• City Stories

    Εορταστικός αγώνας δρόμου «Γύρος Καδμείας 2022» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

    • NewsRoom


    Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα διεξαχθεί στη Θήβα ο «Γύρος Καδμείας 2022», γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας, με αγώνες 1 χλμ. και 5,5 χλμ.

    Ο Γύρος της Καδμείας διοργανώνεται και φέτος από το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, σε συνεργασία με τον ΣΔΥΜ Θήβας.

    Ο παιδικός αγώνας (1.000 μ. Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας) θα ξεκινήσει στις 11 π.μ και ο μεγάλος αγώνας (5.500 μ. Κεντρική πλατεία Θήβας) στις 02:00 μ.μ.

    Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια, ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

    Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής την ημέρα του αγώνα από α) την γραμματεία για τον παιδικό αγώνα στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας από τις 09:30 π.μ. έως τις 10:45 π.μ. και β) τη γραμματεία για τον μεγάλο αγώνα στην Κεντρική Πλατεία Θήβας από τις 12:30 π.μ έως 01:45 μ.μ.

    Κατηγορίες

    1. Αγόρια-Κορίτσια δημοτικού – 1.000μ.
    2. Αγόρια-Κορίτσια γυμνασίου – 1.000μ.
    3. Άνδρες-Γυναίκες Λυκείου και ενήλικες – 5.500μ.

    Ο αγώνας είναι εορταστικού, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα χωρίς χρονομέτρηση και θα βραβευτούν συμβολικά οι τρεις πρώτοι Άντρες – Γυναίκες, Αγόρια – Κορίτσια κάθε κατηγορίας.

    Εκκίνηση – Διαδρομή – Τερματισμός 

    Η εκκίνηση του αγώνα για τις κατηγορίες παίδων (1.000 μ.) θα γίνει στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορόας στις 11:00 π.μ. για την 1η κατηγορία, και 11:15 για την 2η κατηγορία, και ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο.

    Η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα (5.500 μ.) θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις 02:00 μ.μ. όπου και θα γίνει και ο τερματισμός.

    Έπαθλα – Απονομές 

    Οι απονομές θα γίνουν για α) τον παιδικό αγώνα στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας στις 11:30 π.μ., και β) για τον μεγάλο αγώνα στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας στις 03:00 μ.μ.

    Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν συμβολικά έπαθλα και δώρα.

    Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

    Γενικές πληροφορίες αγώνα 

    α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς κι από την Τροχαία και εθελοντές.

    β) Στον αγώνα δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση.

    γ) Δεν υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για την συμμετοχή στον αγώνα.



    ΣΧΟΛΙΑ