• City Stories

    Αθήνα: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο- Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι

    • NewsRoom

    Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου πλατείας Συντάγματος 2022


    Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπήκε κι επίσημα η Αθήνα, με τον Δήμο Αθηναίων να δίνει το έναυσμα για τις γιορτές με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

    Στην εκκίνηση, αυτή, των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα οδηγήσουν το 2022 προς το τέλος του, παρεβρέθηκε πλήθος δημοτών, ενώ το γεγονός  έλαβε διεθνή χαρακτήρα, καθώς στη φωταγώγηση θα συμμετάσχουν δήμαρχοι από όλο τον κόσμο. Στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν να σταλεί ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών ενώ ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε πως «Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι».

    Σε γιορτινό κλίμα, λοιπόν, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από δύο έτη που επισφραγήστηκαν από την πανδημία, όπου οι πολίτες δεν μπορούσαν να παρεβρεθούν σε ανάλογες πολιτιστικές δράσεις.

    Τη φιλοξενία του event, ανέλαβαν φέτος οι παρουσιαστές της εκπομπής “Πρωίαν σε είδον”, Φώτης Σεργουλόπουλος και Τζένη Μελιτά. Μάλιστα, οι ίδιοι θα παρουσιάσουν και την υποδοχή του νέου χρόνου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

    Στη μουσική σκηνή ανέβηκε αμέσως μετά η pop τραγουδίστρια Τάμτα σε μια σύμπραξη με την Athens Big Band. Φυσικά, οι μουσικές εκδηλώσεις, κατέχουν ξεχωριστή θέση στα φετινά Χριστούγεννα, με τη σκηνή της πλατείας Συντάγματος, να φιλοξενεί καθημερινά από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου, τρεις live εκδηλώσεις. Μεταξύ των δημοφιλέστερων καλλιτεχνών που θα φιλοξενήσει η σκηνή αυτή θα είναι και οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη, Ευρυδίκη και Μύρωνας Στρατής, οι Stavento και η Ήβη Αδάμου, οι 1550, ο Δημήτρης Σταρόβας κ.α.

    Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου πλατείας Συντάγματος 2022

    Με τη φωταγώγηση του δέντρου ξεκινά η περίοδος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες και παιδιά, «χριστουγεννιάτικα χωριά» στα οποία ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    https://www.mononews.gr/politismos/osa-perni-o-anemos-ke-skarlet-o%ce%84chara-se-dimoprasia

    https://www.mononews.gr/city-stories/nees-tenies-stous-kinimatografous-iperprosfora-me-ennea-premieres-ke-tis-meres-tou-36

    https://www.mononews.gr/politismos/psomi-ke-voutiro-alla-stin-techni

     



    ΣΧΟΛΙΑ