• City Stories

    Athens Seed-bombing: Ελάτε στο Γκάζι να φτιάξουμε και να πετάξουμε σπορο..βόμβες!

    • NewsRoom


    Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 11:00 σας περιμένουμε με τους φίλους και τις οικογένειές σας, στη Γη Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, 11854, Γκάζι) για να φτιάξουμε μαζί seed-bombs. Τα Seed bombs ή αλλιώς σπορο-βόμβες είναι μπάλες από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους από μελισσοκομικά φυτά. Αυτούς τους σπόρους θα πετάξουμε στη γειτονιά γύρω από το Κ44 για να αυξήσουμε το πράσινο και να δημιουργήσουμε βιότοπο για τις αστικές μέλισσες.

    Ελάτε και εσείς να μιλήσουμε για τη σημασία των μελισσών και του πρασίνου στο αστικό τοπίο και έμπρακτα να βελτιώσουμε μαζί τις ζωές μας στην πόλη, μετατρέποντάς την σε πολύχρωμο κέντρο γεμάτο ζωή!

    Λίγα λόγια για το The Bee Camp

    Το The Bee Camp αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία στην Αθήνα που στόχο έχει να εμπνεύσει τους ανθρώπους για να δημιουργήσουν πόλεις φιλόξενες προς τους επικονιαστές. Το The Bee Camp δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ως λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα της θνησιμότητας των επικονιαστών που οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη χώρων πρασίνου στην πόλη καθώς και στη συστηματική αποσύνδεση που παρουσιάζουν τα παιδιά που κατοικούν και μεγαλώνουν στην Αθήνα από τη φύση, το περιβάλλον και την παραγωγή της τροφής.

    To The Bee Camp προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά στοχεύοντας στην καλλιέργεια σεβασμού για τη φύση και τη συνύπαρξη με του άλλους οργανισμούς. Προσφέρει επίσης άμεσες λύσεις για την αύξηση του αστικού πρασίνου, δημιουργώντας αστικές οάσεις, κατάλληλες για την φιλοξενία των μελισσών-επικονιαστών με ένα δίκτυο Bee Spots, όπου φυτεύονται μελισσοκομικά φυτά πλούσια σε νέκταρ και γύρη. Πιο απλά το The Bee Camp ανοίγει μελισσο-εστιατόρια και κατασκευάζει χειροποίητα ξενοδοχεία εντόμων. Τίποτα λιγότερο δηλαδή από ένα Air Bee n’ Bee!

    Για περισσότερες πληροφορίες

    www.thebeecamp.com

    [email protected]

    www.facebook.com/thebeecamp/

    www.instagram.com/thebeecamp/



    ΣΧΟΛΙΑ