• City Stories

    Διαδικτυακές παραστάσεις και ομιλίες από την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΚΠΙΣΝ και το Ίδρυμα Ωνάση

    • NewsRoom


    Βροχερός καιρός σήμερα, ιδανικός για μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι με συντροφιά online θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ομιλίες που μπορούμε να απολαύσουμε από την άνεση του καναπέ.

    «Άνοιξη στα Απαλάχια»

    Στο πλαίσιο του πρώτου διαδικτυακού φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), απόψε στις 20:00 θα προβληθεί ένα από τα διασημότερα έργα του Αμερικανού συνθέτη Άαρον Κόπλαντ, η «Άνοιξη στα Απαλάχια».

    Οι δεκατρείς μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ ερμηνεύουν το έργο στη μεγάλη Αίθουσα Δοκιμών της Ορχήστρας στο ΚΠΙΣΝ, ενώ το σπαρακτικό σόλο της σπουδαίας μορφής του ελληνικού χορού Έλενας Τοπαλίδου σε ένα αθηναϊκό δάσος είναι ένας μικρός φόρος τιμής στην εμβληματική Μάρθα Γκράχαμ, χάρη στην οποία δημιουργήθηκε το κορυφαίο έργο.
    Δείτε το εδώ.

    «Τρελαντώνης»

    Σήμερα στις 18:00 από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα «Τρελαντώνης», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη.

    Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.
    Βρείτε το εδώ.

    «Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0.»

    Από το Ίδρυμα Ωνάση σήμερα ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του ΜΙΤ που απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας, μιλάει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη στην ομιλία του, «Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0.».
    Δείτε το εδώ.

    Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

    Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες.

    Δείτε σήμερα τον Daniel Wetzel (Rimini Protokoll) να παρατηρεί τι είδους ιστορίες θα μπορούσαν να μας διηγηθούν οι καρτέλες με τις οδηγίες ασφαλείας των αεροπλάνων την εποχή της ακινησίας, στο έργο του «Safety Cards 2.0».

    Βρείτε το εδώ.

    Όπερα του Παρισιού

    Η Όπερα του Παρισιού προβάλλει την όπερα «Ριγκολέττο» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Nicola Luisotti. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως 7/6.

    Δείτε την εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ