• City Stories

    Χριστουγεννιάτικες δράσεις από τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

    • NewsRoom

    Παράσταση «Ο Καμπουράκος και οι καλλικάντζαροι»


    Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας υποδέχονται τα Χριστούγεννα και διοργανώνουν δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

    Αναλυτικά:

     Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης

    Την Πέμπτη, 5 και 12 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-12:30) οργανώνονται δύο αυτόνομα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα). Με τη βοήθεια της εικαστικού, Δέσποινας Ανδρέου και με απλά υλικά, οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια.

    Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

    Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από το ΠΙΟΠ

     Αφήγηση παραμυθιού «O Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι»

    Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30), παρουσιάζεται η διαδραστική παράσταση αφήγησης παραμυθιού «O Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι», για
    παιδιά, ηλικίας 3 έως 6 ετών και τους γονείς τους, από τις Ιφιγένεια Κακριδώνη και Μαρία Τερζάκη, στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα).

    Ο Καμπουράκος τραγουδάει πολύ ωραία. Έχει όμορφο πρόσωπο, αλλά κανείς δεν μπορεί να το δει. Την πλάτη του βαραίνει μια καμπούρα κι έτσι κοιτάζει πάντα κάτω. Ο Καμπουράκος αγαπάει την Μαργαρίτα, αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να της το πει. Ο πατέρας της θέλει να την παντρέψει με έναν πλούσιο και όμορφο νέο. Ώσπου έρχονται τα Χριστούγεννα και μαζί τους οι καλικάντζαροι και φέρνουν τα πάνω κάτω!

    Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

    Παράσταση «Ο Καμπουράκος και οι καλλικάντζαροι»

     Μουσική παράσταση «Το όνειρο ενός…Καρυοθραύστη»

    Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00), παρουσιάζεται η διαδραστική μουσική παράσταση «Το όνειρο ενός…Καρυοθραύστη», από την Καλλιτεχνική ομάδα Thea-tree, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου). Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 3,5 ετών και άνω και τους γονείς τους. Ένα κλασσικό παραμύθι, ντυμένο με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ακούγεται ζωντανά από το πιάνο και μεταμορφώνεται σε διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδιά μέσα από το θέατρο, την κίνηση και τη ζωγραφική.

    Όταν ο νονός της Κλάρας της προσφέρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο έναν καρυοθραύστη, εκείνη δεν μπορεί να φανταστεί πως, μετά το τέλος της οικογενειακής
    χριστουγεννιάτικης γιορτής κι όταν όλοι οι καλεσμένοι φύγουν, ο καρυοθραύστης θα ζωντανέψει και θα δημιουργηθεί ένας μαγικός κόσμος!

    Ο Καρυοθραύστης από την Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ και την δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας
    Συντελεστές παράστασης

    Σχεδιασμός προγράμματος: Μαριάνθη Φωτάκη, Δήμητρα Κοκκινοπούλου
    Εμψυχωτές: Ζωή Φράττη, Δήμητρα Κοκκινοπούλου
    Μουσική: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
    Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου,
    Αφήγηση: Μαριάνθη Φωτάκη
    Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα: Thea-tree

    Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09.00-14.00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14.00-20.00).

    Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
    Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα

    Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr



    ΣΧΟΛΙΑ