• City Stories

    ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΙΣΝ: «Επιστροφή στις Ρίζες» με μία ολοήμερη γιορτή στην Βαμβακού Λακωνίας


    Τι αξία έχουν οι ρίζες μας; Πόσο εύκολα επιστρέφουμε σε αυτές;

    Με αφορμή τους μηνιαίους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του, αλλά και το έργο της Αναβίωσης της Βαμβακούς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας προσκαλεί, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, σε μία ολοήμερη γιορτή στη Βαμβακού Λακωνίας, ένα χωριό χτισμένο στη δυτική πλευρά της ψηλότερης κορυφής του Πάρνωνα, για να συζητήσουμε για την «Επιστροφή στις Ρίζες», για τόπους που οι κάτοικοί τους, στην πάροδο των χρόνων, άφησαν πίσω τους καθώς και για τρόπους αναβίωσης, με σεβασμό στις παραδόσεις αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο.

    Από τις 10:00 έως τις 22:30, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, όπως το 1ο Vamvakou Mountain Run, ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος 7 χλμ. και 28 χλμ., περιήγηση στη φύση, πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία, δραστηριότητες για τα παιδιά, προβολή ταινίας, οι μηνιαίοι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, μία συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ η ημέρα θα κλείσει με μία μεγάλη γιορτή, με παραδοσιακή μουσική και γεύσεις.

    Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ της 13ης Ιουλίου, με θέμα την «Επιστροφή στις Ρίζες», θα ξεκινήσουν στις 17:00 και θα φιλοξενηθούν στην πλατεία της Βαμβακούς, ανοίγοντας το θέμα της αναβίωσης τόπων με όχημα την τεχνολογία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια αλλά και τον σεβασμό στον εκάστοτε τόπο και τις παραδόσεις του. Καλεσμένοι ομιλητές θα ανταλλάξουν ιδέες μέσα από την εμπειρία τους μαζί με τους 11 κατοίκους του χωριού για μοντέλα ανάπτυξης και βιωσιμότητας απομακρυσμένων περιοχών, τον ρόλο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της υγείας σε αυτό το ταξίδι.

    Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

    Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος, ΙΣΝ

    Ομάδα Αναβίωσης Βαμβακούς: Χάρης Βασιλάκος, Ανάργυρος Βερδήλος, Ελένη Μάμη, Τάσος Μάρκος, Παναγιώτης Σουλιμιώτης

    Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, Πρόεδρος, ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος

    Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Εθνική Λυρική Σκηνή

    Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer, Δήμος Αθηναίων

    Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ, και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

    H εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, με ηλεκτρονική προεγγραφή.

    Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα της ημέρας, καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες, δείτε εδώ.

    Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα μεταδοθούν ζωντανά στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο θα είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.



    ΣΧΟΛΙΑ