορίας» που αφορά την επιχειρηματικότητα των «μικρών». Αποτελεί έναν χάρτη ο οποίος δείχνει στη μικρή επιχείρηση ποιες παγίδες να αποφύγει και ποια χνάρια να ακολουθήσει. Εξηγεί βασικές έννοιες όπως δεν τις έχει εξηγήσει κανείς (επιχειρηματικότητα, καινοτομία, επιχειρηματικός άνθρωπος, πώς ξεκινάει η μικρή επιχείρηση, πώς καινοτομεί, πώς αναπτύσσεται, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, τα στάδιά της, η σχέση της με την τεχνολογία).

    Καταδεικνύει, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η μικρή επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα startups, αποδομώντας καθετί ακατάλληλο ή επικίνδυνο για αυτήν και παρουσιάζοντας, εντέλει, μια απλή μέθοδο σχεδιασμού και ανάπτυξής της.

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

    Η μικρή επιχείρηση, το 97% του επιχειρείν στην Ελλάδα, ακολουθεί την corporate αφήγηση, τα τεχνολογικά startup και γραφειοκράτες ειδικούς που δεν άνοιξαν ποτέ τους ούτε περίπτερο. Ποιο ξεφτέρι το σκέφτηκε αυτό, να τον κάνουμε πρόεδρο του πλανήτη;

    Business plan: Όσο είναι ψάρι το ψαρονέφρι, άλλο τόσο είναι σχέδιο δράσης ένα business plan.

    Motivation: Γάμοι, ζουρνάδες & νταούλια για τους «α-προσπάθητους».

    Management: Η επιχειρηματικότητα είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο,
    ενώ το management είναι γκουρμεδιά του Masterchef.

    Πάθος:  Η εισβολή του Άρλεκιν στο επιχειρείν.

    Σπουδές: Το business administration διδάσκει administration, όχι business.

    Startups: Νηπιαγωγείο όπου τα παιδάκια ταΐστηκαν πολλή ζάχαρη.

    Οικοσύστημα: Ομάδα στήριξης Ανώνυμων Εντρεπρενούρηδων.

    Μαρία Εκμετσίογλου
    Οι τεντζερέδες της Μαρίας, εκδόσεις Πεδίο

    Τρίτη 31/01 στις 20:30 | Public café Συντάγματος

    Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος την Μαρία Εκμετσίογλου στην παρουσίαση του βιβλίου της Οι τεντζερέδες της Μαρίας. 

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

    Ανδρέας Μάνεσσης, hotelier and travel agent

    Ιωάννης Βίτσας, δημοσιογράφος

    Μάκης Δελαπόρτας, ηθοποιός

    Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος

    Κυριάκος Πεταλίδης, δημοσιογράφος

    Χριστίνα Λαμπίρη, δημοσιογράφος

    Στέφανος Κόκκαλης, μουσικός-συνθέτης

    Νάνσυ Ζαμπέτογλου, δημοσιογράφος

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Μοναδικές κλασικές συνταγές από την καρδιά της Πόλης και της Μικράς Ασίας στο τραπέζι μας.

    Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η μαγειρική για τη ζωή μας. Τι σημαίνει η συγκέντρωση αγαπημένων προσώπων γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Ένα γεύμα με τον άνθρωπό σου. Μια ανάπαυλα για να πάρεις δύναμη και να συνεχίσεις τον καθημερινό «μαραθώνιο».

    Έχει βιώσει η ίδια τι σημαίνει αυθεντική κουζίνα. Τι νιώθει ο καθένας από εμάς όταν απολαμβάνει ένα καλό φαγητό. Οι γεύσεις γεννούν συναισθήματα. Ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις. Δημιουργούν δεσμούς. Χαρακτηρίζουν μια κοινότητα, μια κουλτούρα. Είναι πολιτισμός. Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ιστορίας.  Οι γεύσεις ξυπνούν μνήμες. Συνδέονται με εικόνες και ήχους. Τη μητέρα και το πατρικό μας σπίτι. Τα καταστήματα της παλιάς γειτονιάς. Τους τόπους που έχουμε επισκεφθεί. Τους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Χειμερινές Εκπτώσεις 2023: Η χρονιά ξεκινά δυνατά με έως -70% στα Public!



    ΣΧΟΛΙΑ