• City Stories

    Έξι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ για το Σαββατοκύριακο

    κπισν


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει κάθε μήνα μια ποικιλία από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με ενδιαφέρον και πρωτότυπο χαρακτήρα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τις προσωπικότητες. Από αθλητικές δραστηριότητες μέχρι ενδιαφέροντα εργαστήρια και από οικογενειακά happenigs μέχρι καλλιτεχνικά δρώμενα. Για αυτό το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018, συγκεντρώσαμε έξι διαφορετικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, ώστε να διαλέξετε αυτήν που ανταποκρίνεται στα γούστα σας. Καλή διασκέδαση!

    Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

    1. Παιχνίδια για οικογένειες

    Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα µε παιχνίδια ειδικά σχεδιασµένα για µικρούς και µεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν µε τα παιδιά τους στο Πάρκο, συµµετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσµατά τους και στην ανάπτυξη της ευρηµατικότητάς τους. (Σχεδιασµός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Για παιδιά 4-9 ετών µε τους γονείς τους

    Έως 50 συµµετοχές

    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Ώρα:
    10.30 – 12.00

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    Πληροφορίες

    Παιχνίδια για οικογένειες

    2. SNFCC Running Team

    Οι φίλοι τρεξίματος του Πάρκου ενώνουν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το τρέξιμο, δημιουργώντας μία ομάδα η οποία προπονείται κάθε Σάββατο με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών δρόμων αντοχής. Στόχος, η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων μέσα από την ομαδική προπόνηση και την υποστήριξη της ομάδας. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Για ηλικίες 15-70 ετών

    Η συμμετοχή των εφήβων 15-18 ετών θα γίνεται με άδεια κηδεμόνα

    Έως 50 συμμετοχές

    Ώρα:
    08.30 – 10.00

    Πού:
    ΣΤΙΒΟΣ

    Πληροφορίες

    SNFCC Running Team

    3. Tai Chi

    Μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη εξελιγμένη σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιά αναπνοή βοηθώντας στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

    Μέχρι 30 συμμετοχές

    Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Ώρα:
    08.30 – 09.45

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    Πληροφορίες

    tai chi @ ΚΠΙΣΝ

    Κυριακή 4 Φεβρουρίου 2018

    4. Στέφανος Λαζαρίδης – Kυνικός ρομαντικός 

    Πρόκειται για την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο ατομική παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου του σπουδαίου Έλληνα σκηνογράφου και πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    Η έκθεση αναπτύσσει ένα οπτικό χρονολόγιο ξεκινώντας από την αρχή της καριέρας
    του, με ζωγραφικές μελέτες σκηνικών και σχέδια κοστουμιών, όπου διαφαίνεται η επιρροή της μαθητείας του πλάι στον επίσης διεθνή Νικόλα Γεωργιάδη, και συνεχίζει με έργα μικτής τεχνικής και κολάζ και τρισδιάστατες μακέτες υπό κλίμακα, καθώς και με βίντεο από παραστάσεις και συνεντεύξεις του. Η έκθεση έχει παιγνιώδη χαρακτήρα και ολοκληρώνεται με φωτογραφίες από τη δική του εικαστική έρευνα, σκηνοθετικές σημειώσεις πάνω σε κείμενα και δείγματα από επιστολογραφία.

    Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στον Στέφανο Λαζαρίδη στο Λονδίνο και εργάστηκε μαζί του στην Εθνική Όπερα της Αγγλίας.

    Οργάνωση: Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

    Ώρα:
    18.00

    Πού:
    ΑΙΘΡΙΟ 4ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΕΒΕ

    Πληροφορίες

     Στέφανος Λαζαρίδης, Kυνικός ρομαντικός 

    5. Πλεκτή Γλυπτική

    Η ενότητα αυτή αντλεί έμπνευση από καλλιτεχνικές πρακτικές αναβίωσης του παραδοσιακού εργόχειρου προσκαλώντας νέους και μελλοντικούς γονείς να μυηθούν στην τέχνη του πλεξίματος κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της μητρότητας / πατρότητας προκειμένου τελικά να αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες.  Σε αυτό το εργαστήριο, με αναφορά στην εγκατάσταση “Βοdy Milk” του Αλέξανδρου Ψυχούλη, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν διάφορα πλέγματα με χοντρό βελονάκι και νήμα. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art-VYCA)

    Για μελλοντικούς και νέους γονείς με μωρά έως 8 μηνών

    Έως 25 συμμετοχές με προεγγραφή εδώ

    Ώρα:
    11.00 – 14.00

    Πού:
    ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ

    Πληροφορίες

    Πλεκτή Γλυπτική

    6. Οι Πρασινοδάχτυλοι

    Η ενασχόληση με τα φυτά προσφέρει ευχαρίστηση και συμβάλλει θετικά στην ψυχική ισορροπία και ευεξία αποφορτίζοντάς μας από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Στη δραστηριότητα αυτή οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν στον κόσμο των φυτών και θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες και τη φροντίδα τους! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου, Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος – Εδαφολόγος)

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Η λίστα προτεραιότητας δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

    ‘Eως 25 συμμετοχές

    Ώρα:
    13.00 – 14.30

    Πού:
    ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

    Πληροφορίες

    Οι Πρασινοδάχτυλοι

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας» – Μια διήμερη δωρεάν εκδήλωση με 30 ομιλητές στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέφανος Λαζαρίδης – Κυνικός Ρομαντικός: Μια μεγάλη έκθεση για το καλλιτεχνικό του έργο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SNFCC Sessions: Ο Adrian Sherwood σε μια μουσική συνάντηση με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ!



    ΣΧΟΛΙΑ