• City Stories

    Ένα one room hotel μέσα σ’ έναν γερανό στο λιμάνι της Κοπεγχάγης! (pics)

    • NewsRoom


    Με ευρηματικό τρόπο ο διορατικός Δανός εργολάβος Klaus Kastbjerg, πέτυχε να δημιουργήσει το απροσδόκητο.

     

    Το The Krane είναι πραγματικά one of a kind αφού πρόκειται για το μοναδικό one room ξενοδοχείο με ιδιωτικό spa και χώρο συνεδριάσεων, τοποθετημένο μέσα σε έναν ειδικά διαρυθμισμένο γερανό, στο Nordhavn, μέσα στο ιστορικό βιομηχανικό λιμάνι της Κοπεγχάγης, που τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται σε έναν σύγχρονο εμπορικό δρόμο.

    Ο Mads Møllerτoυ αρχιτεκτονικού studio Arcgency με το έργο αυτό αποτίνει φόρο τιμής στο βιομηχανικό κατασκευαστικό περιβάλλον, παρουσιάζοντας παράλληλα την καλή εκδοχή του δανέζικου design και επαναπροσδιορίζοντας τον όρο της πολυτέλειας ως μια εμπειρία αισθήσεων του less is more than it looks.

    the-krane-copenhagen-rental-travel-luxury.jpg

    O Kastbjerg, γνωστός ήδη στην Κοπεγχάγη αφού έχει αναμιχθεί σε διάφορα projects τις τελευταίες δεκαετίας, συμπεριλαμβάνοντας το The Silio, ένα 17 χώρων αποθηκευτικό σιλό που το μεταμόρφωσε σε πολυτελή διαμερίσματα σχεδιασμένα από τον ταλαντούχο αρχιτέκτονα John Utzon (Sydney Opera House) και τους δύο γιους του Jan και Kim.

    Στην αναζήτηση ενός χώρου συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια κατασκευής του Harbor House το 2005, η ομάδα χρησιμοποίησε δύο από τους γερανούς που ήταν στην περιοχή. Ήταν πραγματικά μαγεμένοι από την μοναδική ομορφιά που είχε το μέρος μετά την ανάπλαση όταν άνοιξε τις πόρτες του το 2010. Ωστόσο, ο δεύτερος γερανός έμενε αχρησιμοποίητος, μέχρι σήμερα που κρεμασμένο στην κορυφή του πια βρίσκεται το Krane Room, ένας χώρος 50 τ.μ., σχεδιασμένος έτσι ώστε να έχει πανοραμική θέα.

    arcgency-kranen-rasmus-hjortshoj-09-lJ3Jx.jpg

    Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η πολυτέλεια, με βασικό χρώμα το μαύρο που υπενθυμίζει την παλιά χρήση του γερανού για τη μετακίνηση του άνθρακα. Ωστόσο το μαύρο χρώμα εξυπηρετεί κι άλλους στόχους όπως η δημιουργία ενός ήρεμου χώρου.

    Ο Kastbjerg εξηγεί:«Η μαύρη διακόσμηση σε συνδυασμό με τα λευκά σεντόνια του κρεβατιού κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο ήρεμα. Μπορεί κανείς να νιώσει την ηρεμία και να απολαύσει τη θέα που μοιάζει σαν έργο τέχνης». Για την ακρίβεια η πρώτη εντύπωση των επισκεπτών μπαίνοντας στον μονόχρωμο χώρο, συχνά είναι εκατομμύρια σκιές του μαύρου παίζουν στα μάτια τους. Εξαρτάται βέβαια και από την ώρα όπως και την ποιότητα τους φυσικού χρώματος.

    arcgency-thekrane-copenhagen-3-1024x819.jpg

    Η έλλειψη του χρώματος στο εσωτερικό της σουίτας δίνει έμφαση στα υπόλοιπα υφάσματα: δέρμα, ξύλο, πέτρα, ατσάλι και δημιουργεί μία αίσθηση πολυτέλειας μέσω του πρωτοποριακού μινιμαλισμού. Τα κρεβάτια, το καθιστικό και οι ντουλάπες είναι όλα φτιαγμένα από Δανούς τεχνίτες και είναι ενσωματωμένα στους τοίχους, ενώ η κουζίνα και το μπάνιο είναι κρυμμένα σε ένα αόρατο κουτί.

    Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το δωμάτιο που ήταν κάποτε το παλιό πιλοτήριο του γερανού, το οποίο μπορεί κανείς να προσεγγίσει μέσω ενός εξωτερικού πεζοδρομίου, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μία μεθυστική θέα από το επιτοίχιο κρεβάτι. Όσον αναφορά στο spa, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ο Moller, δεν τήρησε την all black αισθητική του δωματίου επάνω, αλλά επέλεξε μία πιο ανοιχτή παλέτα της γκρι πέτρας, σχεδιάζoντας τον χώρο σύμφωνα με τη θέα του λιμανιού.

    Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε δύο ανεξάρτητες μπανιέρες, σε μία γυάλινη σάουνα ή στο ντουζ απολαμβάνοντας πανοραμική θέα.

    Ένα παρόμοιο συναίσθημα μοιάζει να έχει εμπνεύσει το design του χώρου συνεδριάσεων του πρώτου ορόφου. Το ονομάζουν το “Glass Box”  όπως ακριβώς του αρμόζει. Ο χώρος απολαμβάνει breathtaking view που μπορεί να κάνει την φαντασία να καλπάζει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Ο τρόπος που είναι σχεδιασμένος ο χώρος δίνει την ακριβώς αντίθετη άποψη από ένα κρύο και καθαρά επαγγελματικό μέρος» τονίζει ο Moller.

    Photo by Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

    Πηγή: www.glow.grwww.yatzer.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα αυθεντικό αρχοντικό στα Ζαγοροχώρια γεμάτο ζεστασιά (11 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακοσμήστε το σπίτι σας σύμφωνα με το πιο δυνατό trend του instagram (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mαθήματα αισθητικής από ένα διαμέρισμα στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ