ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μικρού μήκους ταινίες των σκηνοθετών του προγράμματος «Meet the Future» παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) στο YouTube.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δράσεις με οδηγό το ελληνικό σινεμά στην πρωτόγνωρη συνθήκη του κορονοϊού που βιώνουμε και διαθέτει δωρεάν ταινίες στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» τις επόμενες μέρες το ΦΚΘ προβάλλει δωρεάν για το κοινό, μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019.
Η δράση «Meet the Future» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.
Πρόκειται για σκηνοθέτες που έχουν επιλεγεί με μικρού μήκους ταινία τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, στα προγράμματα των 13 μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Νέα Υόρκη, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Μπουσάν) ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.
Για τις επόμενες μέρες, στο youtube κανάλι του Φεστιβάλ, βλέπουμε όλοι μαζί δωρεάν, τις μικρού μήκους ταινίες των σκηνοθετών.
Επιλογή από τη φιλμογραφία κάθε σκηνοθέτη θα είναι διαθέσιμη στο youtube.com/user/filmfestivalgr για τρεις ημέρες και θα παρουσιάζονται οι σκηνοθέτες με αλφαβητική σειρά.
Η online προβολή ταινιών ξεκινά αύριο, Παρασκευή 27 Μαρτίου με τις ταινίες της Άρτεμις Αναστασιάδου, Calling και I am Mackezie.
Στη δράση Meet the Future συμμετείχαν οι εξής σκηνοθέτες:
Άρτεμις Αναστασιάδου, Μυρσίνη Αριστείδου, Σοφία Γεωργοβασίλη, Έμμα Δοξιάδη, Νεριτάν Ζιντζιρία, Βασίλης Κεκάτος, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, Στέλλα Κυριακοπούλου, Νίκος Κυρίτσης, Ζακλίν Λέντζου, Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, Χρήστος Μασσαλάς, Λουκιανός Μοσχονάς και Θανάσης Νεοφώτιστος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.