Ανώτατο στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen συνέλαβε το FBI σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η σύλληψη έγινε με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης εις βάρος των ΗΠΑ.
O λόγος για τον Όλιβερ Σμιντ, ο οποίος διετέλεσε από το 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας στις ΗΠΑ για τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο, συνελήφθη το Σάββατο από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στη Φλόριντα, σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα με γνώση του θέματος.
Η Volkswagen παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει κρυφό λογισμικό σε 475.000 δίλιτρα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για να εξαπατά στους ελέγχους για τις εκπομπές καυσαερίων, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο καθαρά. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα είχαν εκπομπές έως και 40 φορές μεγαλύτερες από τα νομικά επιτρεπόμενα επίπεδα μόλυνσης.
Η γερμανική εταιρεία απέφυγε να σχολιάσει την είδηση της σύλληψης. «Η Volkswagen συνεχίζει να συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα εκκρεμή ζητήματα στις ΗΠΑ. Δεν θα ήταν σωστό να σχολιάζουμε τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη ή να συζητάμε προσωπικά θέματα», ανέφερε η εταιρεία.
Ο Σμιντ αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου στο Ντιτρόιτ, σημείωσε η NYT. Η είδηση για τη σύλληψη του Σμιντ έρχεται ενώ η γερμανική εταιρεία πλησιάζει στη διευθέτηση των εις βάρος της ποινικών και αστικών κατηγοριών για την απάτη με τις εκπομπές αερίων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της. Η μετοχή της εταιρείας αυξανόταν 2% σήμερα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απειλές: Έρχονται μαύροι κύκνοι για τους επενδυτές
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Φόροι και εισφορές «κλέβουν» το 60% – 70% του εισοδήματος μας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια ακίνητα και υπόχρεοι απαλλάσσονται από τον ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λ. Μπαρμπετάκη (AbbVie): Η πορεία μέχρι το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και η στοχοθεσία
- Τα Μaggoosh της Μαργαρίτας Χρυσάκη, τα «Θαλασσινά» του Πάριου, η ομογένεια που στηρίζει την ΕΛΠΙΔΑ και το νέο στέκι στην Βουλιαγμένη
- Η Ζέττα Μακρή και το λαμόγιο
- Η υπέροχη, τολμηρή ζωή της Ευγενίας Νιάρχου: Η διάσημη κληρονόμος, τα κοσμήματα κι ένα χρυσό φως σε δαντελένια σκιά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Κωνσταντίνος Αργυρός- Αλεξάνδρα Νίκα: Αυτό είναι το προσκλητήριο της γαμήλιας γιορτής – Οι VIP κουμπάροι και ο μικρός Βασίλης
